naut - ultimele știri
În contextul schimbărilor climatice, fermierii români își îndreaptă atenția către culturi alternative.
Năutul este o proteină pe bază de plante care ar trebui să fie un aliment de bază în cămara ta. Aceste leguminoase consistente sunt un aliment accesibil și nutritiv care adaugă proteine și fibre la orice masă.
Promotoarea unui stil de viață sănătos, Carmen Brumă (46 de ani) împărtășește frecvent fanilor ei rețete simple și sănătoase, multe pretabile și pentru perioada de post .
Adesea consumat cu legume sau pită, humusul este un preparat versatil și cremos, obținut din năut, tahini (pastă de susan) și lămâie. Humusul conține proteine vegetale, fibre, grăsimi și alți micronutrienți, relatează Verywell health.
Oamenii de știință și companiile de aprovizionare cu alimente se străduiesc să găsească proteine pe bază de plante care ar putea asigura hrana omenirii.
Tot mai multe studii demonstrează că leguminoasele sunt o categorie de alimente care satisfac foamea şi contribuie la sănătatea organismului. Din această familie fac parte fasolea, lintea, năutul.
Năutul este un substitut ideal pentru carne şi este bogat în fibre eficiente pentru controlul apetitului. Poate asigura cel puţin 20% din necesarul zilnic de proteine, fibre, acid folic si minerale....
Cafeaua pe bază de plante este o alternativă mai permisivă la cafeaua obişnuită, pentru că nu conţine cofeină. În plus, este bogată în fibre solubile şi potasiu şi, în majoritatea cazurilor, este permisă inclusiv copiilor, femeilor însărcinate, celor...
Un preparat uşor de pregătit şi cu multe proprietăţi nutritive, pasta de humus cu avocado şi cimbru va fi cu siguranţă pe gustul celor mari şi mici. Cum se prepară aceasta în mai puţin de 30 de minute, aflaţi din materialul de mai jos....
Băimăreanca Maria Pop, finalistă a ediţiei 2013 a competiţiei culinare MasterChef, ne propune o salată de năut cu ardei copţi, ideală pentru perioada Postului Paştelui.
Alegerile alimentare corecte făcute în timpul postului pot duce la slăbire şi la menţinerea greutăţii normale. Şi reciproca este valabilă....
Năutul este bogat în săruri minerale, vitamine şi proteine, poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne. Este considerat aproape un aliment naţional în India şi în ţările musulmane, însă şi italienii, şi spaniolii îl folosesc destul de de...
Năutul a fost cultivat în Mesopotamia şi a făcut parte din bucătăria stradală din Roma antică de-a lungul timpului. Atrăgând atenţia cu aroma sa şi substanţele nutritive pe care le conţine, năutul şi-a găsit locul printre cele mai recente tendinţe al...
Nutriţioniştii spun că năutul este o sursă excelentă de fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc...
Fitoestrogenii sunt substanţe asemănătoare estrogenului care se găsesc în mod natural în plante. Aceste alimente pot avea un efect semnificativ asupra echilibrului hormonal din organismul femeii....
Humusul se prepară din boabe fierte de năut, amestecate cu pastă de susan, ulei de măsline, usturoi şi suc de lămâie....
Există suficiente alimente de orgine vegetală bogate în proteine cu care se poate supravieţui în perioada de post, fără ca organismul să fie afectat şi cu care credincioşi pot înlocui carnea. Din năut sau nuci se pot prepare chiftele sau chiar sarmal...
Năutul conţine fibre necesare unei digestii normale. Are efect energizant şi este bogat în proteine vegetale, vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K) şi în minerale. Aşa că îţi propunem o reţetă simplă de pulpe de pui cu năut....
Multe persoane mănâncă hummusul în combinaţie cu clasica lipie libaneză sau cu legume proaspete, tăiate bastonaşe, precum morcovii sau castravetele ori tijele de ţelină. Aşa că ne-am gândit ca astăzi să îţi spunem secretele unui preparat delicios şi ...
Năutul este una dintre leguminoasele cu cele mai multe proteine. Poate înlocui cu succes carnea în meniul vegetarienilor şi poate fi preparat în fel şi fel de feluri de mâncare. Noi îţi propunem cel mai bun falafel cu salată de legume....
Năutul este bogat în proteine şi are efect energizant şi diuretic. Facilitează digestia, elimină acidul uric din organism. 100 g de năut acoperă 16% din necesarul zilnic de proteine. Boabele germinate şi făina de năut trebuie ţinute la rece şi consum...
Pentru că urmează un post greu, iar noi vrem să vă uşurăm drumul, vă oferim o reţetă gustoasă şi rapidă de humus.
Reducerea cantităţii de alimente consumate reprezintă un pas firesc pe care trebuie să-l facem atunci când vrem să ţinem o dietă. De cele mai mult ori însă, chinuitoarea senzaţie de foame face ca multe dintre curele de slăbire să dea greş.
Bucătăria internaţională îţi dă posibilitatea să descoperi arome noi pe care le poţi încorpora în dieta zilnică. Însă trebuie să te asiguri şi că aceste alimente sunt sănătoase.
Ştiai că piperul creşte pofta de mâncare? Iar năutul tratează bolile digestive? Şi acestea nu sunt singurele boabe cu virtuţi terapeutice!...
Pe cât de sănătoase, pe atât de gustoase. Legumele fierte reprezintă un preparat ideal în perioada Postului Paştelui, iar combinaţia cu menta îi dă acestei reţete o aromă puternică. Noi vă recomandăm un preparat libanez cu vinete propus de „Vegetaria...
Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice per...