Stiri despre libertate de exprimare

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Autist e PSD! Despre libertatea de exprimare

  Ca fost psihiatru şi doctor în psihologie, nu îmi vine să cred ce rafinată a ajuns opinia publică din România, că grupuri diferite sar ca arse atunci cînd oamenii folosesc termeni psihologici cu scopul net de a se critica unii pe alţii:

 • Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lider PNL: PSD reprimă libertatea de exprimare pe reţelele sociale. Dragi pesedişti, de ce vă temeţi?

  Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, îi acuză pe cei din PSD că apelează la autorităţile publice pentru ca persoanele care promovează manifestaţii pe reţelele sociale să fie sancţionate. Potrivit liderului PNL, asemenea practici mai sunt întâlnite în regimuri care nu au nicio treabă cu valorile euro-atlantice, cum e cazul regimului de la Moscova, condus de Vladimir Putin.

 • Preamăritul Sân. O poveste distopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preamăritul Sân. O poveste distopică

  Nimeni nu mai avea nicio scăpare. Cu atât mai mult cei care erau bănuiţi că nu ar adula Preamăritul Sân. Cu toţii, femei sau bărbaţi, erau târâţi în faţa uriaşului sân aflat în piaţa centrală a oraşului. Acolo, toţi trebuiau să se închine uriaşului Preamăritului Sân. Circulau tot felul de zvonuri despre o închisoare în afara oraşului, unde cei vinovaţi de hulă erau înfometaţi, torturaţi şi omorâţi în cele din urmă. O dictatură sângeroasă.

 • România,
condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că România i-a încălcat dreptul la liberă exprimare jurnalistei Feri Predescu, din Constanţa, condamnată în 2007 de o instanţă din România pentru că l-a criticat pe primarul Radu Mazăre într-o emisiune televizată.

 • De ce ura îşi are limitele ei... legale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ura îşi are limitele ei... legale

  La 1928, Oliver Wendell Holmes Jr., pe atunci judecător al Curţii Supreme a SUA, afirma că într-o societate liberă trebuie să protejăm „nu numai exprimarea liberă a celor care sunt de acord cu noi, ci şi libertatea pentru gîndul pe care îl detestăm”. Cu aproape jumătate de secol mai tîrziu, Curtea de la Strasbourg explica clar nevoia de a proteja sub umbrela libertăţii de exprimare şi acele formulări care „ofensează, şochează sau deranjează”.

 • Informaţiile de interes public ar putea fi, din nou, contra-cost în Primăria Bacău: „Cosmin Necula vrea să reintroducă taxele pentru informaţii publice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Informaţiile de interes public ar putea fi, din nou, contra-cost în Primăria Bacău: „Cosmin Necula vrea să reintroducă taxele pentru informaţii publice“

  Aleşii din Consiliul Local Bacău au fost puşi în faţa unui proiect asumat de primarul Cosmin Necula, pentru modificarea unei hotărâri mai vechi referitoare la inserarea greşită în cuprinsul acesteia a valorii de 20, în loc 19% la TVA. Hotărârea afecta valoarea mai multor taxe. Ba mai mult, într-o anexă era reintrodusă taxa de 5 lei pentru fiecare pagină de informaţii de interes public.

 • Obiectaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiectaţi?

  Sînt un mare apărător al minorităţilor. De pildă, nu am nimic împotriva căsătoriilor homosexuale, dacă ambii parteneri sînt fumători. Mă bucur că, în sfîrşit, sîntem de acord: da, e discriminare să crezi că două persoane se pot căsători numai dacă sînt bărbat şi femeie.

 • Federica Mogherini: UE îşi reafirmă hotărârea de a promova libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Federica Mogherini: UE îşi reafirmă hotărârea de a promova libertatea de exprimare

  UE îşi reafirmă hotărârea de a sprijini libertatea de opinie şi de exprimare ca drepturi care trebuie exercitate oriunde, pe baza principiilor egalităţii şi nediscriminării, prin orice mijloace de comunicare şi fără a ţine seama de frontiere, a declarat înalta reprezentantă pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, transmite IPN.

 • No to racism!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  No to racism!

  Pe toate canalele de televiziune, presupun că şi pe internet, este difuzat zilnic apelul în mai multe limbi provenit din lumea sportului reprodus în titlul însemnărilor mele de azi: nu rasismului!

 • Domnule
preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt
târâţi în războiul media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt târâţi în războiul media

  Domnule preşedinte, ajunge cu joaca de-a preşedintele. V-am înţeles un an şi ceva. Nu mai avem răbdare. În fond, e vorba de vieţile noastre. Zilele trec ca un fum. Imposibil să nu aveţi sentimentul acesta, mai ales de când aveţi o agendă de preşedinte de ţară. Declaraţiile d-voastră de săptămână trecută au alimentat nu doar nemulţumirea românilor, ci au hrănit războiul urii practicat de trustul Intact.

 • Ura faţă de „Antene“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura faţă de „Antene“

  Ca în toate comunităţile primitive şi nouă ne place să ne împărţim între „noi” şi „ei”, pe bază de distincţii totemice. Noi boierii, ei oierii. Noi cinstiţii, ei hoţii. Noi cei buni, ei cei răi. Noi cei care avem dreptate, ei cei care nu au niciodată dreptate. Ziarişti „buni” şi ziarişti răi. Grupul „care ne trebuie” şi concetăţeni care „nu ne trebuie”. Intelectualii tineri şi frumoşi, împotriva bătrânilor care se uită la Antene.

 • Liviu
Dragnea sau dorinţa de a pune lacăt pe computer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea sau dorinţa de a pune lacăt pe computer

  La data de 21 octombrie 2015 publicam pe adevărul.ro editorialul intitulat „Liviu Dragnea, între Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov“. Textul respectiv apărea la scurtă vreme după încheierea lucrărilor Congresului PSD.

 • Miliţienii drepturilor omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miliţienii drepturilor omului

  De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă.

 • Să reglementăm bârfa – sau despre cenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să reglementăm bârfa – sau despre cenzură

  Singura raţiune a existenţei „Legii Antidefăimării” este aceea de a construi cadrul necesar pentru intimidare şi suprimare a libertăţii de exprimare. Complimentele mele Liviu Dragnea, complimentele mele PSD – încă un asalt la adresa libertăţilor noastre!