Stiri despre minoritati

  164 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Veste bună pentru maghiari. Iohannis a promulgat Legea privind asigurarea de personal vorbitor de limbă maternă în instituţiile de sănătate şi servicii sociale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veste bună pentru maghiari. Iohannis a promulgat Legea privind asigurarea de personal vorbitor de limbă maternă în instituţiile de sănătate şi servicii sociale

  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi a art. 41 din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, care prevede asigurarea în instituţiile de sănătate şi servicii sociale şi a personalului cunoscător al limbii minorităţilor naţionale din zona respectivă.

 • Kelemen: Este clar că instituţiile de forţă sunt îndreptate împotriva noastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kelemen: Este clar că instituţiile de forţă sunt îndreptate împotriva noastră

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj, la Congresul FUEN (Uniunea Federativă a Naţionalităţilor Europene), că ”instituţiile de forţă sunt îndreptate împotriva” minorităţilor şi în special împotriva minorităţii maghiare, el subliniind că proiectul Minority Safe Pack este perceput ca fiind unul separatist, deşi scopul său este să ridice nivelul de protecţie al minorităţilor naţionale din competenţa exclusivă a statelor UE.

 • PNL şi PMP contestă la CCR o lege privind folosirea limbii materne în spitale, pe care au susţinut-o însă în Parlament. Kelemen: Băsescu e de vină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL şi PMP contestă la CCR o lege privind folosirea limbii materne în spitale, pe care au susţinut-o însă în Parlament. Kelemen: Băsescu e de vină

  Parlamentarii PNL şi PMP au depus o sesizare la CCR cu privire la o lege UDMR care instituie obligativitatea folosirii limbii materne şi în spitalele şi centrele de asistenţă socială din localităţile unde populaţia minoritară depăşeşte 20%. UDMR critică obiecţia ridicată la CCR, acuzând un comportament "ostil" al opoziţiei, în condiţiile în care PNL şi PMP au votat proiectul în Parlament.

 • Marşul vieţii împreună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul vieţii împreună

  Ne facem unii altora chip cioplit. Ne alegem reprezentatul cel mai rău al oponentului şi ne certăm cu el, indiferent cu cine vorbim. Toţi ceilalţi sunt nişte oameni de paie cu chip cioplit. Faptul că majoritatea suntem oameni rezonabili e desconsiderat ca truism. Teoretic om fi, practic ne comportăm toţi ca nebunii şi îi tratăm pe ceilalţi la fel.

 • Băsescu: Ucraina a fost întotdeauna agresivă la adresa României, problemele minorităţilor nu sunt o prioritate pentru Kiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: Ucraina a fost întotdeauna agresivă la adresa României, problemele minorităţilor nu sunt o prioritate pentru Kiev

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că Ucraina a fost întotdeauna agresivă la adresa României, diplomaţia românească neavând în această ţară instabilă un partener de dialog pentru problema drepturilor minorităţii româneşti, acestea nefiind o prioritate pentru Kiev.

 • Povestiri din Ţigănime (sau de ce nu se rezolvă „chestiunea ţigănească”). Partea I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestiri din Ţigănime (sau de ce nu se rezolvă „chestiunea ţigănească”). Partea I

  Nu sunt uşor impresionabil. M-a înduioşat, însă, nespus şi cumva nefiresc - pentru mine - articolul domnului Gelu Duminică, cel cu seminţele, (poate mai puţin partea în care era fălos nevoie-mare de virilitatea mitico-erotică a bărbaţilor ţigani). M-am decis, astfel, să vă împărtăşesc o poveste adevărată despre ţigani, atât de rară şi de neverosimilă, încât poate părea un basm.

 • VIDEO REPORTAJ Iohannis, protejat de
„furia” gay-ilor cu Jandarmeria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO REPORTAJ Iohannis, protejat de „furia” gay-ilor cu Jandarmeria

  Sâmbătă a avut loc, în Capitală, „Marşul Diversităţii", parada anuală a minorităţii LGBT din România. În timpul manifestaţiei, un banner afişat de doi tineri a pus pe jar Jandarmeria Română şi s-a lăsat cu discuţii prelungite între organizatori şi reprezentanţii legii.

 • Trei milioane de jupâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei milioane de jupâni

  Cele peste trei milioane de semnături strânse de Coaliţia pentru Familie arată o gândire de jupân. În Evul Mediu, jupânul era un stăpân. În 2016, un grup reactualizează acest statut de jupân, de stăpân într-o tentativă care urmăreşte revizuirea Constituţiei şi redefinirea familiei.

 • Construcţia Moscheei la Bucureşti, miza
vizitei lui Iohannis în Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Construcţia Moscheei la Bucureşti, miza vizitei lui Iohannis în Turcia

  De cel puţin patru ori am scris pe blogul Adevărul despre proiectul construcţiei Moscheei de la Bucureşti. Am încercat să explic prin punctele de vedere exprimate că modalitatea propusă de statul turc, cât şi metodele prin care se va construi această cea mai mare, devenită o simplă moschee, nu cadrează cu tradiţia, cultura şi specificul nostru naţional.

 • Un banal caz de rasism într-o sală de sport
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un banal caz de rasism într-o sală de sport

  O jucătoare de handbal a fost înjosită în timpul unui meci de la Zalău. De câte ori era la minge, unii spectatori scoteau strigăte de maimuţă şi făceau orice le era la îndemână ca să-i aducă aminte că are pielea neagră. Şi ce-i cu asta, veţi spune? E un fapt banal de stadion. Lumea, la sport, nu vine tocmai ca la bibliotecă.

 • ZORII REVOLUŢIEI ROMÂNE Episodul 2 Problema maghiară în
Transilvania: 
un „genocid cultural“ greu de
identificat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ZORII REVOLUŢIEI ROMÂNE Episodul 2 Problema maghiară în Transilvania: un „genocid cultural“ greu de identificat

  După cel de-Al Doilea Război Mondial, Ungaria a folosit chestiunea minorităţii maghiare din Transilvania pentru a ataca România pe toate fronturile. Iar una dintre acuzele flagrant nefondate, crede istoricul Larry Watts, a fost cea de „genocid cultural“, definit de Budapesta ca o campanie de suprimare totală a identităţii maghiare pe pământ românesc.

 • Ziua minorităţilor naţionale: ce spun specialiştii despre „puritatea rasei“ de român - „Etniile au altoit viţa străbună“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua minorităţilor naţionale: ce spun specialiştii despre „puritatea rasei“ de român - „Etniile au altoit viţa străbună“

  În România trăiesc zeci de minorităţi. Dintre acestea, 20 sunt considerate principale având un număr semnificativ de cetăţeni (peste 1.000 persoane declarate). Sub acest prag există în România un procent de 0,1% cetăţeni care, în Recensământul populaţiei efectuat de Institutul Naţional de Statistică, intră la categoria „Altă etnie“.