licopen - ultimele știri
Banala roșie este principala sursă de licopen, un atioxidant care a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. Cel mai important dintre ele este acela că reduce riscul apariției unor tipuri de cancer. De asemenea, reduce riscul unor boli cardiovasculare.
Combinația de roșii cu brânză este una dintre cele mai populare, fiind folosită în special în salate, dar nu numai. Deși este un deliciu, specialiștii nu o recomandă. Ei chiar spun că ar putea fi dăunătoare pentru sănătate, un risc la care ne supunem atunci când le consumăm împreună.
Vara, roșiile nu lipsesc din dieta noastră și mulți le consumă zilnic. Nici nu e greu, la cât sunt de versatile și gustoase. Dar cum sunt mai sănătoase: crude sau gătite?
Bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi foarte puternici, pepenele roşu ne hidratează şi ne purifică organismul, ameliorează sau chiar tratează diverse afecţiuni. Vitamina A împreună cu vitamina C şi E contribuie la un aspect sănătos al pielii şi...
Banala roşie aduce mai multe beneficii sănătăţii decât am putea crede. Ea contribuie la buna funcţionare a inimii, stimulează digestia şi îmbunătăţeşte vederea. Şi nu numai....
Este vară, anotimpul când fructele şi legumele de toate culorile încep să se găsească din abundenţă în pieţe. Multe dintre acestea au beneficii nebănuite mai ales în acest anotimp....
Legumele trebuie consumate crude astfel încât să te bucuri de toate substanţele nutritive continute. Totuşi, unele alimente, prin preparare termică, îşi sporesc calitatea nutriţională, oferindu-ne o cantitate mai mare de substanţe benefice....
Nu există regim alimentar sănătos sau dietă fără avocado şi roşii. Cu toate acestea, sunt persoane care le consumă separat, fără să ştie că, de fapt, acestea îşi sporesc calităţile nutriţionale dacă sunt consumate împreună.
Cel mai bun medicament este dieta sănătoasă. Anumite alimente, combinate corect, cresc şansele de absorbiţie a substanţelor nutritive....
Ambele tipuri de fructe sunt surse bune de carbohidraţi. Vitamina C este conţinută mai ales în coajă, motiv pentru care se recomandă consumul fructelor întregi....
Vara este sezonul pepenelui, iar nutriţioniştii recomandă consumul lui datorită proprietăţilor pe care îl are. Studiile arată că acest fruct are o încărcare glicemică şi o putere antioxidantă slabe.
În lumea medicală se cunosc de mai mult timp proprietăţile terapeutice ale licopenului, pigmentul care dă culoare roşiilor. Recent, cercetătorii americani au observat cum acţionează licopenul pentru a combate cancerul....
Ai consumat până acum grepfrut în combinaţie cu miere? Acest amestec are efecte multiple asupra corpului, deoarece abundă în vitaminele A, B, D şi E, calciu, fosfor, mangeziu, mangan, zinc, cupru şi fier....
Protecţia solară este esenţială atunci când mergem la plajă sau ne plimbăm prin soare, dar ştiai că există şi alimente care îţi pot proteja eficient pielea?...
Regula potrivit căreia este bine ca legumele şi fructele să fie consumate crude nu este una general valabilă. Anumite vegetale, acum ar fi roşiile şi morcovii, deven mult mai nutritive după ce sunt preparate termic, potrivit specialiştilor în domeniu...
Consumul regulat de roşii poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer la prostată, sugerează o nouă cercetare efectuată recent în Marea Britanie.
Este dulce, aromat şi răcoritor, are savoare unică şi o cromatică îmbietoare şi tocmai de aceea este unul dintre fructele preferate ale verii. Însă dincolo de aceste evidenţe, în ceea ce priveşte pepenele verde există aspecte despre care se vorbeşte ...
Persoanele care consumă roşii prezintă cu 55% mai puţine riscuri să sufere un accident vascular cerebral, arată un studiu apărut în publicația „Neurology".