Stiri despre partide

  353 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Hoţi, fricoşi, proşti şi câştigători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi, fricoşi, proşti şi câştigători

  Fapta lui Iohannis seamănă cu marea dezamăgire produsă cu ani în urmă de a altui preşedinte al României, în care cetăţenii îşi puseseră mari speranţe, Emil Constantinescu, care a capitulat în faţa serviciilor. Oare actualul şef de la Cotroceni a capitulat şi el în faţa serviciilor? Ori este o marionetă în mâinile cuiva? Mulţi se gândesc că preşedintele ori nu are anvergura necesară funcţiei, ori este şantajat cu ceva!

 • Iohannis o acceptă pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier. „Mai dau PSD-ului încă o şansă“. Dragnea îl „apreciază“ pe şeful statului pentru decizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis o acceptă pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier. „Mai dau PSD-ului încă o şansă“. Dragnea îl „apreciază“ pe şeful statului pentru decizie

  Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier, aceasta urmând să fie al treilea premier al PSD în ultimul an. PNL şi USR nu au venit cu variante de premier, în timp ce liderul PMP, Traian Băsescu, a avut două: Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac.

 • Tu ce eşti pregătit să faci?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce eşti pregătit să faci?

  E timpul să spunem lucrurilor pe nume. E uşor a renunţa la luptă atunci când totul pare pierdut. Asta devine şi cea mai facilă scuză: „oricum n-am ce să fac”. Am scris rândurile de mai jos pentru tine, cetăţean implicat, nu turmentat, cu gândul că nu ai renunţat. România are nevoie de tine mai mult ca oricând. Ne vedem în stradă duminica asta. Ne vedem la vot. Şi da, trebuie să ne vedem şi pe listele de candidaţi la următoarele alegeri.

 • Cine e de vină?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine e de vină?

  În fiecare zi, în ultima vreme, o întrebare mă macină: „cine e de vină?“ „Pentru ce?“ Pentru tot ce se întâmplă în ţara asta.

 • Binomul care cucereşte partidele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul care cucereşte partidele

  Un alt „binom” al politicii româneşti este cel între liderul de partid şi candidatul la funcţie. Discut aici cum s-a transformat povestea asta din nevoia de comunicare într-o slăbiciune a sistemului democratic şi ce implicaţii are pe viitor.

 • Cum au ajuns locuitorii unui mic oraş de provincie să cotizeze forţat pentru o asociaţie privată cu proptele politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns locuitorii unui mic oraş de provincie să cotizeze forţat pentru o asociaţie privată cu proptele politice

  Contribuţia a fost stabilită în Consiliul Local al municipiului Tecuci, în 31 august 2017, pentru a asigurarea funcţionarea unui Grup de Acţiune Locală în care Primăria Tecuci are calitatea de membru simplu, alături de alte 12 entităţi de drept privat, majoritatea dintre ele societăţi comerciale, conduse de membri ai UNPR şi PSD.

 • Tineret, mândria ţării…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tineret, mândria ţării…

  Cea mai frumoasă cămăşuţă, cei mai frumoşi pantofiori, cel mai cool ghiozdan şi cele mai frumoase flori. Acestea sunt semnalele că a început încă un an şcolar în România.

 • Descentralizarea prin alţi ochi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea prin alţi ochi

  Imaginaţi-vă un stat în care toate merg. În care te duci la ghişeul de informaţii şi toată lumea zâmbeşte, în care primeşti toate informaţiile şi alte câteva în plus ce te-ar ajuta în demersurile tale. Ţi-ar da idei noi şi folositoare, te-ar pune pe gânduri şi ai spune, da, chiar a fost o interacţiune plăcută cu statul român.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?

  Ce deosebeşte mafia de un partid? Un singur lucru, mafia nu se prezintă la alegeri. Dar asta nu înseamnă că nu are candidaţi, sau chiar partide întregi pe care nu le susţine, şi că nu e cît se poate de implicată în alegeri. Adesea colegii mei italieni, cercetători în problema corupţiei, fac bancuri pe tema asta.

 • Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD?

  Doar o singură după-amiază a rezervat dl. Klaus Iohannis consultărilor programate a avea loc luni cu partidele parlamentare. Consultări la capătul cărora preşedintele României va face cunoscut numele persoanei desemnate spre a încerca formarea noului guvern al României.

 • Mesajele preşedintelui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajele preşedintelui Iohannis

  Avem toate motivele să credem că preşedintele României îşi va respecta „nemţeşte” promisiunea făcută vineri. Aceea că va rezolva extrem de repede „problema majorităţii”.

 • Politică fără partide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică fără partide

  Impresia mea este că, în România de azi, nu mai există partide politice. Există doar un fel de vietăţi dezosate, pline de crevase, lunecuşuri şi fundături, supravieţuind cu greu, fără resurse reale, în virtutea unor isprăvi trecute sau a unei „imagini“ întreţinute demagogic de cîţiva „adepţi“ zeloşi, dar neconvingători.

 • Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi

  Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 176 voturi „pentru”, 93 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2016  privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că postul de manager de spital nu va putea fi deţinut de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi ocupat de cineva care este membru într-o formaţiune politică. Camera Deputaţilor este for decizional.