paine - ultimele știri
După mai bine de 4 ani de la prima întâlnire dintre regizorul Șerban Georgescu și Irina Sorescu, fondatoarea brutăriei MamaPan, povestea plină de forță, sensibilitate și curaj a uneia din puține afaceri sociale din România ajunge și pe marile ecrane în 4 orașe din țară.
Pâinea este ingredientul de la micul dejun și al sandvișurilor la prânz, precum și alimentul ideal pentru sosuri și supă la cină.
O româncă a povestit pe TikTok cum a ajutat o fetiță cu probleme de sănătate în noaptea de Revelion.
Președintele ANSVSA a emis și pus în dezbatere publică un proiect de ordin prin care propune limitarea cantităților ce pot fi vândute direct de către proprietarii fermelor.
Pâinea cu maia este obținută printr-un proces de fermentare care folosește lactobacilaceae sălbatice și drojdie. Gustul său ușor acru și proprietățile sale de conservare o fac delicioasă și hrănitoare, iar consumul său are inclusiv beneficii neașteptate pentru sănătate.
Provocată la o discuție despre diete și produsele pe care le evită, Loredana Groza a dezvăluit, pentru Unica.ro, că a renunțat la un aliment consumat de multe persoane.
Cel de-Al Doilea Război Mondial nu a însemnat doar vieți pierdute și durere, ci și costuri astronomice pentru alimentele de bază. În România, pâinea și carnea ajunseseră la prețuri exorbitante, iar oamenii făceau mari sacrificii pentru a supraviețui.
Dacă sunt păstrate corect, unele alimente rezistă proaspete mai multe zile, iar în acest mod puteți evita risipa alimentară. Chef Joseph Hadad explică ce trebuie să facem pentru a prelungi viața unora dintre ele.
Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes, într-un test de cultură generală inedit.
Dacă încerci să slăbești, s-ar putea să s-ar putea să fii convins că ar trebui să trăiești fără pâine pentru a-ți atinge scopul. Nutriționiștii infirmă acest lucru și, spre surprinderea tuturor, fix consumul anumitor carbohidrați „răi” ar putea fi răspunsul pentru pierderea în greutate.
Pâinea și produsele de panificație nu lipsesc din meniul zilnic al celor mai mulți români, potrivit unui studiu recent.
Mulți oameni obișnuiesc să arunce alimentele, odată ce termenul de valabilitate, inscripționat pe etichetă, a fost depășit. Există însă produse care încă mai pot fi consumate, chiar și după data de expirare. Laptele reprezintă un exemplu consacrat, însă nu este singurul.
Pâinea este unul din alimentele de bază pentru români. Pentru micul dejun, prânz, cină și gustările dintre ele, multe dintre mesele noastre includ o felie de pâine. Fie că e pâine ambalată sau proaspăt coaptă, nu lipsește niciodată de la mesele importante.
Pâinea este, adesea, nelipsită de la masă. Totuși, problema cu consumul a prea multă pâine este că... îngrașă. Andreea Marin a dezvăluit cu o rețetă inedită, potrivită pentru o dietă fără carbohidrați. Este simplă, rapidă și gustoasă.
O echipă de arheologi italieni a găsit o pâine carbonizată în formă de inel, castane, smochine și prune uscate într-un magazin. Un alt arheolog a descoperit de unde provine și a recreat rețeta, relatează BBC.
Pentru că se apropie sezonul estival și cu toții ne dorim o siluetă de invidiat, eliminarea anumitor produse din alimentația zilnică ne-ar putea ajuta să scăpăm și de kilogramele în plus.
O felie de pâine are de două ori mai multă sare decât o porție de cartofi prăjiți McDonald's. În urma unei investigații a companiei Action on Salt, aproximativ 11% din pâinea aflată în magazine depășește 1,01 g se sare la 100 g pâine.
Postările de pe rețelele sociale sugerează adesea că pentru a fi sănătos trebuie să cumperi doar produse ecologice. Există o mulțime de alimente de bază pe care probabil le aveți deja acasă și care au numeroase beneficii pentru sănătate, relatează CNET.
Pâinea poate fi un aliment foarte sănătos, dacă știi să o alegi pe cea potrivită. Ar fi bine, în primul rând, să te asiguri că nu are conservanți, afânători, uleiuri hidrogenate, coloranți sau potențiatori de gust.
Experții de la muzeele din Sibiu atenționează că păsările nu trebuie hrănite cu pâine fiindcă nu au tubul digestiv adaptat pentru digestia acestui aliment. În plus, specialiștii atrag atenția că pâinea nu este indicată pentru niciun animal.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le sugerează românilor să-și păstreze apetitul pentru mâncărurile tradiționale, care sunt atât de gustoase și cunoscute, în loc să mănânce insecte.
Pâinea a fost și încă este un aliment de bază pe mesele românilor, dar nu și printre cele mai sănătoase, și asta pentru că în timpul procesării grâul își pierde o bună parte din proprietățile nutritive și fibre.
Nepretențioase, dar foarte foarte gustoase, aceste turte ne trezesc amintiri dragi din bucătăria bunicii.
Pe nedrept blamată de multe ori, pâinea poate fi un aliment extrem de sănătos dacă știi să o alegi pe cea potrivită.
România se află de 21 de luni pe valul scumpirilor, inflația actuală alimentându-se din trecut, a afirmat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.
Pâinea, legumele, carnea au înregistrat scumpiri considerabile în aproape toate țările Uniunii Europene, potrivit datelor publicate luni de Eurostat.
În Libanul falimentar, oamenii trebuie să stea la coadă ore întregi în fiecare zi doar pentru a cumpăra pâine pentru familiile lor, iar în unele zile oamenii nu-şi pot permite nici măcar una.
Pâinea va costa mai mult în acest an, întrucât toate costurile de producţie sunt mai mari, inclusiv cele de obţinere a recoltei de grâu, a anunţat sâmbătă ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Scumpirea pâinii devine o măsură tot mai previzibilă pentru următoarele săptămâni, cel mai târziu din toamnă. Motivul: producţia de cereale cu mult sub aşteptări, care va duce în mod sigur la scumpirea grâului şi a făinii. Brutăriile îşi permit preţu...
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat miercuri că „vom avea pâine în România”, iar în ceea ce priveşte preţul pe care românii îl vor plăti, aceasta ar putea fi influenţat de mai mulţi factori.
Cele mai accesibile sortimente de pâine şi paste din Regatul Unit au înregistrat scumpiri mari în ultimul an, însă preţurile generale la alimentele şi băuturile ieftine au crescut într-un ritm similar cu preţurile din categoriile medii de produse ase...
Pentru a le face viaţa mai uşoară şi pentru a-şi câştiga pâinea în România, mai multe femei din Ucraina au fost incluse într-un proiect creativ. Ele îmbracă în lână săpunuri, le decorează cu simboluri ucrainene şi le vând.
În satele din Maramureş încă se mai păstreză multe din vechile obiceiuri şi tradiţii legate de sărbătoarea Paştelui, cea mai mare sărbătoare creştină din an. Unele pensiuni cu specific local oferă turiştilor astfel de experienţe.
Fermierii se confruntă cu unul dintre cei mai secetoşi ani, culturile înfiinţate în toamnă fiind aproape compromise.
Numeroase brutării din ţară au scumpit astăzi, din nou, pâinea, franzela simplă, de exemplu, urcând de la 1,50 lei la 2 lei, scrie profit.ro, amintind de avertizările recente ale specialiştilor.
Cea mai mare fabrică de pâine din Odesa are drojdie din România. Ucrainenii primesc gratuit franzele
Conflictul armat declanşat de Federaţia Rusă a adus nu doar moarte şi dezastru în Ucraina, ci şi o criză alimentară de amploare. Pe lângă apă şi alimente, este nevoie acum şi de drojdie pentru prepararea pâinii, astfel că românii s-au mobilizat şi au...
Rata anuală a inflaţiei în luna februarie 2022 a crescut la 8,5%, comparativ cu luna februarie 2021, de la 8,35% în ianuarie, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Pavlo Servetnyk, un tânăr ucrainean, munceşte câte 20 de ore în bucătărie, coace mii de pâini şi îşi pune viaţa în pericol livrându-le oamenilor care au din ce în ce mai puţine alimente după ce forţele ruse au invadat oraşul Herson, de aproape 300.00...
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare din Buzău au pus lacătul pe uşa unei brutării din judeţ, când au văzut în ce condiţii se coace pâinea. Este vorba despre o unitate de panificaţie din comuna Podgoria, care a fost verificată în cursul lunii feb...
Există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificaţie şi pentru furajare. România produce suficient pentru acoperirea consumului intern, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Scumpirea pâinii de către cel mai mare combinat de panificaţie din R. Moldova, „Franzeluţa”, a survenit ca urmare a majorării tarifelor la gazele naturale, care au provocat scumpiri în lanţ, inclusiv la materia primă, transmite IPN.
Deputaţii Partidului Socialiştilor propun ca persoanelor nevoiaşe să le fie acordaţi câte o sută de lei lunar în contextul scumpirii pâinii. Aceştia au înregistrat un proiect care prevede acordarea acestei indemnizaţii pensionarilor şi beneficiarilor...
Rata inflaţiei a ations 8,35% în ianuarie, cele mai mari scumpiri anuale înregistrându-se în cazul gazelor naturale (aproape 61%) şi al energiei termice (21,6%), scumpiri de până în 10% înregistrându-se şi în cazul unor alimente.
Preşedintele Parlamentului califică drept previzibilă decizia celui mai mare combinat de pâine din Republica Moldova, Combinatul Franzeluţa, de a majora preţul pentru majoritatea produselor de panificaţie. Igor Grosu spune că producătorul de pâine ac...
În zilele următoare, SA „Franzeluţa” va majora preţurile la tot sortimentul de pâine, cu excepţia pâinii sociale, transmite IPN.
Patronatul din Morărit şi Panificaţie (ROMPAN) solicită autorităţilor să ia măsuri de urgenţă pentru sprijinirea celui mai afectat sector din industria alimentară de majorarea preţurilor la energie, gaze şi materie primă, şi pentru atenuarea şocului ...
Combinatului de panificaţie „Franzeluţa” dezminte informaţia apărută în presă vizavi de „intenţia de a majora preţurile la pâine începând cu 1 ianuarie”. „Informaţia apărută în spaţiul public nu este veridică”, se precizează într-un comunicat de pres...
Liviu Dragnea a făcut o mică baie de mulţime în judeţul Teleorman. Fostul lider PSD şi-a făcut apariţia, tot numai un zâmbet, la un eveniment cu iz politic.
În satul Vlăsineşti, din judeţul Botoşani, se află una dintre cele mai căutate şcoli profesionale din România. Aici, s-au format două generaţii de tractorişti, majoritatea copii nevoiaşi din mediul rural, care ajung acum să câştige chiar şi 1.000 de ...
Pâinea s-a scumpit de sâmbătă, 4 decembrie, în majoritatea brutăriilor din ţară, confirmând astfel temerile specialiştilor privind creşterile de preţ.
Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că a cumpărat 600.000 de tone de grâu din România, Rusia şi Ucraina, cu livrare în perioada 9-20 ianuarie 2022, transmite Reuters.
Sectorul de morărit şi panificaţie este cel mai lovit dintre toate industriile alimentare din România, pentru că avem la ora actuală un preţ dublu la materia primă, pe lângă toate scumpirile la energie, gaze şi combustibili, a declarat Aurel Popescu,...
În ţară, despre Florin Răducioiu (51 de ani) se spune, elegant, că şi-a cam irosit talentul. A ajuns, într-adevăr, la un nivel înalt, dar parcă a rezistat prea puţin acolo. Acum, aflăm şi nişte posibile explicaţii. Oferite pe un ton nu tocmai elegant
Noul regulament de acces în zona istorică a oraşului Constanţa a stârnit revolta celor care locuiesc, care învaţă sau care muncesc în peninsulă.
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 7,9% în luna octombrie 2021, de la 6,3% în septembrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 11,39%, mărfurile alimentare cu 5,25%, iar serviciile cu 3,96%, potrivit datelor publicate miercuri...
Dr. Paul Ichim, medic chirurg la Spitalul Judeţean Galaţi, cere pedepse dure pentru cadrele medicale care practică aşa numita vaccinare la chiuvetă. „Să se apuce de altceva că să-şi câştige o pâine , când iese de la ..."universitate", spune dr. Ichim...
Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) au ajutat, în ultimii cinci ani, 25 de IMM-uri din industria alimentară să dezvolte produse noi sau să le îmbunătăţească pe cele existente, cu ...
Specialiştii au descoperit că în istoria medievală a Europei aveau loc practici afrodisiace bizare. Una dintre acestea este gătitul cu ajutorul vaginului, prin metode care par astăzi imposibile şi de-a dreptul dezgustătoare.