Stiri despre levant

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Doi experţi: Constantinescu şi Tăriceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi experţi: Constantinescu şi Tăriceanu

  În fond, de ce nu? Oricine are dreptul să aibă un hobby, distinct de specialitatea sa propriu-zisă. Dl Adrian Năstase e un mare colecţionar de artă (obiecte de argint, timbre şi hărţi). A şi donat o parte din „bunuri”, pentru a stimula fondarea unui Muzeu Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Dar nici măcar nu trebuie să fii cine ştie ce intelectual ca să ai pasiunea achiziţiilor „culturale”.

 • VIDEO Fumuri levantine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Fumuri levantine

  EŞEC „Kyra Kyralina“, noul film al lui Dan Piţa, este încă o expresie a degringoladei în care se află după 1989 acest regizor, ca şi întreaga generaţie de cineaşti din care face parte.

 • Profilul grupării SIIL şi
implicaţiile sale în regiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profilul grupării SIIL şi implicaţiile sale în regiune

  Statul Islamic al Irakului şi Levantului (SIIL) este un grup jihadist activ în Irak şi Siria. Grupul SIIL, condus din 2010 de către Abu Bakr al-Baghdadi, controlează acum teritorii extinse din vestul Irakului şi estul Siriei.

 • De ce nu vrea Israelul haos în Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu vrea Israelul haos în Orientul Mijlociu

  Departe de teoriile conspiraţioniste care afirmă că Israelul este implicat în orice conflict major din regiune (unele acuză chiar o implicare globală), realitatea este că politica statului israelian are în prim-plan supravieţuirea sa într-un mediu arab profund ostil.

 • Cum poate România să împace parteneriatele strategice cu Turcia şi Israel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate România să împace parteneriatele strategice cu Turcia şi Israel

  Ieri la Ankara au avut loc consultări româno-turce la nivel de secretari de stat din MAE şi a fost finalizat Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatul Strategic dintre România şi Turcia, semnat în decembrie 2011. Recentul parteneriat semnat cu Turcia şi noua dinamică de parteneriat cu Israelul ridică întrebări legate de dimensiunea levantină a politicii noastre externe. Diplomatul Andrei Ţărnea explică în cea mai

 • Un prinţ din Levant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un prinţ din Levant

  Albumul „Gheorghe I. Anghel“, editat de ICR, prezintă opera unui artist „obsedat“ de „spaţiul originar“ al antichităţii greco-latine. „Întoarcerea lui Odysseus“, tragedia atrizilor, satyriconul şi eroticonul, hetairele şi efebii, precum şi Alexandria lui Kavafis, sunt teme cărora artistul le-a dedicat întreaga viaţă.