Stiri despre liviu pop

  289 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liviu Pop: Am preferat să blocăm anumite reforme în educaţie pentru că ne era mai comod
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Pop: Am preferat să blocăm anumite reforme în educaţie pentru că ne era mai comod

  Fostul ministrul al Educaţiei Liviu Pop, preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, a avut un acces de sinceritate, declarând, miercuri, în cadrul unei conferinţe UNICEF pe tema educaţiei timpurii, că guvernanţii au preferat să bloceze anumite reforme în educaţie pentru că era mai comod.

 • CCR dă peste cap manualul
unic al lui Pop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR dă peste cap manualul unic al lui Pop

  Ministerul Educaţiei va trebui să apeleze la editurile private pentru realizarea manualelor şcolare. Altfel, vom avea din nou „compedii-minune, făcute peste noapte“. Cel puţin aşa susţin specialiştii în Educaţie în contextul deciziei CCR, care a hotărât că actul care numeşte Editura Didactică şi Pedagogică (de stat) responsabilă cu elaborarea manualelor şcolare este neconstituţional.

 • Liviu Pop a aflat că există poezii avangardiste. Şi a scris pe Facebook. Experţii îi răspund că nu trebuie refuzată nicio formă de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Pop a aflat că există poezii avangardiste. Şi a scris pe Facebook. Experţii îi răspund că nu trebuie refuzată nicio formă de artă

  Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a publicat, marţi seară, pe Facebook o fotografie dintr-un manual de Limba Română în care sunt prezentate două poezii avangardiste, care nu au niciun cuvânt. Postarea este într-o notă critică, întrucât, spune el, nu înţelege ce caută astfel de poezii în manualele şcolare. Pe de altă parte, specialiştii susţin că prezenţa unor asemenea texte îi familiarizează pe elevi cu literatura experimentală.

 • Despre burse şcolare, mere otrăvite şi propuneri negândite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre burse şcolare, mere otrăvite şi propuneri negândite

  Acordarea burselor şcolare pentru elevi. Un subiect important şi cu impact pentru sistemul educaţional, care m-a preocupat în toţi cei trei ani cât am fost preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa („vinovată” şi pentru că tema a devenit una de interes la nivel naţional).

 • Liviu Pop: Evident că îl susţin pe Liviu Dragnea. Este
cel mai puternic preşedinte din istoria PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Pop: Evident că îl susţin pe Liviu Dragnea. Este cel mai puternic preşedinte din istoria PSD

  Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni că îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru un nou mandat de preşedinte al PSD, fiind cel mai puternic preşedinte din istoria partidului. Acesta a mai adăugat că de la preluarea conducerii de către Dragnea, „PSD a câştigat aproape toate bătăliile”. Senatorul PSD a precizat că dosarul pe rol şi condamnarea definitivă de pe numele liderului de partid nu reprezintă o vulnerabilitate pentru PSD.

 • Ministerul Educaţiei naţionalizează învăţământul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei naţionalizează învăţământul

  Deşi opinia publică a reacţionat atât la propunerile Ministerului Educaţiei Naţionale cu privire la ideea manualului şcolar cât şi cu privire la ideea editurii unice, aceste două dezastre sunt în plină dezbatere legislativă.

 • Mizeria din Educaţie, scoasă de sub preş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mizeria din Educaţie, scoasă de sub preş

  Anularea evaluărilor făcute de Liviu Pop inspectorilor şcolari, pe motiv că s-au constatat „vicii majore“, este o măsură care aduce normalitate într-un sistem haotic şi corupt, susţin specialiştii în Educaţie.

 • Inspectorii şcolari repuşi în funcţie ar putea fi din nou demişi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inspectorii şcolari repuşi în funcţie ar putea fi din nou demişi

  Şase dintre inspectorii şcolari judeţeni revocaţi de fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, care au fost repuşi în funcţii de justiţie, au primit din nou calificativ nesatisfăcător din partea Ministerului Educaţiei  Naţionale. Asta înseamnă că ar putea fi iar demişi din funcţie. Aceştia susţin că evaluarea făcută de minister este ilegală, afirmând că vor contesta din nou procedura.

 • Profesorii cu pile la Ministerul Educaţiei, favoriţi să scrie manualele unice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii cu pile la Ministerul Educaţiei, favoriţi să scrie manualele unice

  Experţii consultaţi de “Adevărul” cred că procedeul prin care vor fi  selectate cele 251 de titluri de manuale este conceput pentru a descuraja autorii oneşti în favoarea celor care sunt deja “binecuvântaţi” de minister şi care, în final, vor câştiga concursul cu dedicaţie

 • Valentin Popa drege busuiocul în privinţa furtului academic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentin Popa drege busuiocul în privinţa furtului academic

  Noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa - care de curând a declarat că plagiatele nu reprezintă o problemă importantă - vrea, în mod ironic, ca studenţii să înveţe totuşi cum să respecte normele de integritate şi echitate academică, motiv pentru care a reglementat, marţi, obligativitatea introducerii de cursuri pe acest subiect.

 • La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 şcoli au toaleta în curte. Cum şi cu cine rezolvăm această problemă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 şcoli au toaleta în curte. Cum şi cu cine rezolvăm această problemă?

  Cum noi, cei de la România Curată, suntem pe cale de a începe o campanie naţională pentru şcoli curate, vom trata acest subiect nu într-o cheie politică, ci în spiritul care ne-a consacrat: să fim cu ochii pe ei, să găsim soluţii şi pe acestea să le propunem autorităţilor, iar pe urmă să monitorizăm felul în care primarii ne vor da ocazia să tăiem de pe hartă, una câte una, unităţile şcolare cu WC în curte.

 • „Greaua” moştenire. Ce lasă în urmă Liviu Marian Pop la Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Greaua” moştenire. Ce lasă în urmă Liviu Marian Pop la Educaţie

  Gafă după gafă şi măsuri care de care mai aberante: a tipărit în premieră naţională un manual de Sport pentru clasa a V-a, a interzis manualele auxiliare la clasă şi a înlocuit manualele netipărite la timp pentru începerea anului şcolar cu un manual universal numit „compendiu”, nu foarte bine făcut, pe care elevii l-au avut pe bănci mai bine de trei luni.