podbal - ultimele știri
Cunoscută mai mult ca plantă medicinală, frunzele sale fiind folosite cu precădere pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, podbalul este utilizat, în unele zone ale ţării, şi în bucătărie, în salate, ciorbe, supe ori pentru învelirea sarmalelor.
Inventivitatea gospodinelor a dat naştere unei game variate de sarmale, cu diferite umpluturi, învelişuri ori garnituri.
Preparatul are o vechime de câteva sute de ani, iar savoarea deosebită a sărmăluţelor merită cu siguranţă cele câteva ore pe care le vom petrece în bucătărie pentru a le pregăti....
În plin sezon al verdeţurilor, putem să gătim foarte multe preparate interesante, bogate în vitaminele atât de necesare pentru o sănătate de fier.
Natura oferă sute de plante cu virtuţi tămăduitoare, unele dintre ele renumite pentru calităţile lor terapeutice, altele - mai puţin ştiute, dar la fel de eficiente. Podbalul, nalba-mare şi sovarful fac parte din categoria buruienilor nu foarte popul...
Durerea de dinţi este una dintre cele mai neplăcute pe care o poate experimenta o persoană. Până la întâlnirea cu medicul stomatolog, există soluţii naturale eficiente pentru a calma durerea, fără a recurge la medicamente....