oua paste - ultimele știri
Masa de Paşte a fost copioasă, dar, ca în fiecare an, a rămas multă mâncare, mai ales ouă fierte. Iar dacă te-ai plictisit de banalele ouă tari, le poţi transforma în câteva preparate uşoare şi deosebite, perfecte după perioadă Sărbătorilor.
Cine nu agrează un mic cadou dulce, cum este oul de ciocolată, care a devenit simbol de Paşte? Oul este parte importantă a multor sărbători care datează de mii de ani, cu mult înainte ca Paştele să fie celebrat.
Conform tradiţiei, ouăle se înroşesc în Joia Mare. Chiar dacă varianta de a le cumpăra gata vopsite din magazine pare cea mai simplă, este mult mai uşor decât crezi să le faci chiar tu, acasă, folosind vopsele naturale.
În perioada sărbătorilor pascale, se înregistrează cel mai mare consum de ouă. Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă sunt semnalate şi cele mai multe toxiinfecţii alimentare, cele mai multe cauzate de ouăle alterate. Indiferent de unde le cumpăraţi, ...
Chiar dacă ouăle de Paşte trebuie să fie roşii, pentru a întruni simbolistica religioasă, există şi idei creative prin care masa pascală să fie mai colorată şi mai diversificată graţie unor idei inedite cu ajutorul cărora poţi colora simbolul sărbăto...
Dacă ai timp şi dispoziţia necesară, acum, în ajun de Paşte, relaxează-te cu câteva proiecte creative, fie că sunt pentru casă, pentru masă sau pentru amuzamentul copiilor.
Iubitorii tradiţiilor, dar şi adepţii unei alimentaţii cât mai sănătoase, pot alege să coloreze ouăle de Paşte cu ajutorul unor fierturi din plante, reţetele fiind păstrate din generaţie în generaţie.
Tradiţia spune că în Joia Mare gospodinele pot vopsi ouăle. Acest obicei datează de acum 2.000 de ani, înainte de naşterea lui Hristos. Atunci ouăle erau simbolul vieţii şi al creaţiei. Astăzi, ouăle vopsite cu roşu semnifică jertfa Mântuitorului.
Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova au întocmit o listă de recomandări şi sfaturi care să vă ferească de neplăceri la cumpărăturile pe care le faceţi pentru masa de Paşte
Comercianţi şi expozanţi din toate colţurile ţării se adună în Bucureşti la târgurile care marchează sărbătoarea Paştelui pentru a prezenta delicatese culinare tradiţionale, arta încondeierii ouălor sau îndemânarea şi priceperea pregătirii cărnii de ...