Stiri despre penali

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liderul USR, despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi: Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană. Nu vreau să discutăm despre staruri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul USR, despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi: Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană. Nu vreau să discutăm despre staruri

  Preşedintele USR, Dan Barna, a vorbit, la Adevărul Live, despre încercarea de a modifica Constituţia, în sensul în care persoanele cu probleme penale să nu poată ocupa funcţii publice, o campania demarată de USR alături de personalităţi publice ca Mihai Şora sau Gabriel Liiceanu. De asemenea, Dan Barna  a vorbit şi despre lupta PSD versus DNA. Liderul USR crede că DNA poate funcţiona şi fără Laura Codruţa Kovesi la conducere.

 • USR, Gabriel Liiceanu şi Mihai Şora strâng semnături pentru modificarea Constituţiei: fără penali în funcţii publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, Gabriel Liiceanu şi Mihai Şora strâng semnături pentru modificarea Constituţiei: fără penali în funcţii publice

  Luni a fost autentificat la notariat Grupul de iniţiativă al campaniei “Fără penali în funcţii publice”, care îşi propune să strângă jumătate de milion de semnături pentru modificarea Constituţiei. Iniţiativa, susţinută de USR, vrea să introducă în legea fundamentală interdicţia ocupării de funcţii publice alese de către condamnaţii penal.

 • Şuetele
mizere de la TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şuetele mizere de la TVR

  Am mai avut ocazia de a scrie despre înaltul grad de toxicitate şi valoarea profesională zero ce definesc emisiunea România 9,prezentată de conducerea instituţiei nu doar drept  principalul talk-show al Televiziunii publice, ci şi ca una făcând parte din principalul pachet de programe al TVR 1.

 • Guvernul Viorica
Vasilica Dăncilă. Lista miniştrilor. Cine sunt demnitarii cu probleme penale. Când va fi învestit noul Executiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Viorica Vasilica Dăncilă. Lista miniştrilor. Cine sunt demnitarii cu probleme penale. Când va fi învestit noul Executiv

  PSD a venit cu 14 nume noi, în timp ce ALDE a schimbat ministrul Energiei. Din noul Cabinet vor face parte şi miniştri cu probleme penale: Radu Oprea, cel care va prelua ministerul IMM-urilor, este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, iar Rovana Plumb, noul ministru al Fondurilor Europene, a fost cercetată în dosarul Belina, dar anchta a fost blocată pentru că majoritatea PSD-ALDE nu i-a ridicat imunitatea

 • Codrin Ştefănescu i-a inspirat pe protestatarii din faţa sediului PSD Sibiu. „Suntem aici...pentru că putem“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codrin Ştefănescu i-a inspirat pe protestatarii din faţa sediului PSD Sibiu. „Suntem aici...pentru că putem“

  Aproximativ o sută de persoane au participat, joi, la cel de-al 30-lea flashmob în faţa sediului PSD din Sibiu, având steaguri tricolore şi afişe cu mesajul: ”Suntem aici...pentru că putem”.  Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, ieri, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea Codurilor Penale. Întrebat de ce PSD numeşte miniştri cu probleme penale în Guvern, Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“

 • „Miturile“ în viaţă ne fură bani şi ne omoară cu zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Miturile“ în viaţă ne fură bani şi ne omoară cu zile

  „România este o ţară căreia nu îi plac miturile“ - a declarat sentenţios doctorul Mihai Lucan, cercetat de DIICOT, considerându-se nu doar nevinovat, ci un mit în viaţă. Numai că România şi românii nu au nevoie de mituri false, de mituri care îi fură şi îi omoară cu zile, ci de oameni de valoare, oneşti, morali care să facă ceva pozitiv pentru ţară şi cetăţenii ei.

 • Iohannis, despre legile Justiţiei: Este un risc evident să ajungem în situaţia Poloniei. Mă gândesc la referendum. Ministrul Justiţiei mă evită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, despre legile Justiţiei: Este un risc evident să ajungem în situaţia Poloniei. Mă gândesc la referendum. Ministrul Justiţiei mă evită

  Într-o discuţie de final de an cu jurnaliştii, preşedintele Klaus Iohannis a spus că PSD se grăbeşte să adopte legile Justiţiei pentru că au intrat „penalii în panică“, în condiţiile în care a trecut un an de când au preluat puterea cei din PSD şi ALDE. Şeful statului susţine că România ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană exact după modelul Poloniei din cauza legilor Justiţiei.

 • Românii la ceasul marii uniri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii la ceasul marii uniri

  Ce-i mai consternant? Ruinarea galopantă a prestigiului democraţiei prin degradarea accelerată a imaginii parlamentului sau ritmul bestial în care penalii acestui for le fură românilor dreptul la justiţie? Ce-i de făcut?

 • Se mişcă Strada. Cine-i provoacă pe români?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mişcă Strada. Cine-i provoacă pe români?

  Pe măsură ce înaintăm spre iarnă, sunt tot mai multe semne că se mişcă Strada. Manifestaţiile de stradă par iminente şi ne anunţă că protestele populare sunt gata să explodeze oricând. Paiele pe foc sunt puse conştient sau inconştient de faptele, declaraţiile şi intenţiile politicienilor la putere.

 • Cine va controla instituţiile anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va controla instituţiile anticorupţie

  „Aplicarea legii nu înseamnă în mod automat, justiţie (dreptate), când legea e instabilă, incoerentă, particulară.” - Alături de Parchetul General şi DNA, oare, nu trebuie făcute verificări, analize, curăţenie şi în alte instituţii ca de exemplu: CSM, Inspecţia Judiciară, ANI, DIICOT, Poliţia Română şi chiar CCR, evaluate, recredibilizate şi sprijinite printr-un nou restart?

 • Lovitură după lovitură!
România, în corzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lovitură după lovitură! România, în corzi

  Probabil că majoritatea celor ieşiţi în stradă să protesteze paşnic şi-au dorit, măcar pentru o secundă, ca titlul articolului să facă referire la comportamentul jandarmilor faţă de huliganii care au reuşit încă odată să îndepărteze România de occident.

 • Tăriceanu refuză să comenteze decizia lui Iohannis de a nu-l invita la Ziua Naţională: Nu vă răspund nimicuţ!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu refuză să comenteze decizia lui Iohannis de a nu-l invita la Ziua Naţională: Nu vă răspund nimicuţ!

  Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care este şi preşedinte al Senatului, a refuzat, sâmbătă, să comenteze decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu invita la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională persoane cu probleme penale, el spunând că nu doreşte să spună nimic despre acest lucru şi că a participat la un media training şi ştie cum să nu cadă în capcanele presei.

 • Trezeşte-te şi umblă/votează, cetăţene!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trezeşte-te şi umblă/votează, cetăţene!

  La rece vorbind, dacă ne luăm după sociologi, e greu de întors trendul. Sociologii, cei de bună credinţă şi cei de „casă”, ne aruncă câte o găleată cu gheaţă, să ne revenim din reverii electorale. E şi bine, e şi rău. Oricum ar fi, de data aceasta, cetăţene!, oricât de la limită ar fi schimbarea prin simplul tău vot, nu mai ai nicio scuză. Dacă stai acasă, România va deveni oficial o republică parlamentară penală.