mencinicopschi - ultimele știri
Organismul are nevoie, fără îndoială, de aproximativ 2 litri de lichide zilnic. Fie că e apă minerală, de la robinet sau supă făcută în casă tot cu apă de la robinet. În România, poluarea cu nutrienţi a apelor potabile este o reală problemă, mai seri...
Sarea iodată, un element atât de comun şi de prezent în bucătăria fiecăruia dintre noi, încât puţini sunt cei care se gândesc dacă aceasta este o alegere sănătoasă pentru organismul nostru sau ar trebui să ne dea de gândit
Margarina a devenit un subiect intens de dezbateri în ultima vreme. Ba că este un produs pe care organismul nu îl tolerează, ba că este sursă de nutrienţi de care organismul are nevoie. Iată ce spun specialiştii!
Pentru a evita neplăcerile măcar de Paşte, specialiştii ne sfătuiesc să mâncăm fără să ne săturăm şi să ne plimbăm în natură 10-20 de minute după fiecare masă....
Principalul criteriu de selecţie a cărnii de miel este prezenţa ştampilei Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare. Dar contează foarte mult şi greutatea animalului, şi aspectul cărnii, atrag atenţia specialiştii.
7 chifle sau 6 gogoşi şi jumătate sau 26 de ouă sau 3 hamburgeri şi jumătate sau 19 banane sau 60 de morcovi. Fiecare dintre acestea aduc în organism exact 2.000 de calorii. Calitatea lor diferă, însă, foarte mult....
Este adevărat că, în ultimii ani, oferta de fructe şi de legume din supermarketuri este foarte variată indiferent de sezon. Cu toate acestea, specialiştii recomandă să ne adaptăm dieta la sezon, mai exact să consumăm în special ce produce ţara noastr...
Adoptarea Codex Alimentarius de către România ridică suspiciuni în rândul medicilor. Unii dintre ei cred chiar că se urmărește scăderea populației lumii, în timp, prin consumul alimentelor recomandate de Cod.
Cea mai mare parte a muştarului din comerţ are în compoziţie ingrediente care scad imunitatea, perturbă activitatea tiroidei şi favorizează îngrăşarea....
Mâncarea de Paşte, bazată pe carne de miel, este foarte greu de digerat, la fel şi alcoolul în exces, de aceea "să nu se sară calul, pentru a nu ajunge de la bal la spital", consumul să fie eşalonat, în porţii mici, alternând cu salate de sezon, fruc...
Un român mănâncă, anual, în medie 97 de kilograme de pâine, ţara noastră fiind fruntaşă în topul consumului de pâine din Uniunea Europeană. Dincolo de cantitate, specialiştii atrag atenţia şi asupra calităţii „pâinii noastre cea de toate zilele".
Probioticele cele mai cunoscute pentru majoritatea sunt iaurturile. Atât de promovate sunt beneficiile aduse asupra sănătăţii, încât mulţi nu se gândesc de două ori când vine vorba să-şi hrănească micuţii cu astfel de alimente. Dar cât de sănătoase s...
Cine „are colesterolul mare", cum se spune în popor, nu ar trebui să neglijeze acest aspect dacă-şi doreşte o inimă puternică şi o viaţă lungă. Iar românii cu atât mai mult ar trebui să ia în serios această recomandare, pentru că peste 30 la sută din...
Poate iubirea nu trece întotdeauna prin stomac, dar sărbătorile - cu siguranţă - trec. Preparatele tradiţionale atrag toată familia, indiferent de vârstă, în jurul mesei, atât de Crăciun, cât şi de Paşte. Delicatesele la care poftim supun, însă, orga...