Stiri despre opozitie

  634 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opoziţia din PSD s-a mutat la
polul sud. Cine sunt liderii anti-Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opoziţia din PSD s-a mutat la polul sud. Cine sunt liderii anti-Dragnea

  Congresul PSD a lăsat în urmă şi câţiva nemulţumiţi selectaţi parcă pe criterii geografice. Astfel, singurul pol al opoziţiei pentru Liviu Dragnea va fi sudul României. Gabriela Firea, Robert Negoiţă, Ecaterina Andronescu, Codrin Ştefănescu, Adrian Ţuţuianu şi Marian Oprişan sunt singurii lideri aflaţi la cuţite cu liderul PSD.

 • Ce mai e de făcut în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai e de făcut în politică

  Politica românească este o glumă sinistră: poate nu mai mult decât în alte state post-comuniste, dar în mod clar cu o identitate românească aparte de mizeră. Există, însă, o speranţă.

 • Creştere economică pentru toţi sau doar pentru cei puţini?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştere economică pentru toţi sau doar pentru cei puţini?

  Am adresat o interpelare prim-ministrului Viorica Dăncilă cu privire la modul în care se (re)distribuie creşterea economică. Am dat o serie de date care infirmă o serie de mituri cu privire la faptul că România ar fi un stat asistenţial sau că PSD ar fi un partid de stânga.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum ieşim din situaţia actuală. O chemare la centru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum ieşim din situaţia actuală. O chemare la centru

  „Timpul productiv e unul în care nu ne mai autosabotăm, o lăsăm baltă şi cu «pentru că putem» şi cu pîra externă, nu ne mai stricăm singuri ratingul de ţară, şi agreăm un viitor al anticorupţiei consensual, fără demiteri, revocări şi arestări azi, în care să salvgardăm drepturile tuturor şi construim o tranziţie de la anticorupţia represivă la reforma statului – servicii, fisc, audit, investiţii, tot ce amînăm de atîta vreme”

 • Kelemen Hunor: PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist şi antimaghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kelemen Hunor: PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist şi antimaghiar

  Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că Opoziţia s-a destrămat şi nu poate propune comunităţii maghiare altceva decât să nu voteze propunerile Guvernului. În opinia sa, PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist şi antimaghiar, despre PMP nu se pot spune multe lucruri noi, iar în ceea ce priveşte USR a declarat că „putem să intuim ideologia pe care o reprezintă“.

 • Boicotul opoziţiei siriene la conclavul rus pentru pacea separată în favoarea lui Al Assad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boicotul opoziţiei siriene la conclavul rus pentru pacea separată în favoarea lui Al Assad

  Iniţiativa rusă de organizare la Soci a unui aşa-numit „Congres al Dialogului Naţional al Siriei“, în perioada 29-30 ianuarie, s-a dovedit un adevărat eşec, după ce o mare parte a opoziţiei siriene a boicotat reuniunea, iar participanţii l-au huiduit din plin pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, când acesta citea mesajul Preşedintelui Vladimir Putin.

 • Şah mat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şah mat?

  De mult n-am mai avut senzaţia pe care o am acum. Totul mi se pare blocat pe termen indefinit. Nu văd nici o ieşire la îndemînă, nu pot aproxima ce fel de strategie ne-ar putea salva şi nici cine ar putea-o iniţia şi susţine în mod eficient, pînă la un rezultat mulţumitor. Nu-mi mai înţeleg ţara, nu mai pricep metabolismul ei social-politic, nu mai percep linia de orizont. Iată cîteva dintre faptele care m-au adus în această fundătură:

 • Iohannis: o decizie controversată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: o decizie controversată

  Problema de fond este că, exceptând subiectul justiţiei, opoziţia nu a propus nicio alternativă de natură să merite preţul unei crize politice.

 • Bătălia pentru ciolan din PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pentru ciolan din PSD

  Cât de complicate trebuie să fie problemele interne ale principalului partid de guvernământ de vreme ce unul dintre cei mai proeminenţi membri ai formaţiunii, preşedintele Comisiei SRI, dl. Claudiu Manda, nu-şi găseşte somnul şi în miez de noapte postează pe Facebook un apel în vederea convocării cât mai rapide a unui Comitet Executiv Naţional al PSD!

 • Turcia: Un decret al lui Erdogan ar putea duce la război civil, oferind acoperire legală „justiţiarilor“ proguvernamentali, avertizează opoziţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia: Un decret al lui Erdogan ar putea duce la război civil, oferind acoperire legală „justiţiarilor“ proguvernamentali, avertizează opoziţia

  Cel mai recent decret al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, conform căruia acţiunile împotriva terorismului sau tentativelor de lovitură de stat nu sunt pedepsite, ar putea incita la violenţă, oferind acoperire legală “justiţiarilor” proguvernamentali, avertizează partidele de opoziţie, conform Bloomberg.com.

 • Încercarea lui Iordache de a pune pumnul în gură Opoziţiei, respinsă de comisie. UDMR a votat împotrivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încercarea lui Iordache de a pune pumnul în gură Opoziţiei, respinsă de comisie. UDMR a votat împotrivă

  Comisia de regulament a Camerei Deputaţilor a respins luni cu 4 voturi ”împotrivă”, 2 voturi ”pentru” şi 2 abţineri propunerea lui Florin Iordache de modificare a regulamentului astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri. Reprezentantul UDMR în comisie, deputatul Marton Arpad, a votat împotriva propunerii lui Florin Iordache

 • VIDEO Strada uneşte Opoziţia. Cioloş: Nu cred că această coaliţie a fost votată şi are legitimitatea să distrugă Justiţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Strada uneşte Opoziţia. Cioloş: Nu cred că această coaliţie a fost votată şi are legitimitatea să distrugă Justiţia

  Fostul premier Dacian Cioloş, alături de liderii PNL şi USR, au anunţat că vor ieşi împreună să protesteze în stradă faţă de modificările aduse la legile Justiţiei de către PSD şi ALDE. La un an de la câştigarea alegerilor din 2016 de către PSD, Cioloş a subliniat că nu crede că reprezentanţii acestui partid nu au fost votaţi şi nu au „legitimitatea de a distruge Justiţia“.

 • Dacian Cioloş, alături de Rebengiuc: Din Platforma România 100 se va desprinde un
partid politic. Ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacian Cioloş, alături de Rebengiuc: Din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Ne prezentăm la următoarele alegeri cu o ofertă politică

  Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat duminică faptul că din Platforma România 100 se va desprinde în curând un partid politic, despre care a spus că va fi capabil să se prezinte la următoarele alegeri, ”indiferent când vor avea ele loc”. Cioloş spune că va colabora cu partidele cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, deşi e conştient că există riscul ca noul său proiect să ducă la fărâmiţarea Opoziţiei.