Stiri despre ordonanta 13

  78 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O recapitulare oportună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O recapitulare oportună

  Jurnalista Ramona Ursu a scris o carte extrem de oportună. Se intitulează Noaptea ca hoţii, a apărut în vara anului 2017 la editura bucureşteană Humanitas şi recapitulează ce s-a petrecut în România în primele trei-patru luni ale anului în curs.

 • Cum se sinucid ştirile false. Cazul Dragnea şi altele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se sinucid ştirile false. Cazul Dragnea şi altele

  În care încercăm să găsim un numitor comun între Brexit, alegerea preşedintelui Trump, condamnarea lui Liviu Dragnea şi tentativa sa de anulare a sentinţei, ordonanţa 13 şi legea graţierii, Dan Andronic, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi arhiva SIPA. Iar acest numitor comun sunt ştirile false.

 • PSD trebuie desfiinţat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD trebuie desfiinţat

  Suprimarea, fie şi ilegală, a acestui partid bine înfipt în lume ar trebui să fie o corecţie banală şi larg consimţită. În fond, PSD, un partid maniacal antijustiţie, s-a pus, singur, în afara legii. Dar aparenţele înşală. Nu sîntem în faţa unei urgenţe, ci a unei datorii vechi. PSD trebuia desfiinţat demult.

 • Codurile penale, între deciziile Curţii Constituţionale şi
agenda politicienilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codurile penale, între deciziile Curţii Constituţionale şi agenda politicienilor

  Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de modificare a codurilor penale, prin care legislaţia este pusă în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Experţii în Drept susţin că, dincolo de modificările pur tehnice operate de minister, odată intrat în „malaxorul” Parlamentului, proiectul de lege ar putea suferi modificări substanţiale.

 • Mintea cea mai în urmă a românului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mintea cea mai în urmă a românului

  Ultima oară cînd mi-am bătut, cu varga şi fără motiv, copiii, le-am şuierat la ureche: nu ţipaţi, că mă faceţi de rîs în tot blocul! Am urmat, astfel, la nivel de familie, una din cele mai frecvente poveţe naţionale: să nu îţi faci ţara de rîs printre străini!

 • Preşedintele
Senatului României - Ziua şi prostia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Senatului României - Ziua şi prostia

  Nu ştiu. Să fie de vină vârsta, schimbarea mult prea deasă de neveste şi solicitările aferente, perspectiva ameţitoare că o ipotetică suspendare a preşedintelui Iohannis l-ar putea face măcar şi pentru o vreme preşedinte interimar al României?

 • Liiceanu, explicaţii despre citatul atribuit greşit lui Dragnea: Am exprimat un adevăr, dându-i pretenţia de exactitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liiceanu, explicaţii despre citatul atribuit greşit lui Dragnea: Am exprimat un adevăr, dându-i pretenţia de exactitate

  Scriitorul Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un "adevăr", pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

 • Procurorii care instrumentează dosarul „Ordonanţei 13”, reclamaţi la Inspecţia
Judiciară de „Lumea Justiţiei”, un site apropiat Antenelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorii care instrumentează dosarul „Ordonanţei 13”, reclamaţi la Inspecţia Judiciară de „Lumea Justiţiei”, un site apropiat Antenelor

  Inspecţia Judiciară, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, verifică modul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie intrumentează dosarul privind adoptarea Ordonanţei 13 de către Guvern. Sesizarea a fost făcută de firma Jurindex Media SRL, administrată de Adina Anghelescu şi Răzvan Savaliuc şi care editează site-ul Lumeajustitiei.ro.

 • Decizia CCR în disputa
„Tăriceanu-DNA” îi „imunizează“ pe miniştri în faţa legii. Ce alte efecte are hotărârea Curţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia CCR în disputa „Tăriceanu-DNA” îi „imunizează“ pe miniştri în faţa legii. Ce alte efecte are hotărârea Curţii

  Curtea Constituţională, sesizată de preşedintele Senatului, a constatat un conflict constituţional între Guvern şi Ministerul Public, generat de faptul că DNA a început anchetarea modului în care a fost elaborată Ordonanţa de Urgenţă nr. 13/2017 de modificare a Codurilor penale. Experţii consultaţi de „Adevărul” spun că CCR şi-a depăşit atribuţiile atunci cînd a stabilit cum trebuia DNA să încadreze corect faptele.

 • Arbitru sau complice? CCR, lumina noastră e...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arbitru sau complice? CCR, lumina noastră e...

  Îmi cer iertare tuturor persoanelor interesate pentru că îndrăznesc să cârtesc faţă de sacrosanctitatea sa Curtea Constituţională, dar îmi găsesc, totuşi, o circumstanţă atenuantă: îi voi respecta cu sfinţenie deciziile şi voi cârti nu atât ce a făcut Curtea, cât mai ales ce nu a făcut. Ştiu că sunt recidivist în crime de lez-CCR, aşa că cei oripilaţi de această nouă insolenţă sunt rugaţi să-şi oprească lectura aici. Ce urmează e pentru ceilalţi.

 • Parlamentarii au interpelat Guvernul cu privire la OUG 13, proteste, modificarea Codurilor penale şi penitenciare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii au interpelat Guvernul cu privire la OUG 13, proteste, modificarea Codurilor penale şi penitenciare

  Mai mulţi parlamentari au adresat întrebări şi interpelări Guvernului în ultima lună cu privire la situaţia OUG 13, a protestelor care au urmat, precum şi cu privire la situaţia penitenciarelor şi modificările Codurilor penale. O notă a Ministerului Justiţiei cu privire la avizarea internă a OUG 13 arată că toate informaţiile necesare au fost transmise DNA, fără ca parlamentarul care a adresat întrebarea să primească răspuns.