pastrama de oaie - ultimele știri
Se apropie Paștele și deja gândul ne fuge la mesele bogate, în familie, de pe care nu vor lipsi bunătățile din carne de miel sau berbecuț. Producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi, cele mai multe de la români stabiliți în străinătate.
Acest fel de mâncare perfect pentru masa de prânz oferă o combinaţie de gusturi, desăvârşite de aroma inconfundabilă a cărnii afumate.
„Sărbătorile Iaşului”, concentrate în jurul zilei Sfintei Parascheva, aduc la Iaşi trei tipuri de „negustori”. Pe lângă obiectele de cult pe care le vând monahii şi monahiile din mănăstirile din ţară în preajma Catedralei Mitropolitane, în centrul or...
Răvăşitul oilor sau transhumanţa, un obicei care marchează coborârea turmelor de oi de la munte, are loc, în acest weekend, în comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa. Zeci de păstori de la Poalele Leaotei şi-au etalat încă de ieri produsele tradiţionale,. P...
Nu se poate despărţi de oi pentru că nu se poate despărţi de amintiri. Din aceste amintiri lipseşte copilăria, cu toate că e prezent în ele un copil, iar copilul acesta este chiar el. N-a apucat să înveţe să se joace, sau poate că din dorinţa de a se...