midii - ultimele știri
Oamenii de știință au descoperit un tip de cancer contagios rar la midii, care se poate răspândi între indivizi și specii.
Experții descriu adesea midiile ca fiind un „depozit” de substanțe nutritive și sugerează includerea lor în dietă pentru o multitudine de beneficii pentru sănătate. Cu toate că sunt foarte hrănitoare, trebuie consumate cu moderație pentru evitarea unor efecte negative.
Delicatesele bucătăriei mediteraneene au ajuns în acest weekend la Braşov; homari, midii, stridii, scoici, baclavale, sarailii, kebab se găsesc la Lacul Noua
Flora şi fauna din Marea Neagră sunt din nou în pericol. Ameninţarea vine de pe coasta Turciei, unde din luna mai a fost sesizat un fenomen îngrijorător: o regiune extinsă a Mării Marmara este acoperită de un mucilagiu marin, care opreşte oxigenul să...
Guvernul României, prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a stabilit, în urma solicitărilor repetate ale asociaţiilor de pescuit, cele trei zone de pe litoralul Mării Negre din care pot fi recoltate aceste fru...
Mussels mariniere reprezintă unul dintre cele mai populare moduri de a prepara midiile în Franţa şi Belgia. Este o mâncare uşor de gătit, care necesită însă un plus de efort la curăţarea midiilor.
Pescarii români nu mai au voie să vândă midiile, rapanele şi scoicile colectate din Marea Neagră, după ce UE a interzis acest lucru. Cererea de midii din România este acoperită din importuri, în special, de la vecinii bulgari, unde sunt 40 de ferme.
Pescarii români nu mai au voie să vândă midiile culese din Marea Neagră, pentru că autorităţile sanitar-veterinare din România nu au respectat un regulament european de clasificare a apelor contaminate cu fecale.
Pe cât par de sofisticate, pe atât de simplu se pregătesc. Ba mai sunt şi o sursă de proteine de calitate, după cum spun specialiştii în nutriţie....
După mesele tradiţionale de Crăciun, bogate în preparate din carne de porc, putem încerca şi alternative pentru masa de Revelion, iar cea mai generoasă ofertă în acest sens este o masă de peşte. Carnea de peşte nu este doar bogată în acizi graşi Omeg...
Bucătarul arădean Nelu Igreţ ne dezvăluie care este secretul preparării midiilor gratinate, dar şi cum pot fi ele servite.
ONG Mare Nostrum şi Compania Van Oord au amplasat sâmbătă, 13 iunie, opt recife artificiale în dreptul Cazinoului din Constanţa.
Ieri, în Parcul Tineretului din Capitală a început cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Peştelui. În cadrul evenimentului, vizitatorii se pot bucura de numeroase gustări şi expoziţii de echipamente dedicate pasionaţilor de pescuit....
Timp de trei zile, în perioada 3-5 octombrie, în Parcul Herăstrău din Capitală vor fi preparate cinci tone de raci şi o tonă de midi. Organizatorii evenimentului susţin că este vorba despre cea mai mare fiertură de scoici şi raci din Europa....