Stiri despre partide

  342 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD?

  Doar o singură după-amiază a rezervat dl. Klaus Iohannis consultărilor programate a avea loc luni cu partidele parlamentare. Consultări la capătul cărora preşedintele României va face cunoscut numele persoanei desemnate spre a încerca formarea noului guvern al României.

 • Mesajele preşedintelui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajele preşedintelui Iohannis

  Avem toate motivele să credem că preşedintele României îşi va respecta „nemţeşte” promisiunea făcută vineri. Aceea că va rezolva extrem de repede „problema majorităţii”.

 • Politică fără partide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică fără partide

  Impresia mea este că, în România de azi, nu mai există partide politice. Există doar un fel de vietăţi dezosate, pline de crevase, lunecuşuri şi fundături, supravieţuind cu greu, fără resurse reale, în virtutea unor isprăvi trecute sau a unei „imagini“ întreţinute demagogic de cîţiva „adepţi“ zeloşi, dar neconvingători.

 • Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi

  Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 176 voturi „pentru”, 93 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2016  privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că postul de manager de spital nu va putea fi deţinut de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi ocupat de cineva care este membru într-o formaţiune politică. Camera Deputaţilor este for decizional.

 • Deputaţii decid azi dacă banii negri din campania electorală pot fi confiscaţi. Mai multe ONG-uri cer respingerea legii iniţiate de Iordache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii decid azi dacă banii negri din campania electorală pot fi confiscaţi. Mai multe ONG-uri cer respingerea legii iniţiate de Iordache

  Pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Camerei Deputaţilor se află şi proiectul care modifică Legea finanţării campaniilor electorale, amendat de Florin Iordache astfel încât banii cheltuiţi ilegal de partide în campania electorală să nu mai poată fi confiscaţi. ”Se elimină practic cea mai importantă sancţiune, şi anume confiscarea sumelor nelegal obţinute de către partide şi candidaţi fără respectarea legislaţiei“, susţin mai multe ONG-uri.

 • Calificări. Meciuri internaţionale pentru calificarea la UEFA Futsal Euro 
2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calificări. Meciuri internaţionale pentru calificarea la UEFA Futsal Euro 2018

  Călăraşiul va fi din nou gazda unor partide internaţionale de futsal contând pentru calificarea la un turneu final.  Astfel, Federaţia Română de Fotbal organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi, în perioada 8- 11 aprilie, la Sala Polivalentă “Ion C. Neagu”, partidele de futsal din cadrul Grupei a 4 - a de calificare la UEFA Futsal Euro 2018 – Slovenia.

 • Autorităţile germane doresc să stopeze finanţarea publică a partidelor de extremă dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile germane doresc să stopeze finanţarea publică a partidelor de extremă dreapta

  Autorităţile germane, în special oficiali ai instituţiilor de securitate, au înaintat o propunere legislativă prin care să se stopeze finanţarea publică a partidului de extremă dreapta, Partidul Democrat Naţional. Decizia vine după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, Curtea Supremă a Germaniei a respins scoaterea în afara legii a partidului, deşi a considerat că „are asemănări cu Partidul Nazist”.

 • Florin Iordache propune o lege scandaloasă: Contribuţiile ilegale la campania electorală a partidelor nu vor mai putea fi confiscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Iordache propune o lege scandaloasă: Contribuţiile ilegale la campania electorală a partidelor nu vor mai putea fi confiscate

  Deputatul PSD Florin Iordache a depus o serie de amendamente la un proiect de modificare a Legii finanţării partidelor politice prin care se abrogă prevederea potrivit căreia contribuţiile care depăşesc plafoanele legale pentru campaniile electorale sunt confiscate şi cea care impune contravenienţilor să verse la buget sumele care au făcut obiectul contravenţiilor la Legea finanţării partidelor.

 • Clasa de mijloc merge în paradis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clasa de mijloc merge în paradis

  Ce vrei să te faci când vei fi mare? Aviator, cosmonaut, general sau artist? Răspuns (sugerat): când vei fi mare trebuie să ajungi în „clasa de mijloc“. Pentru că toţi cei din această „clasă“ vor avea lefuri mari.

 • Bilanţ. Noii parlamentari au depus în trei luni 19 iniţiative. Educaţia şi pensiile, codul rutier, printre priorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ. Noii parlamentari au depus în trei luni 19 iniţiative. Educaţia şi pensiile, codul rutier, printre priorităţi

  Noii parlamentari au depus în primele trei luni de mandat 19 iniţiative legislative, cei mai harnici fiind senatorii şi deputaţii aflaţi la primul mandat de la PNL, urmaţi de cei ai PSD. Propunerile de acte normative vizează o gamă largă de reglementări, de la modificări ale legii educaţiei sau a legii pensiilor, până la modificări aduse statutului funcţionarilor publici sau conferirea unei super-imunităţi judecătorilor Curţii Constituţionale.

 • VIDEO Cioloş nu exclude să intre într-un partid sau să înfiinţeze unul: „Mă gândesc la toate soluţiile pentru a fi util“. Ce a spus despre Sorin Grindeanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cioloş nu exclude să intre într-un partid sau să înfiinţeze unul: „Mă gândesc la toate soluţiile pentru a fi util“. Ce a spus despre Sorin Grindeanu

  Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Europa FM, că se gândeşte la mai multe variante pentru "a fi de folos", inclusiv intrarea într-un partid sau înfiinţarea unuia nou, însă îi este "teamă" că "lumea se plictiseşte repede" de noile formaţiuni, astfel încât analizează şi alte forme de implicare. Fostul premier a declarat despre evenimentele recente din România că, dacă era în locul lui Grindeanu, nu ar fi ajuns la această situaţie.

 • Partidele vor, dar nu au pe cine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele vor, dar nu au pe cine!

  Este destul de clar pentru toată lumea că oamenii care au ieşi în stradă zi de zi, în ultimele două săptămâni, nu sunt ai nimănui? Degeaba încearcă televiziunile de casă ale PSD să îi trimită în curtea partidelor de opoziţie, pentru că nu ţine.

 • Între stânga şi dreapta, a cui exact e Rivoluţia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între stânga şi dreapta, a cui exact e Rivoluţia?

  Aparenta sursă a protestelor, conform acuzaţiilor PSD, se împiedică în declaraţii şi probleme cu justiţia mai ceva decât partidul roşu. Cu un lider destul de slab şi cu o urmărire in rem pentru delapidare, spălare de bani şi conflict de interese, USR este departe de a stârni revolte sau nesupunere civică. În fapt, începe să se confunde cu establishmentul pe care dorea să-l dărâme.

 • Oamenii de afaceri preferă PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii de afaceri preferă PSD

  Majoritatea celor din business cu care vorbesc despre politică preferă PSD, fie că le place de ei sau nu, că sunt sau nu de acord cu ideologiile socialiste. Nu ştiu dacă votează sau nu cu PSD, asta nu i-am întrebat, probabil că nici nu mi-ar răspunde, sau dacă ar răspunde nu ştiu cât de sinceri ar fi. Mai bine să nu-i întreb.