ingredient - ultimele știri
Bucătăria poate fi plină de surprize, iar oricât de pricepuți am fi în arta culinară, o clipă de neatenție poate compromite gustul oricărei supe. Cu toate acestea, există un ingredient simplu, la îndemâna tuturor, care poate salva preparatul: bicarbonatul de sodiu.
Un nou studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Oregon relevă care este secretul pentru prepararea celei mai gustoase cafele.
Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit secretul sarmalelor delicioase pe care le pregătește în fiecare an de Crăciun. Cătălin Scărlătescu spune că are un ingredient special care face preparatul irezistibil.
Cu sărbătorile de iarnă la ușă, atenția gospodinelor se îndreaptă spre pregătirea unui meniu festiv, iar sarmalele rămân nelipsite de pe mesele românilor. Pentru a transforma această tradiție culinară într-o explozie de gust, un ingredient secret se dovedește a fi cheia succesului.
Orice fel de mâncare are un mic secret pe care doar cel care gătește îl știe. Dar când vine vorba despre ciorba de perișoare, micul secret poate fi împărtășit. Există un ingredient secret care va face ciorba un deliciu și complimentele o să curgă din partea celor ce o vor gusta.
Un preparat nelipsit vara de pe mesele românilor este salata de ardei copt. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, ardeii sunt și foarte sănătoși. Conțin vitaminele A, B6, C și K, dar și caroten, un antioxidant foarte puternic, care contracarează efectele radicalilor liberi.
Cum prepari uleiul de usturoi, ingredient ieftin care dă savoare mâncărurilor. Cea mai simplă rețetă
Renumit pentru savoarea pe care o dă preparatelor culinare, usturoiul este și un remediu natural pentru mai multe afecțiuni. Una dintre cele mai simple variante de a-l utiliza în diverse mâncăruri este uleiul de usturoi și plante aromatice.
O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.
Crenvurștii sunt dintre cele mai populare produse și sunt nelipsiți de pe mesele românilor. Însă puțini știu ce conțin aceștia, pe lângă ingredientele obișnuite. Ingredientul s-ar putea să ne facă să ne gândim de duă or înaonte de a-l mai cumpăra.
Cu toate că este gustos, multe gospodine aleg să nu prăjească pește din pricina mirosului pe care îl lasă în casă. Însă, există un ingredient care te scapă de această neplăcere.
Un aperitiv simplu, gustos şi sănătos se prepară rapid după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Chiftele din cartofi sunt delicioase cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea.
Nelipsite de pe mesele româneşti, sarmalele se prepară cu multă grijă. O reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, le învaţă pe gospodine ce ingrediente să pună în sarmale ca să iasă gustoase.
Cinci studenţi de la de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au valorificat apa reziduală rezultată în urma producerii orezului negru prefiert, bogată în compuşi bioactivi, iar prin adăugarea uleiului de lavandă şi a unor prot...
Petele inestetice de calcar care apar, după un anumit timp, pe robinetele şi pe chiuvetele de inox sunt extrem de neplăcute, însă poţi să scapi de ele rapid, cu ajutorul unui ingredient pe care-l are în bucătărie oricine.
Au mai rămas doar câteva zile din postul Adormirii Maicii Domnului, iar dacă nu ştii ce anume să mai găteşti până pe 15 august, îţi recomandăm o reţetă delicioasă şi foarte uşor de preparat: varză călită la care vei adăuga un ingredient secret pentru...
Oana Cuzino pare că a găsit elixirul tinereţii. Prezentatoarea TV a mărturisit ce face că să arate atât de bine. Ea susţine că a renunţat la un aliment ceea ce o face să se simtă extraordinar.
Reţetele cu ouă transformă acest ingredient banal într-o masă gustoasă, plină de arome, potrivită pentru orice moment al zilei.
Burgerul este un preparat culinar care şi-a făcut loc extrem de bine în meniul românilor. Localuri cu burgeri s-au deschis în număr mare în ultima perioadă, preparatul având priză puternică la public, fie că este vorba de restaurante stilate sau de b...
Sarea nu este numai un produs care se foloseşte în bucătărie, ci are multiple întrebuinţări care şi-au dovedit eficacitatea.
Astăzi ne îndreptăm atenţia asupra unui ingredient cu multe beneficii pentru sănătate, care poate fi consumat atât sub formă de ceai, cât şi pe post de „condiment“ folosit în numeroase reţete....
De-a lungul timpului, mujdeiul, nelipsit de lângă numeroase feluri de mâncare în bucătăria românească, a condimentat mesele încărcate de bucate. Cel mai simplu sos de usturoi se face rapid din doar 3 ingrediente....
Neplipsiţi de pe mesele românilor, indiferent de ocazie, tradiţionalii mititei sunt deosebit de gustoşi dacă alegi să-i prepari acasă. Reţeta nu este complicată, însă necesită mare atenţie la pregătire. Reţeta delicioşilor mititei o găsim la Radu Ant...
Ionuţ Popa, un tânăr de 33 de ani din Piatra Neamţ, a lansat pe piaţă un produs pe care l-a intitulat hamburgerul negru. Ingredientul pe care-l foloseşte pentru a înnegri chiflele este cărbunele vegetal (medicinal).
Beneficiile oţetului de mere sunt numeroase, de la faptul că ţine sub control nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, ajută în curele de slăbire, tratează durerea de cap şi vindecă durerile de stomac....
Originar din America Centrală şi de Sud, ardeiul iute este un ingredient de bază în fel şi fel de preparate. Nu doar că dă un gust picant mâncărurilor, dar de asemenea, ajută la pierderea în greutate, ameliorează durerile şi este de ajutor în tratare...
Cei 23 de concurenţi rămaşi în cursa pentru marele titlu din competiţia culinară de la Pro TV au avut de înfruntat prima probă pe echipe în deplasare. Pe de altă parte, testul sub presiune a dus la eliminarea unuia dintre concurenţi....
Ţine sub control nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, este aliat de nădejde în curele de slăbire, ajută digestia, tratează durerea de cap şi vindecă şi durerile de stomac. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce organismu...
Chiar dacă pare şi este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare pe care am putea să le facem, piureul de cartofi nu iese întotdeauna atât de gustos sau cu consistenţa dorită. Şi cum desăvârşirea stă în detalii, secretul unui piure de cartofi de...
Concurenţii „MasterChef“ au gătit cu „amintiri“ în cea mai nouă ediţie a emisiunii culinare de pe Pro TV, tensiunile dintre aceştia neîncetând să apară. Trei foşti câştigători ai show-ului le-au venit în ajutor celor intraţi la testul sub presiune, o...
O adolescentă din SUA a convins Coca-Cola să renunţe la o substanţă nocivă din băuturile răcoritoare
O adolescentă în vârstă de 17 ani, originară din statul Mississippi, a reuşit prin intermediul unei petiţii online să convingă firma americană Coca-Cola să renunţe la folosirea unui ingredient considerat nociv, scrie BBC. Este vorba de uleiul vegetal...
Unul dintre cei care au pus bazele haute cuisine, Ferran Adrià, a declarat odată că „sarea este singurul ingredient care schimbă felul în care gătim”. Asta pentru că el ştie cum clorura de sodiu nu doar că adaugă gustul sărat, pe care oamenii îl ador...