Stiri despre jean claude juncker

  129 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Naţional terminal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţional terminal

  Cine n-are bătrîni să şi-i cumpere din Anglia. Altfel, va sfîrşi pe deplin şi nesărat european. Adică: supus consumator german şi piesă inertă la mijloc de socialism franco-german. Se va mai discuta, se va mai ajusta dar mai toate detaliile destinului nostru major se zbenguie în culise, gata de intrare în scenă.

 • Orban: Şansele României de aderare la Schengen nu au crescut exponenţial după discursul lui Juncker. Nu avem certitudinea că Schengen va rezista
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orban: Şansele României de aderare la Schengen nu au crescut exponenţial după discursul lui Juncker. Nu avem certitudinea că Schengen va rezista

  Consilierul prezidenţial Leonard Orban a analizat, la Adevărul Live, discursul susţinut de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre viitorul UE, în care a pomenit de cinci ori, pozitiv, România. Au crescut şansele noastre de aderarea la Schengen, în pofida faptul că Olanda se opune în continuare? Poate fi România un stat-punte între Estul şi Vestul UE?

 • Adevărul Live cu Bogdan Deleanu, director Europuls. Au crescut şansele României de aderare la Schengen după discursul lui Juncker?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live cu Bogdan Deleanu, director Europuls. Au crescut şansele României de aderare la Schengen după discursul lui Juncker?

  Bogdan Deleanu, directorul Europuls, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experţi români în afaceri europene, va analiza, la Adevărul Live, de la ora 12.00, discursul susţinut de preşedintele Comisiei Europene, în care a pomenit de cinci ori România. Au crescut şansele noastre de aderare la Schengen?

 • România şi „nucleul dur“ al Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi „nucleul dur“ al Uniunii Europene

  Suntem la puţin timp după prezentarea făcută de preşedintele Jean Claude Juncker în Parlamentul European privind „Starea Uniunii“ – o alocuţiune specială pentru noi şi prin referiri directe la România, propunerea de organizare a unui summit special în 2019 la Sibiu, după consfinţirea Brexitului.

 • Începutul construirii instituţionale a Statelor Unite ale Europei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începutul construirii instituţionale a Statelor Unite ale Europei?

  Asta pare să se întâmple acum în cazul în care propunerile din noul Plan Juncker, cel prezentat ieri la Strasbourg, vor începe să fie cu adevărat implementate. Sunt aici câteva elemente de consolidare şi centralizare a proiectului european, de mult anunţate ca fiind dorite de grupul de state din „nucleul dur“ în ideea de a oferi din ce în ce mai multă putere reală şi instrumente concrete de acţiune structurilor instituţionale europene.

 • Reuters: Visul transilvănean, antidotul lui Juncker pentru coşmarul Brexitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reuters: Visul transilvănean, antidotul lui Juncker pentru coşmarul Brexitului

  Transilvania nu este ideea tuturor pentru un weekend distractiv pentru a uita un divorţ dureros, dar exact acest lucru le-a prescris preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, liderilor UE pentru a trece peste tristeţea Brexit, scrie Reuters, explicând motivele pentru care liderul Executivului UE a propus organizarea unui summit la Sibiu.

 • Gafă. Tudose confundă instituţiile europene: Juncker, „preşedintele Consiliului European“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gafă. Tudose confundă instituţiile europene: Juncker, „preşedintele Consiliului European“

  Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, după afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind organizarea Summitului Consiliului European la Sibiu, că este prima oară când structura europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile României. Pe de altă parte, Tudose a gafat când l-a numit pe Juncker preşedintele Consiliului European.

 • Europa la ceasul coliziunilor şi dezbinărilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa la ceasul coliziunilor şi dezbinărilor

  România în Schengen? Ce bine! Or, deşi n-au nimerit-o bombele, UE arată în mintea celor ce o văd în perspectivă ca după un război devastator. E un conflict al dezbinărilor interminabile. Ce-l alimentează? Şi cui prodest?

 • O
zi decisivă pentru
viitorul UE. Suntem pregătiţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi decisivă pentru viitorul UE. Suntem pregătiţi?

  Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

 • Mihai Tudose, la Bruxelles: Am reiterat că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Tudose, la Bruxelles: Am reiterat că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili

  Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că în întâlnirile cu oficialii europeni a reiterat „foarte ferm“ că nu va fi introdus acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri. Liderul de la Palatul Victoria s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

 • Ministrul pentru Afaceri Externe, despre vizita premierului la Bruxelles: „Va transmite un plus de seriozitate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul pentru Afaceri Externe, despre vizita premierului la Bruxelles: „Va transmite un plus de seriozitate”

  Mihai Tudose va merge săptămâna viitoare la Bruxelles, în prima sa vizită externă în calitate de prim-ministru, pentru a se întâlni cu mai mulţi oficiali europeni, printre care preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

 • Avertismentele liderilor europeni pentru premierul Tudose
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertismentele liderilor europeni pentru premierul Tudose

  Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi liderul Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-au transmis premierului Mihai Tudose scrisori în care îl felicită pentru noua funcţie. Însă, cei doi pun accentul în mesajele lor şi pe faptul că noul Guvern trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, să se preocupe de domnia legii şi să nu aibă acţiuni care ar împiedica reformele.