pastrare - ultimele știri
Carnea prăjită se păstrează timp de mai multe luni, dacă se adaugă untură peste ea. Rețeta preparatului delicios, la fel cum gătea bunica, o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Cei de la Kitchen Tips Online au făcut mai multe teste, experimente, tocmai pentru a descoperi cea mai bună metodă de conservare a bananelor. După ce au testat mai multe variante, aşa că au găsit-o pe cea câştigătoare.
Francezii îi spun confit (iar la dulceaţă ... confiture!) şi o consideră una din cele mai rafinate fripturi. Numai că ei îngroapă în untură spre frăgezire mai mult gâscă şi raţă, şi mai puţin porcul. Bunicile noastre umpleau cândva cămara cu oale de ...
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a recomandat populaţiei, vineri, să acorde o atenţie sporită modului în care păstrează, prepară, transportă şi depozitează produsele alimentare, dar şi a locurilor de ...
Carnea la garniţă este una dintre cele mai vechi şi mai folosite metode de păstrare a cărnii, ce datează de pe vremea romanilor. Vorbim de bucăţele de carne cu sau fără os (de porc, pasăre, vită, oaie), de regulă crudă, înăbuşite în untură şi apoi pă...
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA) recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt c...
Parfumul este ca o a doua piele şi ne defineşte personalitatea, însă puţine persoane ştiu că nu este bine să să fie păstrat în baie. Umezeala şi căldura din încăpere pot să provoace descompunerea uleiurilor aromatice.
Deşi se recomandă păstrarea ouălor la rece, specialiştii spun că depozitarea în frigider ne poate pune sănătatea în pericol. Aceştia recomandă o temperatura optimă între 1 şi 5 grade pentru a împiedica alterarea, însă se specifică evitarea depozitări...
Prima pe lista celor mai benefice legume gătite este roşia. Spre deosebire de alte fructe şi legume al căror conţinut nutritiv se reduce atunci când sunt tratate termic, roşiile îşi păstrează proprietăţile antioxidante....
Vasilca se mai păstrează într-o singură localitate din judeţul Olt, iar originile acestui obicei se găsesc înainte de creştinism, când locuitorii acestor meleaguri se închinau zeilor.
Şunca, brânza sau băuturile pot fi ţinute perioade determinate, în frigider, la temperatura de 5 grade Celsius, pentru a fi bune de consum, potrivit ghidurilor americane în materie....
Indiferent dacă sunt sălbatice ori cultivate, ciupercile sunt uşor de preparat şi adaugă un plus de savoare în orice fel de mâncare, de la supe la tocăniţe. Important este însă şi cum şi cât le păstrezi....
Ai face orice pentru ca pielea să-şi păstreze nuanţa arămie cât mai mult timp? Există numeroase soluţii naturale la care poţi apela. Iată ce-ţi propunem noi!...
Premierul Victor Ponta, aflat în Austria, a avut o discuţie amicală cu directorul Institutului Cultural Român din Viena, Carmen Bendowski, aflată la Forumul economic România-Austria, pe care a întrebat-o de ce protestează şeful ICR şi a spus, zâmbind...
Medicamentele nu-şi fac deloc efectul? De vină pot fi temperaturile ridicate şi umezeala, care pot schimba proprietăţile pastilelor. Însă, antibioticele şi analgezicele pot fi ţinute la „vedere", fără măsuri speciale, spun specialiştii în farmacolog...