mancaruri - ultimele știri
O carte de bucate cu felurile preferate ale membrilor familiei regale a României dezvăluie două reţete care se pregăteau frecvent în casa Reginei-Mamă Elena, cea pe care principesa Margareta o numeşte „modelul meu spiritual“.
Un reputat specialist oferea, la începutul secolului trecut, sfaturi preţioase unei categorii a populaţiei fără resurse deosebite. Ce să mănânce, dar mai ales cum să prepare bucatele.
Insecte respingătoare, ouă clocite sau cuiburi de păsări, toate acestea şi multe altele sunt considerate delicatese în alte culturi, chiar dacă nouă, europenilor, ne-ar putea provoca cel mult greaţă.
Din bucătăria românească au dispărut preparate tradiţionale foarte vechi. Multe dintre acestea sunt mâncăruri ciudate, dar cu o importanţă ritualică aparte, puţin cunoscută astăzi.
Astăzi ne îndreptăm atenţia asupra unui ingredient cu multe beneficii pentru sănătate, care poate fi consumat atât sub formă de ceai, cât şi pe post de „condiment“ folosit în numeroase reţete....
Putem fi creativi în bucătărie şi în post pentru că variantele pentru o masă săţioasă nu se reduc la pateul vegetal - bombă de chimicale. O serie de reţete la îndemână, din care am ales trei, recomandă cele care au învăţat de la bunici să prepare bun...
Gina Bradea, deţinătoarea unuia dintre cele dintre cele mai citite bloguri culinare scrise în limba română – poftă-bună.com, dezvăluie pentru cititorii „Adevărul“ câteva dintre secretele ei din bucătărie.
Pentru a curăţa corpul de toxine, specialiştii ne sfătuiesc să apelăm la sucurile naturale, cel mai la îndemână remediu. Medicii spun că acestea trebuie consumate fără zahăr, pentru a nu altera vitaminele şi mineralele pe care le conţin....
Celebrităţile, fie din lumea show-bizului, fie că sunt politicieni puternici nu-şi pot reprima anumite pofte culinare, chiar dacă trebuie să-şi păstreze silueta şi să aibă grijă la ce mănâncă. Curioşi să aflaţi ce mâncăruri preferă vedetele?...
Românii mănâncă şi beau de cele mai multe ori cam tot ce poftesc sau le cade în mână. Astfel de alegeri se dovedesc ulterior extrem de nocive pentru organism, care reacţionează sub forma unor boli gastrointestinale: ulcer, gastrite şi chiar cancer....
Ţara Moţilor a fost, în trecut, o zonă în care sărăcia era întâlnită la tot pasul. Acest lucru s-a răsfrânt şi asupra alimentaţiei locuitorilor de aici. Moţii mâncau în special produse oferite de agricultura şi zootehnia locală. De-a lungul timpului,...
Cu toţii ştim că prăjelile, pastele, dulciurile sau mâncarea de tip fast-food îngraşă. Există însă şi alimente pe care le consumăm zilnic şi care ne pot îngrăşa fără să ne dăm seama....
Cunoaştem cu toţii beneficiile extraordinare ale uleiului de măsline sau faptul că reprezintă un ingredient cheie al dietelor mediteraneene. Însă, deşi nu se regăseşte în majoritatea bucătăriilor, uleiul de măsline rămâne un ingredient preţios încă î...
Cu cele peste 80 de milioane de dolari cheltuite anual de Google pe mâncarea oferită gratuit angajaţilor, nimeni nu se poate plânge de foame. De la trufe vegetariene şi până la preparate asiatice, preparatele puse la dispoziţia angajaţilor îi satisfa...
Persoanele care urmează un tratament nu trebuie să întrerupă medicaţia, băuturile alcoolice, prăjelile, tocăturile şi alimentele bogate în grăsimi trebuie consumate cumpătat....
Mămăliguţa cu peşte, slănina, jumările, salatele, pizza şi plăcinta întinsă cu varză sunt doar câteva dintre bunătăţile ce au putut fi astăzi admirate şi mâncate de către cei care au particitat la manifestările dedicate Zilei Etno.