Stiri despre libertate de exprimare

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preamăritul Sân. O poveste distopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preamăritul Sân. O poveste distopică

  Nimeni nu mai avea nicio scăpare. Cu atât mai mult cei care erau bănuiţi că nu ar adula Preamăritul Sân. Cu toţii, femei sau bărbaţi, erau târâţi în faţa uriaşului sân aflat în piaţa centrală a oraşului. Acolo, toţi trebuiau să se închine uriaşului Preamăritului Sân. Circulau tot felul de zvonuri despre o închisoare în afara oraşului, unde cei vinovaţi de hulă erau înfometaţi, torturaţi şi omorâţi în cele din urmă. O dictatură sângeroasă.

 • România,
condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, condamnată la CEDO pentru nerespectarea libertăţii de exprimare

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că România i-a încălcat dreptul la liberă exprimare jurnalistei Feri Predescu, din Constanţa, condamnată în 2007 de o instanţă din România pentru că l-a criticat pe primarul Radu Mazăre într-o emisiune televizată.

 • De ce ura îşi are limitele ei... legale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ura îşi are limitele ei... legale

  La 1928, Oliver Wendell Holmes Jr., pe atunci judecător al Curţii Supreme a SUA, afirma că într-o societate liberă trebuie să protejăm „nu numai exprimarea liberă a celor care sunt de acord cu noi, ci şi libertatea pentru gîndul pe care îl detestăm”. Cu aproape jumătate de secol mai tîrziu, Curtea de la Strasbourg explica clar nevoia de a proteja sub umbrela libertăţii de exprimare şi acele formulări care „ofensează, şochează sau deranjează”.

 • Informaţiile de interes public ar putea fi, din nou, contra-cost în Primăria Bacău: „Cosmin Necula vrea să reintroducă taxele pentru informaţii publice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Informaţiile de interes public ar putea fi, din nou, contra-cost în Primăria Bacău: „Cosmin Necula vrea să reintroducă taxele pentru informaţii publice“

  Aleşii din Consiliul Local Bacău au fost puşi în faţa unui proiect asumat de primarul Cosmin Necula, pentru modificarea unei hotărâri mai vechi referitoare la inserarea greşită în cuprinsul acesteia a valorii de 20, în loc 19% la TVA. Hotărârea afecta valoarea mai multor taxe. Ba mai mult, într-o anexă era reintrodusă taxa de 5 lei pentru fiecare pagină de informaţii de interes public.

 • Obiectaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiectaţi?

  Sînt un mare apărător al minorităţilor. De pildă, nu am nimic împotriva căsătoriilor homosexuale, dacă ambii parteneri sînt fumători. Mă bucur că, în sfîrşit, sîntem de acord: da, e discriminare să crezi că două persoane se pot căsători numai dacă sînt bărbat şi femeie.

 • Federica Mogherini: UE îşi reafirmă hotărârea de a promova libertatea de exprimare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Federica Mogherini: UE îşi reafirmă hotărârea de a promova libertatea de exprimare

  UE îşi reafirmă hotărârea de a sprijini libertatea de opinie şi de exprimare ca drepturi care trebuie exercitate oriunde, pe baza principiilor egalităţii şi nediscriminării, prin orice mijloace de comunicare şi fără a ţine seama de frontiere, a declarat înalta reprezentantă pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, transmite IPN.

 • No to racism!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  No to racism!

  Pe toate canalele de televiziune, presupun că şi pe internet, este difuzat zilnic apelul în mai multe limbi provenit din lumea sportului reprodus în titlul însemnărilor mele de azi: nu rasismului!

 • Domnule
preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt
târâţi în războiul media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule preşedinte, aveţi libertatea de exprimare pe care aţi apărat-o! Copiii sunt târâţi în războiul media

  Domnule preşedinte, ajunge cu joaca de-a preşedintele. V-am înţeles un an şi ceva. Nu mai avem răbdare. În fond, e vorba de vieţile noastre. Zilele trec ca un fum. Imposibil să nu aveţi sentimentul acesta, mai ales de când aveţi o agendă de preşedinte de ţară. Declaraţiile d-voastră de săptămână trecută au alimentat nu doar nemulţumirea românilor, ci au hrănit războiul urii practicat de trustul Intact.

 • Ura faţă de „Antene“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura faţă de „Antene“

  Ca în toate comunităţile primitive şi nouă ne place să ne împărţim între „noi” şi „ei”, pe bază de distincţii totemice. Noi boierii, ei oierii. Noi cinstiţii, ei hoţii. Noi cei buni, ei cei răi. Noi cei care avem dreptate, ei cei care nu au niciodată dreptate. Ziarişti „buni” şi ziarişti răi. Grupul „care ne trebuie” şi concetăţeni care „nu ne trebuie”. Intelectualii tineri şi frumoşi, împotriva bătrânilor care se uită la Antene.

 • Liviu
Dragnea sau dorinţa de a pune lacăt pe computer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea sau dorinţa de a pune lacăt pe computer

  La data de 21 octombrie 2015 publicam pe adevărul.ro editorialul intitulat „Liviu Dragnea, între Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov“. Textul respectiv apărea la scurtă vreme după încheierea lucrărilor Congresului PSD.

 • Miliţienii drepturilor omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miliţienii drepturilor omului

  De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă.

 • Să reglementăm bârfa – sau despre cenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să reglementăm bârfa – sau despre cenzură

  Singura raţiune a existenţei „Legii Antidefăimării” este aceea de a construi cadrul necesar pentru intimidare şi suprimare a libertăţii de exprimare. Complimentele mele Liviu Dragnea, complimentele mele PSD – încă un asalt la adresa libertăţilor noastre!

 • Securitatea nu poate exista fără libertate. Europa după atentatele de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Securitatea nu poate exista fără libertate. Europa după atentatele de la Paris

  Interviu cu Dr. Daniela Pisoiu, cercetător la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaţionale din Viena, specializată în terorism, radicalizare şi extremism de orientare islamistă, de extremă dreapta şi de extremă stânga. Daniela Pisoiu este autoarea cărţii „Islamist Radicalisation in Europe: An Occupational Change Process” şi editoarea cărţii „Arguing Counterterrorism: New Perspectives”.

 • Chipuri ale spiritului critic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chipuri ale spiritului critic

  E bine să n-ai spirit critic? Nu e bine. Cine nu-l are trece, în ochii lumii, drept credul, naiv, dezorientat, sau, direct, prost. De cîte ori trebuie să iei o hotărîre, să-ţi dai cu părerea, să fii eficient profesional, ai nevoie de spirit critic. Dar nu e vorba numai de provocările pragmatice ale cotidianului. E vorba şi de teritorii mai subtile, în care spiritului critic i se potriveşte mai curînd termenul de „discernămînt”.

 • Despre violul din
Vaslui, fără ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre violul din Vaslui, fără ipocrizie

  Libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea ta. O zicală care exprimă perfect demersul „Adevărul“ de a porni campania „Dreptate pentru fata violată în Vaslui“. Reacţiile societăţii civile n-au întârziat să apară şi, în marea lor majoritate, s-au referit la condamnarea violatorilor. Întrucât există, însă, şi mesaje care interpretează demersul „Adevărul“, mi-am propus să clarific scopul campaniei.