Stiri despre inima

  516 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sfaturi pentru cardiaci. Ce trebuie să facă în zilele caniculare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi pentru cardiaci. Ce trebuie să facă în zilele caniculare

  Persoanele care suferă de afecţiuni cardiace trebuie să facă unele modificări în stilul de viaţă vara. Unii se vor simţi mai obosiţi şi epuizaţi în cea mai mare parte a timpului, în timp ce alţii ar putea să sufere complicaţii precum bătăi ale inimii mai accelerate sau respiraţie îngreunată.

 • Ce afecţiuni previne vinul roşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni previne vinul roşu

  Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roşu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II şi cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară şi alte efecte negative cauzate de radicalii liber. În plus, vinul roşu conţine vitamine şi minerale care susţin funcţionarea corectă a sistemelor principale ale organismului.

 • Păcatul bătrâneţii? Lipsa de mişcare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păcatul bătrâneţii? Lipsa de mişcare

  Zilnic, lucrez cu zeci de pacienţi care au nevoie de kinetoterapie, fie pentru a se pregăti de o intervenţie, fie pentru a se recupera după una, astfel încât pot estima cu tristeţe că peste 80% dintre probleme medicale se datorează sedentarismului.

 • 5 beneficii uimitoare ale seminţelor de floarea-soarelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 beneficii uimitoare ale seminţelor de floarea-soarelui

  Fie că le adaugi în cerealele de dimineaţă, le consumi cu salate, pe pâine sau simple, seminţele de floarea-soarelui îţi pot face ziua mai bună. În ciuda dimensiunii lor, acestea sunt bogate în vitamine şi minerale, uleiuri esenţiale şi antioxidanţi. Află de ce e bine să le incluzi în meniul tău!

 • Boala obstructivă a arterelor şi tratamentul său adecvat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boala obstructivă a arterelor şi tratamentul său adecvat

  Boala obstructivă a arterelor afectează, în România, 1 din 3 persoane de peste 70 de ani, dar poate să apară cu frecvenţă ridicată chiar şi la vârste mai tinere cum ar fi 40-50 de ani, uneori chiar şi mai devreme, indiferent de sex, statut sau istoric personal. Este una dintre cele mai frecvente şi periculoase boli de care suferă persoanele de vârsta a treia la noi în ţară.

 • Câtă bere trebuie să bem pentru a preveni infarctul şi ce substanţe minune conţine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câtă bere trebuie să bem pentru a preveni infarctul şi ce substanţe minune conţine

  O inimă sănătoasă poate fi ţinută în formă, pe lângă o dietă echilibrată, cu alimente bogate în acizi graşi omega-3, vitaminele C şi E, şi cu un aport suficient de lichide. Băuturile bogate în fibre, precum berea, atunci când este consumată moderat, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales daca sunt integrate într-un stil de viaţă sănătos.

 • Simptome care-ţi spun că inima ta nu funcţionează corect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome care-ţi spun că inima ta nu funcţionează corect

  Când vine vorba de sănătate, cel mai important organ din corp este inima. La urma urmei, este cea care ne ţine în viaţă. Cu toate acestea, problemele cardiace au devenit tot mai frecvente din cauza obiceiurilor nesănătoase, care dăunează sănătăţii.

 • „Mie nu mi se poate întâmpla curând”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mie nu mi se poate întâmpla curând”

  Hipertensiunea ucide mii de români anual, palpitaţiile au ajuns în vocabularul frecvent al persoanelor de până în 40-50 de ani, iar noi continuăm să credem în mod eronat că sănătatea inimii trebuie să te preocupe abia după 60 de ani, ceea ce ne face să trăim într-o greşeală. Dovadă stau nenumărate cazuri de deces subit prin infarct miocardic la vârste de 35-40 de ani, ale unor persoane cunoscute în spaţiul public şi mediatizate în ultimii ani.

 • Păpădia: ştii de ce i se spune planta inimii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păpădia: ştii de ce i se spune planta inimii?

  Planta conţine aminoacizi, carotenoide, minerale, vitamine. Are proprietăţi hipotensoare, diuretice şi laxative recunoscute, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism şi împiedicând depunerile de colesterol.

 • Cardiolog din Cluj: România suferă de insuficienţă cardiacă „din cauza felului în care trăim, în care nu avem educaţie, şi nici educaţia interacţiunii dintre noi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cardiolog din Cluj: România suferă de insuficienţă cardiacă „din cauza felului în care trăim, în care nu avem educaţie, şi nici educaţia interacţiunii dintre noi“

  „Dacă aş mai avea două vieţi, tot medicină aş face“, sunt cuvintele Alexandrei Lazăr, un medic cardiolog din Cluj, după 22 de ani de meserie. Sună ca o declaraţie de dragoste faţă de profesia căreia îi dedică mai multe ore decât familiei. Are 47 de ani şi îşi doreşte ca românii să aibă o educaţie despre sănătate şi ca medicii să fie mai respectaţi în România. Crede că ei ar fi cei mai fericiţi dacă şpaga ar dispărea.