Stiri despre lgbt

  203 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România mea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România mea

  În zi de sărbătoare, nu ştiu dacă vreodată ar trebui să iert România pentru ce mi-a făcut mie şi celor ca mine. Poate trecem uşor cu vederea faptul că România a dezincriminat homosexualitatea abia în anul 2001. Pentru mulţi poate părea distant ca timp. Pentru alţii, mai în vârstă, depărtarea e fizică, n-am văzut homosexualii la TV prin faţa închisorilor.

 • Cazul cuplului româno-american care ar putea duce la recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la nivelul UE, inclusiv România, a ajuns la CJUE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul cuplului româno-american care ar putea duce la recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la nivelul UE, inclusiv România, a ajuns la CJUE

  Curtea de Justiţie a UE a început să examineze marţi cazul lui Adrian Coman şi Clai Hamilton, care cer recunoaşterea în România a căsătoriei oficializate la Bruxelles în 2010, scrie The New York Times, adăugând că acest subiect ar putea avea implicaţii majore pe cazuri similare la nivelul întregii Europe.

 • INTERVIU Alec Secăreanu, zilier român gay în „God's Own Country“: Ştiu că am crescut într-o societate homofobă, dar am avut noroc de părinţi deschişi la minte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alec Secăreanu, zilier român gay în „God's Own Country“: Ştiu că am crescut într-o societate homofobă, dar am avut noroc de părinţi deschişi la minte

  Actorul Alec Secăreanu (32 de ani) a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre cum a fost ales să joace în multi-premiatul film britanic „Tărâmul binecuvântat/God's Own Country“, cum s-a pregătit pentru acest rol, care este mesajul filmului, dar şi despre ce implică profesia de actor.

 • Alege o persoană transgender
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alege o persoană transgender

  Ieri, persoane transgender din Statele Unite ale Americii au scris istorie. La alegerile parţiale din mai multe state, cel puţin două persoane transgender au fost alese în poziţii publice.

 • VIDEO În ce condiţii ar putea fi legalizat parteneriatul civil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO În ce condiţii ar putea fi legalizat parteneriatul civil

  Statul român ar putea legaliza parteneriatele civile ca să nu fie condamnat de CEDO. Practic, această oficializare a unei relaţii ar fi o alternativă la căsătorie, prin care nu s-ar mai îngrădi anumite drepturi cuplurilor care trăiesc în concubinaj. O iniţiativă legislativă în acest sens se află deja în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor

 • Cerem în stradă legalizarea partenerialor civile!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cerem în stradă legalizarea partenerialor civile!

  Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 14:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti va avea loc manifestaţia pentru legalizarea parteneriatului civil, Tradiţia noastră e iubirea. Comunitatea LGBT şi aliaţii ies în stradă pentru a transmite un semnal hotărât clasei politice că vrem o formă de recunoaştere pentru cuplurile gay şi heterosexuale, necăsătorite.

 • O lecţie de social democraţie pentru Liviu Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lecţie de social democraţie pentru Liviu Dragnea

  Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a ieşit în forţă zilele acestea pentru a anunţa organizarea referendumului pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, referitor la familie.

 • Cum vor să schimbe PSD şi Coaliţia pentru Familie
Constituţia. „Urmează o toamnă care va scutura serios societatea românească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor să schimbe PSD şi Coaliţia pentru Familie Constituţia. „Urmează o toamnă care va scutura serios societatea românească”

  Disputele din jurul căsătoriilor gay ar putea fi definitiv tranşate dacă PSD va organiza, în această toamnă, referendumul pentru redefinirea familiei. Revizuirea Constituţiei poate fi făcută doar dacă este susţinută de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. „Urmează o toamnă care va funcţiona ca un test pentru cât de pregătiţi suntem la o agresiune totală a politicului asupra societăţii”, spun analiştii.

 • Un referendum despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un referendum despre România

  Liviu Dragnea a anunţat la Mamaia priorităţile Partidului Social Democrat pentru noua sesiune parlamentară care abia a început. Pe listă se găseşte şi referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, privind familia.

 • O lege pentru toate cuplurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lege pentru toate cuplurile

  Adoptarea unei legi care să reglementeze parteneriatul civil este atât o obligaţie a statului român, prin prisma deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, cât şi o necesitate pentru sute de mii de cupluri heterosexuale şi homosexuale care astăzi se găsesc neprotejate.

 • De ce Coaliţia pentru Familie nu este un proiect despre familie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Coaliţia pentru Familie nu este un proiect despre familie

  Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

 • Piesă dedicată fenomenului LGBT, inspirată de scandalurile „Pomohaci“ şi „Oana Mardare“. Actorul Vali Bolat: „Eu fac parte dintr-o minoritate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piesă dedicată fenomenului LGBT, inspirată de scandalurile „Pomohaci“ şi „Oana Mardare“. Actorul Vali Bolat: „Eu fac parte dintr-o minoritate“

  Actorul băcăuan Valentin Branişte, care scrie şi piese de teatru scurt, inspirate din cele mai fierbinţi teme din societatea românească, va finaliza în scurt timp piesa „LeGeBeTe“, inspirată din ultimile scandaluri publice provocate pe tema homosexualităţii (Cristian Pomohaci) sau a promovării  LGBT, prin atitudinea provocatoare a actriţei Oana Mardare, la Cluj. Piesa va fi pusă în scenă împreună cu actriţa Alina Neagu, cu „Teatru de Kartier“.

 • Cum mi-am petrecut Cluj Pride
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum mi-am petrecut Cluj Pride

  Recent, la Cluj Napoca a avut loc prima ediţie a festivalului Cluj Pride. Cinci zile de evenimente, între 28 iunie şi 2 iulie, menite să atragă atenţia asupra discriminării cu care încă se confruntă comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi personae transgender) locală şi din întreaga Românie, dar şi asupra faptului că persoanele LGBT există peste tot în societate şi trebuie să fie respectate de către statul român.