parizer - ultimele știri
E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapăra...
Parizerul face parte din cultura gastronomică a românilor şi, chiar dacă în cele mai multe cazuri nu e deloc un aliment sănătos, nimeni nu poate rezista unui sandviş cu mult muştar. Din fericire, există câţiva producători care aduc pe piaţă sortiment...
Fără aditizi şi mult mai gustos, parizerul făcut în casă are un plus de savoare dacă peste compoziţie se adaugă ardei roşu sau felii de măsline....
Doi tineri povestesc experienţa pe care au avut-o în pandemia de COVID-19 la Cluj. Florina, venită de la schi din Austria infectată cu COVID-19, a fost internată o lună de zile în spital, având simptome de răceală uşoară. Deşi a locuit cu iubitul ei...
ISU Mehedinţi a declanşat o anchetă la nivelul unităţii şi face verificări, după ce un bărbat din Orşova a postat pe contul său de Facebook un video revoltător filmat într-o ambulanţă SMURD.
Asociaţia InfoCons Protecţia Consumatorului a transmis care sunt tipurile de parizer cu cel mai mare, respectiv cel mai mic conţinut de sare din supermarketuri. Asta, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum mediu de ...
Salbă de medalii pentru inovaţiile specialiştilor Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi la cea de a IV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, desfăşurată în p...
Patru profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au obţinut medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii, „Pro Invent“ Cluj Napoca, cu un produs alimentar din care a fost eli...
Pe etichete nu se specifică niciunde că este vorba de un produs care are la bază resturilor unor insecte. Denumirile sub care apare sunt carmin (cel mai des folosit) coşenilă, carmine, acid carminic, E120 şi roşu natural 4. Produsul este conţinut la ...
Produse alimentare cu termen de valabilitate expirat până la 130 de zile. Asta au depistat specialiştii Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău în urma mai multor controale inopinate efectuate în mai multe unităţi de comerţ din Capitală...
O femeie din Buzău susţine că a cumpărat parizer expirat dintr-un supermarket din centrul oraşului. Aceasta va depune la OPC o reclamaţie, însoţită de produsul al cărui termen de valabilitate a expirat cu patru zile înainte de cumpărarea lui din maga...
Salam, parizer, şuncă, toate sunt roz sau roşii şi sunt gustoase. Dacă preţul lor este scăzut, ai grijă: mănânci prelucrată carne de proastă calitate, grăsimi, amidon, coloranţi şi conservanţi din plin! Printre aceştia şi carminul, care provine fie d...
Românii pun tot mai des pe masă pâine şi cartofi, iar parizerul ţine loc de carne pentru mulţi dintre ei. Aceste obiceiuri alimentare explică amploarea pe care a luat-o obezitatea în România, mai ales la copii.
Dr. Magdalena Moroşanu ne-a explicat ce se ascunde şi în compoziţia produselor de mezelărie. După iaurt şi pate, a venit rândul salamurilor şi al şuncilor să fie „desconspirate". Din compoziţia unui kilogram de parizer, producătorul declară că 30% a...
Preţurile mari şi lefurile mici îi determină pe mulţi dintre tulceni să aleagă alternative mai ieftine, dar hrănitoare pentru hrana de zi cu zi. Covrigii pot substitui orice masă a zilei.