Stiri despre opozitie

  589 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tablou
politic curent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tablou politic curent

  Într-un comentariu publicat sâmbăta trecută am arătat cât de tulburate sunt apele în PSD, dincolo de aparenţa de stabilitate, de concordie şi de unitate în jurul liderului suprem, dl. Liviu Dragnea.

 • ANALIZĂ Turcia riscă „o lungă perioadă de instabilitate” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Turcia riscă „o lungă perioadă de instabilitate” VIDEO

  Rezultatul votului de duminică privind modificarea Constituţiei Turciei „anunţă o lungă perioadă de instabilitate”. Mii de persoane au protestat, luni seară, pe străzile Istanbulului pentru a contesta rezultatul referendumului privind extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Opoziţia va lansa un apel pentru a obţine anularea rezultatelor referendumului constituţional la Înalta Comisie Electorală.

 • Turcii i-au netezit lui Erdogan drumul spre tronul de sultan VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcii i-au netezit lui Erdogan drumul spre tronul de sultan VIDEO

  Majoritatea electoratului turc a votat în favoarea modificării Constituţiei pentru a-i conferi puteri sporite preşedintelui, potrivit Comisiei Electorale de la Ankara. Opoziţia reclamă nereguli grave şi cere anularea referendumului.

 • Petrecerea naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petrecerea naţională

  Dincolo de petrecerile de sezon, trăite de români mai mult în stilul „1 Mai” şi „23 August”, decît în reculegere pascală, ne putem întreba, privind în jur, nu numai „cum petrecem?”, nu numai „peste ce vrem să trecem, cînd ne prăvălim în aburii chefului?”, ci şi „prin ce trecem?” Eu unul contemplu scena publică (guvern, opoziţie, parlament, ziare) cu sentimentul că trecem printr-o chermeză de prost gust. Iată cîteva „scene”:

 • Nicuşor
Dan: Puterea societăţii civile este mai mare decât cea a opoziţiei parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicuşor Dan: Puterea societăţii civile este mai mare decât cea a opoziţiei parlamentare

  Nicuşor Dan, liderul USR, prezent la conferinţa organizată de Preşedinţie împreună cu Comisia de la Veneţia, a declarat că „instrumentele clasice ale opoziţiei nu mai sunt eficiente” şi că puterea societăţii civile este mai mare decât cea a minorităţii parlamentare, lucru care s-a văzut cel mai bine în cazul OUG 13, când moţiunea de cenzură depusă în Parlament nu a avut niciun efect.

 • Puterea şi opoziţia, faţă în faţa în cea de a doua zi a conferinţei organizată de Preşedinţie şi Comisia de la Veneţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea şi opoziţia, faţă în faţa în cea de a doua zi a conferinţei organizată de Preşedinţie şi Comisia de la Veneţia

  În cea de a doua zi a conferinţei organizate de Administraţia Prezidenţială şi Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), majoritatea politică se întâlneşte cu opoziţia pentru un dialog privind rolul lor într-o democraţie. Vineri, pe lângă invitaţii străini, vor lua cuvântul reprezentanţi ai partidelor aflate la guvernare şi în opoziţie, precum Nicuşor Dan şi Cătălin Predoiu, dar şi ministrul Justiţiei.

 • Kremlinul califică drept „provocare“ manifestările anticorupţie din Rusia şi respinge apelurile lansate de SUA şi UE pentru eliberarea protestatarilor arestaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremlinul califică drept „provocare“ manifestările anticorupţie din Rusia şi respinge apelurile lansate de SUA şi UE pentru eliberarea protestatarilor arestaţi

  Kremlinul a catalogat protestele anticorupţie de duminică drept „o provocare“ şi a respins luni apelurile lansate de Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru eliberarea „neîntârziată“ a sutelor de persoane arestate în urmă cu o zi. De asemenea, autorităţile i-au acuzat pe organizatori că au plătit adolescenţi pentru a participa la cele mai importante demonstraţii antiguvernamentale, care au avut loc în ultimii ani în Rusia.

 • Grindeanu a trimis la
plimbare o Opoziţie debilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grindeanu a trimis la plimbare o Opoziţie debilă

  Premierul Sorin Grindeanu a mers în Parlament şi a dat explicaţii pentru două ordonanţe de urgenţă pe care Opoziţia le consideră un mijloc de „sifonare a banilor publici“. PNL, în loc de argumente şi cifre, a venit doar cu atacuri politice, iar premierul a ridiculizat demersul Opoziţiei.

 • Percheziţie de nouă ore la domiciliul unei jurnaliste de opoziţie din Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Percheziţie de nouă ore la domiciliul unei jurnaliste de opoziţie din Rusia

  Locuinta de cei mai cunoscute jurnaliste de opoziţie din Rusia, Zoia Svetova, a fost percheziţionat, marţi, timp de peste nouă ore,  de către poliţie care susţine că investighează o afacere de spălare de bani ce are legătură cu fostul adversar al lui Vladimir Putin, fostul şef al companiei petroliere Iukos, Mihail Hodorkovski.

 • Strania
dispariţie a lui Traian Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strania dispariţie a lui Traian Băsescu

  Marţi seara, puţin după ce guvernul ruşinii pesedisto-aldiste dădea ordonanţele de urgenţă ce modificau mişeleşte şi în folosul propriei sale clientele politice Codurile penale ale României , fostul preşedinte al României, dl. Traian Băsescu şi-a anunţat pe facebook demisia de la preşedinţia PMP.

 • Cine face
opoziţie politică în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine face opoziţie politică în România?

  Conducerea PSD şi pretinşii săi analişti aserviţi politic de la televiziunile aflate în dotare nu ostenesc să îl acuze pe preşedintele Klaus Iohannis că s-ar afla la originea stării de confruntare permanentă din ţară. Pe care, mai mult, o stimulează şi o alimentează zilnic prin acţiuni neconstituţionale.

 • Avem opoziţie?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem opoziţie?!

  În România care este, a fi în opoziţie pare a fi doar o ambiţie de cartier... Care ar fi diferenţa între iluzie, scandal şi prezenţă efectivă? Minoră. Influenţă pentru viaţa publică în contexte din ce în ce mai confuze şi păguboase. Pe măsură. De aici întrebarea, posibil formală în 2017, avem democraţie fără opoziţie?! De ce nu?! În lumea „liberă”, orice e posibil. (Mă refer la iubita noastră ţară...).

 • Despre meteosensibila opoziţie şi vremurile trecute ale Facebook-ului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre meteosensibila opoziţie şi vremurile trecute ale Facebook-ului

  Înţeleg că e frig şi e cam greu să te ţii de altceva decât opoziţie pe Facebook, această ghenă comunală de frustrări şi like-uri, dar mai cred şi că o parte dintre politicieni au înţeles că virtualul poate lua locul realităţii, din toate perspectivele posibile.