ldl - ultimele știri
Cu toții am auzit despre colesterol și știm ce efecte dezastruoase are în organism. Însă doar colesterolul rău (LDL) este cel de temut, în timp ce colesterolul bun (HDL) ar trebui avut în vedere, atunci când ne stabilim dieta.
Datele statistice arată că un procent extrem de mic de oameni consumă suficiente fructe și legume, cel puțin în țările cu economie dezvoltată. În SUA, procentul este de 10%, în timp ce în România, procentul ajunge la 30%.
Obişnuinţa de a efectua exerciţii fizice ne ajută să ne menţinem supli, dar şi să reducem tensiunea arterială, plus că reduce stresul şi ne dă mai multă energie. Ce fel de exerciţii sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune....
Medicul ţi-a comunicat că ai colesterolul mărit? Atunci ai nevoie de o schimbare a dietei şi a stilului de viaţă pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare....
Pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2 este importantă monitorizarea sănătăţii inimii. Ţinerea diabetului sub control ajută inima să rămână în formă....
Cu cât nivelul colesterolului „bun“ – HDL – din sânge este mai mare, cu atât riscul ca arterele să se colmateze este mai mic. Care sunt alimentele care pot da o mână de ajutor în reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi creşterea celui bun....
Colesterolul este o substanţă din grupul lipidelor. Împreună cu trigliceridele este necesar pentru buna funcţionare a celulelor, în fabricarea sărurilor biliare şi a hormonilor sexuali....
Bolile de inimă fac cele mai multe victime. În afecţiunile cardiace, arterele care alimentează inima cu oxigen şi nutrienţi se îngustează din pricina aterosclerozei....
Colesterolul este o substanţă din categoria lipidelor, foarte importantă pentru buna funcţionare a celulelor, pentru fabricarea sărurilor biliare necesare digestiei şi a hormonilor sexuali. Colesterolul este transportat prin sânge sub forma a 2 lipop...
Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organismul tău, motiv pentru care, dacă te confrunţi cu problema colesterolului mărit, este important să alegi acest aliment extrem de sănătos şi benefic....
De cele mai multe ori când vorbim despre colesterol tindem să-i dăm o conotaţie negativă. El este însă un tip de grăsime produsă în ficat şi care există în toate membranele celulare....
Una dintre afecţiunile cele mai des întâlnite în zilele noastre este hipercolesterolemia. Cu puţin efort şi alimentaţia corespunzătoare poţi să rezolvi această problemă....
100 de grame de ficat de pui conţin 631 de miligrame de colesterol, iar aceeaşi cantitate de ficat de vită – 389. Prin comparaţie, o linguriţă de unt (10 grame) conţine 22 de miligrame de colesterol, iar o linguriţă de ulei – 0 colesterol. Academicia...
470 de copii au fost testaţi în cadrul unei campanii care a urmărit să verifice nivelul colesterolului la copiii cu vârste până în 10 ani....
Numărul persoanelor tinere care suferă de boli cardiovasculare ce pot culmina cu un infarct fatal a crescut îngrijorător în ultimii ani. Unul dintre cei mai importanţi factori de risc este nivelul crescut al colesterolului, care nu afectează doar per...
Problemele legate de colesterolul mărit apar la vârste din ce în ce mai fragede, astfel că astăzi nu mai sunt izolate cazurile de copii cu un nivel alarmant al colesterolului în sânge. Când este cazul să luăm medicamente şi care sunt tratamentele cel...
Ideea că un consum moderat de vin are efect protector împotriva bolilor de inimă este general acceptată. Însă potrivit unui nou studiu, acesta are loc numai în cazul persoanelor care fac şi exerciţii fizice şi ne e condiţionat de culoarea vinului.
Deliciosul fruct roşu este o sursă inepuizabilă de antioxiodanţi, fiind una dintre cele mai bune „arme“naturale pe care le poţi avea în lupta pentru combaterea cancerului. Şi nu este motiv pentru care trebuie să mănânci rodie!...
Colesterolul „bun“ are o latură întunecată care poate creşte riscul unui atac de cord, susţin medicii americani. HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterolul bun) ajută, în mod normal, la menţinerea curăţeniei arterelor şi este bun pentru săn...