pere - ultimele știri
Cu un parfum deosebit, dulci și suculente, perele sunt o sursă excelentă de fibre și vitamina C. Iată de ce ar trebui să le consumi.
Mai mult ca oricare anotimp, toamna ne oferă o multitudine de fructe și legume care ne pregătesc organismul pentru sezonul rece.
Para e regina anotimpului toamna. Cu parfum unic şi aromă imbatabilă, perele sunt o gustare foarte sănătoasă, hidratantă şi hrănitoare. Pe lângă beneficiile uimitoare, acestea au şi contraindicaţii: Există însă şi contraindicaţii pentru că pot provoc...
Palinca de pere, cu fructul în sticlă, este produsul cu care se mândreşte un buzoian din zona de munte a judeţului, unde sunt întinse livezi de pruni, meri şi peri. Fructele sunt introduse în sticlă când sunt mici şi sunt recoltate peste patru luni.
Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate. Filosoful şi scriitorul grec Homer a scris în "Odiseea" despre pară că este “un dar de la zei”. Cu toate acestea, perele nu sunt indicate oricui pentru că pot p...
Buzoianul Valeriu Hagiu (52 de ani), din Calvini, este printre puţinii din ţară care produc şi comercializează fructe uscate certificate de Ministrul Agriculturii. Anul trecut, a vândut aproape 300 de kilograme de fructe uscate, iar buzoianul a fost ...
Dacă eşti consumatoare de preparate raw vegan, această reţetă te va cuceri iremediabil. Sănătoasă şi extrem de delicioasă, cu un grad de complexitate mediu, tarta cu blat raw vegan şi pere poate deveni dulcele pe care să-l oferi celor dragi în acest ...
Legumele şi fructele sunt bogate în fibre. De câte feluri sunt şi cum acţionează fibrele
în organism
Fibrele ajută la prevenirea hemoroizilor şi la menţinerea unei greutăţi sănătoase. Cel solubile au capacitatea de a scădea colesterolul rău, controlează glicemia şi reduc riscul de diabet. Ce e important de ştiut este că nu toate fibrele sunt la fel ...
Conform mai multor statistici făcute de universităţi din America în ultimii ani, cel puţin 25% din populaţie suferă de stres sau depresie. Însă atât stresul, cât şi depresia, pot fi tratate inclusiv cu fructe aflate la îndemâna oricui.....
Asociată cu nenumărate afecţiuni precum atacul vascular cerebral, cancerul şi diabetul, inflamaţia este un prim răspuns imun al organismului împotriva infecţiilor....
Dacă doriţi să pregătiţi un desert uşor şi care să fie şi pe placul celor mici, atunci prăjitura cu pere şi scorţişoară este o variantă delicioasă şi deopotrivă inedită. Cum se prepară această reţetă, aflaţi din materialul următor....
Director al Institutului pentru Ştiinţele Vieţii din Cluj, instituţie care se leagă de numele ei, cercetătoarea Carmen Scoaciu a explicat care sunt principalele probleme cu care se confruntă agricultura românească, ce pericole vin la pachet cu legume...
Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate. Filosoful şi scriitorul grec Homer a scris în „Odiseea“ despre pară că este „un dar de la zei“. Se spune că în Franţa, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea,...
Departamentul de Agricultură al Statelor Unite trage un puternic semnal de alarmă în privinţa producţiei de alimente la nivel mondial, arătând că aceasta va scădea dramatic din cauza schimbărilor climatice.
O reţetă hrănitoare şi uşor de preparat, fileul de somon cu salată de ţelină şi pere va fi atât pe gustul celor mari, cât şi al celor mici. Iată în materialul următor cum se prepară această reţetă delicioasă şi de ce ingrediente aveţi nevoie....
Glucidele alimentare – hidraţii de carbon – sunt cea mai importantă sursă de energie provenită din alimentele consumate. Ele furnizează 50-55% din caloriile zilnice....
Pentru o siluetă perfectă, este necesar să ai o alimentaţie echilibrată şi să practici sport săptămânal. Dieta zilnică trebuie să conţină fructe, legume, ouă şi alte produse bogate în proteine. Pe lângă substanţele nutritive pe care le oferă, fructel...
Vă prezentăm o colecţie de 10 bancuri care îi au ca protagonişti pe oamenii cu acest defect de vorbire. Propriile glume din această categorie le puteţi scrie la secţiunea comentarii.
Odată cu schimbările bruşte de temperatură, sistemul de apărare al organismului nostru slăbeşte. Pentru a fi susşinut, specialiştii recomandă câteva alimente bogate în vitamine şi nutrienţi....
Toamna e un anotimp bogat, când se numără bobocii din coteneaţă, ştiuleţii de porumb din hambar şi borcanele de conserve din cămară :)
O livadă cu pomi fructiferi implică o grijă specială, dacă doriţi să aveţi fructe sănătoase şi în sezonul următor. Inginerii horticoli recomandă să pregătiţi grădina pentru iernat cu mare atenţie şi, chiar dacă implică un efort în plus, trebuie să el...
Gutuile fac parte din aceeaşi familie cu merele şi perele. Datorită fitochimicalelor conţinute, gutuia este foarte apreciată în medicina naturistă....
După o vară cu temperaturi ridicate, pielea ta are nevoie de mai multă atenţie ca de obicei. Şi cum sezonul fructelor este în toi, ce ai spune de câteva măşti naturale pe care poţi să le prepari cu uşurinţă acasă?
Ambele tipuri de fructe sunt surse bune de carbohidraţi. Vitamina C este conţinută mai ales în coajă, motiv pentru care se recomandă consumul fructelor întregi....
Dacă îţi plac merele coapte, atunci trebuie neapărat să încerci şi perele caramelizate la cuptor. Este unul dintre cele mai simple şi mai bune deserturi pe care le poţi prepara în această perioasă....
Vrei o reţetă pentru un desert delicios de toamnă? Atunci trebuie să încerci acest chec cu ciocolată şi cu multe fructe. La mesele festive, îi poţi servi pe cei dragi, prietenii şi familia cu o bucăţică de chec cu pere întregi....
Cui nu-i plac brioşele? Acestea sunt făcute cu pere şi ghimbir, iar o delicioasă glazură de miere le oferă şi mai multă dulceaţă. Vei vedea că sunt uşor de preparat şi că nu ai nevoie de mixer pentru a preparar aceste brioşe cu pere şi ghimbir....
Această reţetă de sezon este recomandată de Jamie Oliver, care ne spune că acest tort cu pere caramelizate şi migdale este un desert aromat şi săţios. Are baza din pere şi ghimbir. În plus, deoarece conţine migdale în loc de făină, este un desert rec...
Fructe de sezon, dulci şi zemoase, perele sunt ingredientul perfect pentru o tartă delicioasă. Cum să faci cea mai bună tartă cu pere? Nimic mai simplu. Citeşte reţete noastră, cumpără ingrediente proaspete şi tarta este ca şi făcută.
Persoanele care includ in dieta zilnică fructe bogate în flavonoizi au fost mai puţin predispuşi îngrăşării. De asemenea, ei au parte şi de alte beneficii pentru sănătate. De aceea trebuie să consumi anumite fructe zilnic....
Ai poftă de un desert cu pere, care să îţi reamintească de aromele dulci ale toamnei? Ei bine, această combinaţie de aluat pufos de brioşe şi pere moi şi însiropate te va răsfăţa din plin. Este vorba de un desert minunat cu care te poţi delecta chiar...
Aceasta nu este o prăjitură ca oricare. Nu este o prăjitură cu pere care oricare alta. Estea cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale. Şi, mai exact, este atât de moale şi de aromată, încât am putea spune că nu este o prăjitură cu pere şi nişte cu p...
Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate, fiind considerată un fruct de lux. Conform unor studii ştiinţifice, para este fructul cu cele mai mici şanse să provoace alergii. De aceea, se recomandă să fie ...
Bacterii, virusuri, toate vor da năvală peste noi în sezonul răcelilor şi gripei care bate la uşă. Vestea bună e că acum este momentul în care ne putem blinda organismul în faţa infecţiilor. Ne ajută bunătăţile care se găsesc din bleşug în pieţe. Iar...
Fructe prin excelenţă ale toamnei, prunele, pot fi preparate în fel şi chip. Numeroase deserturi cu pere ne fac cu ochiul, mai ales celebrele pere în sos de vin pe care le preparăm în fiecare an. Astăzi, la sfârşit de august, avem o nouă reţetă pentr...
După ce am preparat pentru cei dragi această prăjitură, am decis: este cea mai gustoasă plăcintă cu pere şi vanilie. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi nici de mult timp petrecut în bucutărie. Deci ai toate motivele să încerci această reţetă!...
Niciodată nu sunt suficiente pere pentru câte prăjituri am vrea sa facem cu ele. Pentru această tartă cu pere şi ciocolată nu ai nevoie decât de 5 fructe. Iar combinaţia este excelentă!
O reţetă specială, perfectă pentru mesele la care toţi cei dragi îţi sunt alături. Învaţă pas cu pas cum să prepari cele mai simple prăjiturele cu pere şi firimituri! Poţi prepara prăjitura cu orice alte fructe preferi: piersici, nectarine sau chiar ...
Încet-încet se strecoară pe tarabe în pieţe şi îşi fac loc în meniul nostru în tot felul de preparate. Pregăteşte şi tu cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere, în care vei descoperi aromele sfârşitului verii şi începutului toamnei într-un prepara...
Perele conţin foarte multă apă, undeva la 80%. Aceste fructe sunt bogate în fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din cpmplexul B, acid folic, enzime, antioxidanţi. De asemenea, perele sunt o sursă bogată şi de minerale: zinc, sodiu, cl...
Dacă îţi doreşti un desert rapid, atunci trebuie să încerci şi tu această reţetă simplă. Tarta cu pere reprezintă desertul perfect pentru orice moment al zilei şi se poate consuma alături de cafea sau ceai. În plus, aceste tarte cu pere au nevoie doa...
O sursă bogată de vitamine, antioxidanţi şi minerale, perele sunt foarte benefice pentru organism. Aceste fructe sunt recomandate în numeroase afecţiuni. Dintre acestea amintim: alergii, constipaţii, diabet, colesterol....
De cele mai multe ori, coaja fructelor conţine mai multe vitamine decât fructul în sine, aşa că specialiştii ne recomandă să nu o mai aruncăm. Multe persoane aruncă, de exemplu, coaja merelor, fără să ştie că poate îmbunătăţi memoria.
Perele au proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, conţin flavonoide şi fitonutrienţi anti-cancer, cei mai mulţi fenolici, incluzând acizi şi carotenoide. Este un fruct care ar trebui consumat în fiecare zi deoarece are proprietăţi benefice asupra...
Toamna e anotimpul recoltei şi al bogăţiei de legume şi fructe. Nutriţioniştii recomandă pe tot timpul anului să consumăm din belşug fructe şi legume, dar mai ales în acest anotimp când avem o bogaţie de variante autohtone pe care să le savurăm.
Ce poate fi mai gustos decât o combinaţie dulce de pere şi nuci? Urmează paşii şi vei obţine foarte uşor o prăjitură cu pere şi nuci să te lingi pe degete, nu alta! Miezul de nucă pune-l într-un prosop şi zdrobeşte-l cu un făcăleţ. Pentru plăcintă, f...
Ştim cu toţii că „un măr pe zi ţine medicul departe”. Dar mărul nu este singurul fruct pe care ar trebui să îl consumăm zilnic. Avem toate motivele pentru a include şi perele pe lista celor cinci fructe şi legume pe care medicii ni le recomandă pe pa...
O combinaţie apetisantă este această prăjitură cu pere şi bezea. O combinaţie atât de delicioasă, încât nu vă veţi mai sătura să savuraţi acest desert cuceritor, pregătit cu drag pentru tine şi cei dragi.
Cu parfum deosebit, dulci şi suculente, perele sunt o sursă sigură de fibre şi vitamina C, iar indicele glicemic arată că pot fi consumate şi de cei care suferă de diabet zaharat....
Fructe cu conţinut redus de zahăr. Fructele sunt pline de vitamine şi nutrienţi care fac minuni pentru sănătatea noastră, însă unele dintre ele conţin destul de mult zahăr şi au un indice glicemic ridicat, aspecte care pot ridica probleme, mai ales p...
Cine ar refuza un desert cu multă ciocolată şi cu fructe, cum ar fi această negresă cu pere? Cu o istorie de 200 de ani, tableta de ciocolată este unul dintre cele mai folosite ingrediente, înnobilând orice prăjitură.
Dacă vrei să slăbeşti, organizează-ţi mesele astfel încât să mănânci doar alimente sănătoase, care accelerează metabolismul şi care contribuie la eliminarea toxinelor. În plus, nu uita regula de aur: 3 mese principale şi 2 gustări.
Fiecare părticică din corp are nevoie de potasiu pentru a exista. Asta pentru că, alături de sodiu şi clor, el susţine activitatea electrică a celulelor, proces fundamental vieţii.
Sarcinile de serviciu, la care se adaugă trebuirile casnice sunt uneori, surse de stres. Există câteva sucuri naturale, ideale pentru a-ţi începe ziua şi să te menţii cu un tonus bun. Iată care sunt acestea.
Serviciul federal de control veterinar şi fitosanitar din Rusia, Rosselhoznadzor, a anunţat că introduce restricţii temporare la importul din Republica Moldova de mere, pere, prune, piersici, caise, vişine şi porumbele. Motivul invocat este numărul m...
România nu a importat în ultimii trei ani niciun măr sau nicio pară din Republica Moldova, arată datele statistice moldoveneşti. Motivul sunt barierele vamale şi fiscale.
De Sărbători trebuie să-i impresionăm pe toţi invitaţii noştri. Pe lângă preparatele tradiţionale, îţi propunem să încerci şi această reţetă de plăcintă cu pere.
Odată cu schimbarea condiţiilor atmosferice prin venirea toamnei este recomandat să consumi produse bogate în substanţe nutritive, mai ales fructe care să-ţi ofere energia zilnică necesară....