Stiri despre partid

  459 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scăpat de problemele penale, Neculai Onţanu se întoarce în politică. Ce planuri are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scăpat de problemele penale, Neculai Onţanu se întoarce în politică. Ce planuri are

  Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, a depus la Tribunalul Bucureşti actele pentru înfiinţarea unui noi partid, intitulat „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”. Neculai Onţanu, fost membru al PSD şi apoi al UNPR şi unul dintre apropiaţii lui Gabriel Oprea, va fi membru fondator al noului partid alături de medicul Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu, un alt fost membru UNPR.

 • „Petrică şi lupul”. Dacian Cioloş a anunţat încă o dată înfiinţarea noului partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Petrică şi lupul”. Dacian Cioloş a anunţat încă o dată înfiinţarea noului partid

  Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, la Cluj, că în cel mult două săptămâni va fi depus dosarul de înscriere a unui partid politic, partid care va participa şi la alegerile europarlamentare. Atât Cioloş, cât şi alţi colegi care i s-au alăturat proiectului, au mai anunţat anterior apariţia noului partid format din mişcarea civică Platforma România 100.

 • PSD a devenit Partidul Sultanului Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD a devenit Partidul Sultanului Dragnea

  Partidul Social Democrat este mai puţin democrat decât a fost până duminică, 11 martie 2018. Celor care îmi vor striga de pe la mese că „ăsta n-a fost niciodată partid democrat“ n-am să le dau cuvântul. Pentru că funcţionarea democratică a unei structuri de acest gen presupune ca mai multe criterii să fie satisfăcute simultan.

 • Funcţii de
partid şi de stat parţial securizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcţii de partid şi de stat parţial securizate

  În luna iulie a anului 1965, proaspătul ales în funcţia de secretar general al PCR, pe atunci încă relativ tânărul Nicolae Ceauşescu, a avut uriaşa şiretenie de a nu stârni vigilenţa aşa-numiţilor baroni ai lui Dej lăsându-le impresia că va recurge la conducerea colectivă şi că nu va fi decât unul dintre egali.

 • Ce mai e de făcut în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai e de făcut în politică

  Politica românească este o glumă sinistră: poate nu mai mult decât în alte state post-comuniste, dar în mod clar cu o identitate românească aparte de mizeră. Există, însă, o speranţă.

 • Victor Ponta şi Daniel Constantin au
primit personalitate juridică pentru partidul Pro România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta şi Daniel Constantin au primit personalitate juridică pentru partidul Pro România

  Pro România, partidul înfiinţat de fostul lider al PSD, Victor Ponta şi de fostul preşedinte al Partidului Conservator, Daniel Constantin, a primit marţi personalitate juridică. Daniel Constantin a precizat că Pro România reprezintă un nou început şi că de la lansarea partidului în luna mai şi până în prezent, „au fost puse numeroase piedici de oameni care au fost învăţaţi să distrugă şi nu să construiască”.

 • Slugile sunt la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slugile sunt la putere

  PSD este o adunătură de slugi. Ce face partidul pentru slugile sale? Partidul le dă să mănânce: posturi şi funcţii foarte bine plătite în administraţie, favoruri, relaţii, cârdăşie şi oportunităţi pentru căpătuială.

 • Persecuţia fiscală a românilor. Cum este aruncată la gunoi esenţa democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Persecuţia fiscală a românilor. Cum este aruncată la gunoi esenţa democraţiei

  Atunci când funcţionarea aparatului de stat consumă mai mult decât serviciile publice de care beneficiază românii, aşa cum deja de întâmplă în România, este cât se poate de clar că administraţia ţării funcţionează contrar principiilor pentru care a fost înfiinţată: acela de a folosi cetăţeanului. Iar când premierul declară în Parlament că va da socoteală pentru guvernare doar partidului, nu românilor, lucrurile o iau razna.

 • PSD, un cadavru încăpăţânat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD, un cadavru încăpăţânat

  PSD este cel mai mare pericol al momentului pentru România. Un partid disperat să supravieţuiască încearcă să acapareze total România în speranţa că asta este singura lui soluţie pentru a nu dispărea în neant. Adevărata doctrină a acestui monstru politic este conservaţionismul. Nu e doar frica de puşcărie, e frica de irelevanţă, teama de deconectare de la resurse şi groaza în faţa unei lumi pe care nu o înţelege.

 • Caricatura totalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caricatura totalităţii

  Un paradox dureros: pe cât de evidente sunt crimele comunismului – peste o sută de milioane în întreaga lume –, pe atât de lipsită de evidenţă este pentru unii, deloc puţini, natura criminală a aceluiaşi comunism.

 • Doamna
Carmen Dan reafirmă rolul conducător al partidului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamna Carmen Dan reafirmă rolul conducător al partidului

  Am publicat ieri pe siteul contributors.ro un comentariu intitulat Comparaţii. Pornind de la iminenţa apropierii centenarului naşterii lui Nicolae Ceauşescu, revelam similarităţi între politica de cadre din vremea partidului unic şi felul în care PSD a desemnat în funcţii câţiva dintre înalţii demnitari de azi ai României.

 • Declaraţia comună a partidelor maghiare din România pentru autonomie – războiul hibrid al Ungariei la adresa României continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţia comună a partidelor maghiare din România pentru autonomie – războiul hibrid al Ungariei la adresa României continuă

  Încă de la început trebuie amintită o informaţie halucinantă, care până acum nu a intrat în atenţia opiniei publice din România. Guvernul Ungariei, stat aliat NATO şi membru UE, are, de câţiva ani, un înalt reprezentant pentru autonomia teritorială a minorităţii maghiare, funcţie ocupată de Katalin Szili, un cunoscut om politic ungar, fost preşedinte al Parlamentului ungar.

 • Dacian Cioloş, alături de Rebengiuc: Din Platforma România 100 se va desprinde un
partid politic. Ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacian Cioloş, alături de Rebengiuc: Din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică

  Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat duminică faptul că din Platforma România 100 se va desprinde în curând un partid politic, despre care a spus că va fi capabil să se prezinte la următoarele alegeri, ”indiferent când vor avea ele loc”. Cioloş spune că va colabora cu partidele cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, deşi e conştient că există riscul ca noul său proiect să ducă la fărâmiţarea Opoziţiei.