Stiri despre juncker

  84 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O statuie bîntuie lumea: Karl Marx
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O statuie bîntuie lumea: Karl Marx

  O spun limpede şi apăsat, de la bun început: nu cred că Marx trebuie înlăturat din istoria filozofiei, nu cred că un radical act de cenzură aplicat textelor unui filozof e binevenit, nu cred că avem dreptul să-i excomunicăm pe numeroşii „adepţi“, profani sau academici, ai filozofiei marxiste, al cărei impact asupra lumii moderne este masiv şi complex.

 • Salvarea Europei şi dialectica marxistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvarea Europei şi dialectica marxistă

  UE e de-o moralitate ireproşabilă. Ar fi deci drept să se salveze. Cum? Dialectic şi prin divorţ net de unilaterala Americă şi belicosul ei aliat israelian. Ce dacă pentru Germania dreptul Israelului la existenţă e raţiune de stat?

 • Cu sau fără Spitzenkandidat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără Spitzenkandidat?

  Termenul nemţesc din titlu e folosit în întreaga UE, deşi are sinonime în limba din fiecare stat-membru: „lead candidate”, „tête de liste”, „cap de listă” etc. El a fost folosit pentru a desemna - la ultimele alegeri europene - candidatul prezentat de către familiile politice pentru preşedinţia Comisiei Europene. Unii ar vrea să renunţe la această inovaţie instituţională recentă.

 • Iarba de la Amsterdam e preferată în faţa DNA-ului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarba de la Amsterdam e preferată în faţa DNA-ului românesc

  Prea mici pentru a avea aspiraţii europene! Cam aşa suntem în acest moment văzuţi la Bruxelles, dar, ce e mai grav, aşa ne vedem şi noi. Preocupaţi cu războaie fratricide, uităm că rolul nostru ca ţară în conglomeratul european ar trebui să fie cel puţin la dimensiunea statală. Am urmărit în ultimele luni  involuţia (de fapt absenţa) noastră dintr-o decizie definitorie pentru viitorul configuraţiei europene...

 • MAE: Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene creează premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAE: Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene creează premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri seară, că apreciază intervenţia publică a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care acesta recunoaşte capacitatea mecanismelor democratice şi constituţionale din România de a lua propriile decizii, în deplin acord cu valorile europene, creând premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române.

 • Juncker avertizează: Dacă legile Justiţiei rămân aşa, discutăm în alţi termeni despre Schengen şi MCV. Iohannis: Independenţa Justiţiei e intangibilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juncker avertizează: Dacă legile Justiţiei rămân aşa, discutăm în alţi termeni despre Schengen şi MCV. Iohannis: Independenţa Justiţiei e intangibilă

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, în conferinţa de presă cu preşedintele Klaus Iohannis, că dacă legile Justiţiei vor rămâne aşa cum au ieşit din Parlament, fără a ţine de cont de deciziile CCR, „discuţiile despre MCV şi despre Schengen se vor pune în alţi termeni“. În schimb, Iohannis a subliniat că el va urmări ca Justiţia să rămână independentă.

 • La bâlciul deşertăciunilor PSD-iste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La bâlciul deşertăciunilor PSD-iste

  Aroganţa dregătorilor români şi nesimţirea susţinătorilor lor au atins cote paroxistice. Aparenta nebunie are sistem. D-zeu nu bate însă cu bâta. Le ia minţile celor pe care vrea să-i piardă. Sau le-mpietreşte inima.

 • Funeraliile Naţionale ale democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funeraliile Naţionale ale democraţiei?

  România trece în aceste zile printr-o perioadă de tristeţe şi de doliu odată cu trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai. La un alt nivel, se observă însă un strat de tristeţe şi de doliu pricinuit de posibila moarte a democraţiei.

 • Atenţie la religie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la religie!

  „Atenţie la religie!” - le-ar fi şoptit un ulterior foarte cunoscut predicator din Nazareth legionarilor romani care tocmai îl urcau pe cruce. Citatul e apocrif, ba chiar de-a binelea inventat, dar rămîne un sfat bun pentru cei mai recenţi iniţiaţi în infailibil. Mai clar şi urmărind ştirile: Merkel, Juncker şi Tusk. Sfînta treime UE.

 • „Să reînnodăm relaţiile cu Marea
Rusie“ - chemarea lui Jean Claude Juncker, preşedintele
Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să reînnodăm relaţiile cu Marea Rusie“ - chemarea lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

  Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

 • Cum pot fi convinşi europarlamentarii noştri să iasă la luptă în
apărarea unui obiectiv strategic al României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum pot fi convinşi europarlamentarii noştri să iasă la luptă în apărarea unui obiectiv strategic al României?

  Tema este una la îndemână şi evidentă: intrarea României în Spaţiul Schengen. Problemă care, pe an ce trece, se transformă, vizibil, fie într-o şaradă imposibil de descifrat, fie într-o batjocură la adresa ţării noastre care, totuşi, cum se spune în Tratat, este un stat membru cu drepturi şi cu obligaţii egale cu cele ale partenerilor din club.