Stiri despre partide

  350 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tu ce eşti pregătit să faci?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce eşti pregătit să faci?

  E timpul să spunem lucrurilor pe nume. E uşor a renunţa la luptă atunci când totul pare pierdut. Asta devine şi cea mai facilă scuză: „oricum n-am ce să fac”. Am scris rândurile de mai jos pentru tine, cetăţean implicat, nu turmentat, cu gândul că nu ai renunţat. România are nevoie de tine mai mult ca oricând. Ne vedem în stradă duminica asta. Ne vedem la vot. Şi da, trebuie să ne vedem şi pe listele de candidaţi la următoarele alegeri.

 • Cine e de vină?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine e de vină?

  În fiecare zi, în ultima vreme, o întrebare mă macină: „cine e de vină?“ „Pentru ce?“ Pentru tot ce se întâmplă în ţara asta.

 • Binomul care cucereşte partidele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul care cucereşte partidele

  Un alt „binom” al politicii româneşti este cel între liderul de partid şi candidatul la funcţie. Discut aici cum s-a transformat povestea asta din nevoia de comunicare într-o slăbiciune a sistemului democratic şi ce implicaţii are pe viitor.

 • Cum au ajuns locuitorii unui mic oraş de provincie să cotizeze forţat pentru o asociaţie privată cu proptele politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns locuitorii unui mic oraş de provincie să cotizeze forţat pentru o asociaţie privată cu proptele politice

  Contribuţia a fost stabilită în Consiliul Local al municipiului Tecuci, în 31 august 2017, pentru a asigurarea funcţionarea unui Grup de Acţiune Locală în care Primăria Tecuci are calitatea de membru simplu, alături de alte 12 entităţi de drept privat, majoritatea dintre ele societăţi comerciale, conduse de membri ai UNPR şi PSD.

 • Tineret, mândria ţării…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tineret, mândria ţării…

  Cea mai frumoasă cămăşuţă, cei mai frumoşi pantofiori, cel mai cool ghiozdan şi cele mai frumoase flori. Acestea sunt semnalele că a început încă un an şcolar în România.

 • Descentralizarea prin alţi ochi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea prin alţi ochi

  Imaginaţi-vă un stat în care toate merg. În care te duci la ghişeul de informaţii şi toată lumea zâmbeşte, în care primeşti toate informaţiile şi alte câteva în plus ce te-ar ajuta în demersurile tale. Ţi-ar da idei noi şi folositoare, te-ar pune pe gânduri şi ai spune, da, chiar a fost o interacţiune plăcută cu statul român.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Partidele româneşti, anexele unor servicii secrete?

  Ce deosebeşte mafia de un partid? Un singur lucru, mafia nu se prezintă la alegeri. Dar asta nu înseamnă că nu are candidaţi, sau chiar partide întregi pe care nu le susţine, şi că nu e cît se poate de implicată în alegeri. Adesea colegii mei italieni, cercetători în problema corupţiei, fac bancuri pe tema asta.

 • Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul premier al României va fi dat tot de PSD?

  Doar o singură după-amiază a rezervat dl. Klaus Iohannis consultărilor programate a avea loc luni cu partidele parlamentare. Consultări la capătul cărora preşedintele României va face cunoscut numele persoanei desemnate spre a încerca formarea noului guvern al României.

 • Mesajele preşedintelui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajele preşedintelui Iohannis

  Avem toate motivele să credem că preşedintele României îşi va respecta „nemţeşte” promisiunea făcută vineri. Aceea că va rezolva extrem de repede „problema majorităţii”.

 • Politică fără partide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică fără partide

  Impresia mea este că, în România de azi, nu mai există partide politice. Există doar un fel de vietăţi dezosate, pline de crevase, lunecuşuri şi fundături, supravieţuind cu greu, fără resurse reale, în virtutea unor isprăvi trecute sau a unei „imagini“ întreţinute demagogic de cîţiva „adepţi“ zeloşi, dar neconvingători.

 • Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vot final: Liderii de partide nu pot fi manageri de spitale. Dar simplii membri de partid pot fi

  Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 176 voturi „pentru”, 93 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2016  privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că postul de manager de spital nu va putea fi deţinut de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi ocupat de cineva care este membru într-o formaţiune politică. Camera Deputaţilor este for decizional.

 • Deputaţii decid azi dacă banii negri din campania electorală pot fi confiscaţi. Mai multe ONG-uri cer respingerea legii iniţiate de Iordache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii decid azi dacă banii negri din campania electorală pot fi confiscaţi. Mai multe ONG-uri cer respingerea legii iniţiate de Iordache

  Pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Camerei Deputaţilor se află şi proiectul care modifică Legea finanţării campaniilor electorale, amendat de Florin Iordache astfel încât banii cheltuiţi ilegal de partide în campania electorală să nu mai poată fi confiscaţi. ”Se elimină practic cea mai importantă sancţiune, şi anume confiscarea sumelor nelegal obţinute de către partide şi candidaţi fără respectarea legislaţiei“, susţin mai multe ONG-uri.

 • Calificări. Meciuri internaţionale pentru calificarea la UEFA Futsal Euro 
2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calificări. Meciuri internaţionale pentru calificarea la UEFA Futsal Euro 2018

  Călăraşiul va fi din nou gazda unor partide internaţionale de futsal contând pentru calificarea la un turneu final.  Astfel, Federaţia Română de Fotbal organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi, în perioada 8- 11 aprilie, la Sala Polivalentă “Ion C. Neagu”, partidele de futsal din cadrul Grupei a 4 - a de calificare la UEFA Futsal Euro 2018 – Slovenia.

 • Autorităţile germane doresc să stopeze finanţarea publică a partidelor de extremă dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile germane doresc să stopeze finanţarea publică a partidelor de extremă dreapta

  Autorităţile germane, în special oficiali ai instituţiilor de securitate, au înaintat o propunere legislativă prin care să se stopeze finanţarea publică a partidului de extremă dreapta, Partidul Democrat Naţional. Decizia vine după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, Curtea Supremă a Germaniei a respins scoaterea în afara legii a partidului, deşi a considerat că „are asemănări cu Partidul Nazist”.