lapte de pasare - ultimele știri
Laptele de pasăre este unul dintre acele deserturi clasice care ne trezesc amintiri dragi din bucătăria mamei sau a bunicii.
Bucătăria de altădată avea extravaganţele sale. În timp ce mama sau bunica ne aşteptau acasă cu cremă de zahăr ars, cornuleţe umplute cu rahat, gomboţi sau salam de biscuiţi, ne delectam la cofetărie cu savarine, amandine, jofre, diplomat şi profiter...
Laptele de pasăre este un desert al copilăriei, o cremă fină de vanilie cu bulgări albi de spumă de albuş fiert, prezentat de bucătarul reşiţean Uica Mihai....
Reţeta desertului care aminteşte de copilărie. Cum se prepară laptele de pasăre în doar 30 de minute
Laptele de pasăre este un desert al copilăriei, uşor de pregătit. Pe vremuri, laptele de pasăre era considerat un desert special, servit doar cu ocazia unei onomastici.
Francezii îi spun Île flottante, în engleză Floating island, adică insule plutitoare, pentru bulgăraşii din spumă de ou care plutesc pe crema fină de vanilie. Bănăţenii şi ardelenii îi zic, simplu, lapte de pasăre şi este unul din deserturile prefera...
Iată un desert apetisant, cu care îi poţi răsfăţa pe cei dragi. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie în weekend, poţi testa această reţetă delicioasă de tort „lapte de pasăre“....
Pe cât de simplu, pe atât de savuros şi delicat, ar spune cunoscătorii dacă ar trebui să descrie laptele de pasăre, desertul care ne-a bucurat copilăria. Acelaşi desert este preparat şi în Franţa, unde este cunoscut sub denumirea „ile flotante”.