Stiri despre plagiat

  660 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poate politicianul Cristian Buşoi, suspectat de plagiat, să conducă PNL?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate politicianul Cristian Buşoi, suspectat de plagiat, să conducă PNL?

  Astăzi, Vineri, 5 mai 2017, domnul europarlamentar Cristian Buşoi, autorul unei teze de doctorat suspectată de plagiat, a anunţat că vrea să devină preşedintele Partidului Naţional Liberal. Aceasta este dovada cea mai clară că PNL nu este capabil să promoveze personalităţi publice a căror integritate este incontestabilă. Mai are vreo şansă PNL să se reformeze ca să câştige alegerile în bătălia cu PSD?

 • Lavinia Stan, doctor în Ştiinţe Politice la Universitatea din Toronto: „În
România plagiatul este reevaluat până când devine
acceptabil“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lavinia Stan, doctor în Ştiinţe Politice la Universitatea din Toronto: „În România plagiatul este reevaluat până când devine acceptabil“

  Plecată la puţin timp după Revoluţie din 1989 în Canada, Lavinia Stan (50 de ani) a ajuns să aibă foarte repede o carieră universitară la cel mai înalt nivel. Într-un interviu acordat pentru „Weekend Adevărul“, Lavinia Stan vorbeşte despre modul diferit în care sunt tratate plagiatele în lumea universitară: în Canada eşti exclus din învăţământ, în România nu rişti aprope nimic.

 • Cartea d-lui Grindeanu, un episod penibil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea d-lui Grindeanu, un episod penibil

  Tot nu reuşim să aflăm dacă d-nul premier Sorin Grindeanu a scris, sau nu, cartea „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. La toate întrebările, cererile ziariştilor şi opiniei publice, d-nul Grindeanu a prezenat o singură dovadă: pozele coperţilor cărţii.

 • Cartea fantomă a lui Sorin Grindeanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea fantomă a lui Sorin Grindeanu

  Prima problemă legată de Sorin Grindeanu nu a fost legată de parcursul său profesional, ci de o mărturisire pe care nimeni nu i-o ceruse şi care tocmai de aceea a părut stridentă.

 • Cartea lui
Grindeanu are doar coperţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea lui Grindeanu are doar coperţi?

  În urma solicitării ziariştilor, premierul Sorin Grindeanu a postat două poze pe Facebook, în care apar coperţile cărţii sale „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. Cât de naiv poţi să fii să crezi că două poze demonstrează existenţa unei cărţi de negăsit în Biblioteca Naţională a României (BNaR), în biblioteci şi anticariate, pe motoare de căutare? În epoca internetului!

 • De ce nu sunt căutaţi adevăraţii vinovaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu sunt căutaţi adevăraţii vinovaţi

  Lupta contra plagiatului ca fenomen s-ar fi împotmolit, din câte citeam într-un ziar cu ceva timp în urmă, din cauza softurilor scumpe, ale căror costuri (30.000 de euro pe an) universităţile nu şi le pot permite.

 • Plagiatul de care
a fost acuzat Caragiale: cum s-a încheiat scandalul din anii 1900
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plagiatul de care a fost acuzat Caragiale: cum s-a încheiat scandalul din anii 1900

  Ion Luca Caragiale a fost acuzat că ar fi plagiat „Năpasta” după piesa „Nenorocul”, scrisă de Istvan Kemeny. Acuzaţia a apărut în Revista literară. Mâhnit de acuzaţiile care îi erau aduse şi de faptul că jurnalistul Caion, cel ce i-a adus aceste acuzaţii, a fost achitat, Caragiale a plecat cu familia din ţară, stabilindu-se la Berlin, unde a şi decedat în anul 1912.

 • Cine este Florian Bodog, noul ministru al Sănătăţii bănuit că şi-ar fi plagiat teza de doctorat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Florian Bodog, noul ministru al Sănătăţii bănuit că şi-ar fi plagiat teza de doctorat

  De profesie medic chirurg, senatorul Florian Bodog a fost propus ca ministru al Sănătăţii în Guvernul Grindeanul. Aflat la al doilea mandate de parlamentar, Bodog s-a confruntat anul trecut cu suspiciuni de plagiat şi nereguli privind activitatea sa academică. Ministrul Mircea Dumitru i-a retras dreptul de a coordona doctorate pe motiv că ar avea doar două articole publicate în calitate de autor principal.

 • Cum s-au fâsâit „mărturiile incendiare“ ale lui Sebastian Ghiţă. Povestea autodenunţului mincinos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-au fâsâit „mărturiile incendiare“ ale lui Sebastian Ghiţă. Povestea autodenunţului mincinos

  Fostul deputat Sebastian Ghiţă (38 de ani) s-a încurcat în declaraţii în faţa procurorilor, atunci când a trebuit să aducă probe pentru a susţine autodenunţul cu privire la acoperirea unui presupus plagiat în teza de doctorat a procurorului-şef al DNA. Drept urmare, procurorii au clasat cazul pe 19 decembrie, motivând că fapta nu există din lipsă de probe.

 • Poveştile unor oameni care şi-au luat doctoratele prin muncă. Frustraţi de inflaţia şarlatanilor cu titluri academice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile unor oameni care şi-au luat doctoratele prin muncă. Frustraţi de inflaţia şarlatanilor cu titluri academice

  Munca unor tineri doctori sau doctoranzi este aruncată în derizoriu de scandalurile plagiatelor unor foşti sau actuali demnitari. Ani de muncă în laborator sau bibliotecă sunt mânjiţi de tezele furate ale politicienilor care au obţinut titlurile de doctori copiind. „Adevărul” prezintă câteva dintre poveştile reale ale celor care şi-au luat doctoratele muncind pe brânci

 • Moise Guran, acuzat de „plagiat” de o firmă clujeană. Aplicaţia de ştiri „a pornit din spirit de imitaţie neconcurenţial”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moise Guran, acuzat de „plagiat” de o firmă clujeană. Aplicaţia de ştiri „a pornit din spirit de imitaţie neconcurenţial”

  „Proiectul Biziday a pornit dintr-un spirit de imitaţie neconcurenţial şi a sfârşit într-o involuţie tehnologică care nu a livrat nici 10% din ceea ce a promis”, susţin reprezentanţii unei firme din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o aplicaţie asemănătoare în 2013. Zetta Cloud a obţinut o finanţare de 50.000 de euro de la Google pentru aplicaţia ştirli.ro.

 • Doctorate pentru toţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctorate pentru toţi

  Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

 • Contestaţiile lui Petre Tobă şi Florentin Pandele la verdictele de plagiat au fost respinse. Ministrul Educaţiei urmează să le retragă titlurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contestaţiile lui Petre Tobă şi Florentin Pandele la verdictele de plagiat au fost respinse. Ministrul Educaţiei urmează să le retragă titlurile

  Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor deţinute de către fostul ministru de Interne Petre Tobă şi de către primarul oraşului Voluntari, Floretin Pandele, după ce contestaţiile acestora la deciziile CNATDCU de plagiat. Petre Tobă şi Florentin Pandele au depus contestaţii la deciziile iniţiale de plagiat ale CNATDCU.