Stiri despre incompetenta

  58 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Din ciclul „Marile realizări“ ale primarilor „roşii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ciclul „Marile realizări“ ale primarilor „roşii“

  Dintre toate problemele acute ale Capitalei României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă, cu milioane de maşini ale locuitorilor, firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

 • Triumful imposturii: vremea oamenilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triumful imposturii: vremea oamenilor mici

  Am susţinut mereu că cea mai de preţ resursă a unei ţări sunt oamenii săi. Iar o ţară care nu ştie să aibă grijă de oamenii ei nu poate şi nu merită să se dezvolte.

 • Cum a „lucrat“ Agenţia Naţională de Integritate în cazul fostului director al APIA Bacău, Gabriela Mazilu, declarată incompatibilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a „lucrat“ Agenţia Naţională de Integritate în cazul fostului director al APIA Bacău, Gabriela Mazilu, declarată incompatibilă

  Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a publicat pe 21 iulie un comunicat în care constată starea de incompatibilitate în care s-a aflat fostul director APIA Bacău, Gabriela Mazilu, care a fost concomitent expert contabil în sectorul privat dar şi expert judiciar. Gabriela Mazilu probează însă că a solicitat la ANI un punct de vedere asupra posibilei încălcări a regimului incompatibilităţilor, când a devenit director.

 • Vaccinaţi politicienii şi rezolvaţi problema majoră a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinaţi politicienii şi rezolvaţi problema majoră a României

  Problema vacccinării copiilor este una destul de gravă în România, dar nu este de nerezolvat. Pe de o parte, ţine de curentul de opinie al unor părinţi care se pronunţă împotriva vaccinării. Pe de altă parte, foarte important, ţine de cadrul organizatoric, de lipsa asigurării vaccinurilor, de lipsa profesionalismlui şi organizării sistemului de sănătate, care este bolnav cronic.

 • Guvernul Tudose - un subprodus politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Tudose - un subprodus politic

  Nici măcar o singură surpriză cât de cât plăcută în lista componenţilor guvernului ce ar urma să fie condus începând de astăzi, după votul de învestitură şi după jurământul depus în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, de dl. Mihai Tudose ot Brăila.

 • Corupţii neamului, competenţii neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţii neamului, competenţii neamului

  Pe vremea când eram parlamentar în comisia militară, de ordine publică şi SRI (nu exista încă aceea specială de azi) a Senatului, îl întrebam, pe jumătate în glumă, pe Virgil Măgureanu, director al SRI, dacă instituţia domniei sale este responsabilă de proasta funcţionare a telefoanelor noastre, fiindcă ar fi sub ascultare, sau dacă e o problemă de tehnologie nepusă la punct. Bănuiţi răspunsul: tehnologia, bat-o vina!

 • Cât costă spărgătorul de gheaţă uriaş comandat de Australia şi construit la Galaţi. România, în schimb, n-are cu ce curăţa gheţarii de pe Dunăre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât costă spărgătorul de gheaţă uriaş comandat de Australia şi construit la Galaţi. România, în schimb, n-are cu ce curăţa gheţarii de pe Dunăre

  Australia nici măcar nu are nevoie pentru teritoriul propriu de navă, ci vrea să o folosească pentru cercetări în zona arctică. Construcţia navei a început deja, termenul de predare fiind 2019. De cealaltă parte, România nu alocă bani nici măcar pentru reparaţia singurului spărgător existent pe Dunăre.

 • Corupţie, incompetenţă, prostie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţie, incompetenţă, prostie

  Că explicaţia precarităţii noastre politice, economice, instituţionale este corupţia generalizată pare s-o ştie toată lumea. E un loc comun al discursului public. „Locul comun” nu e, neapărat, o afirmaţie neadevărată, ci una care şi-a pierdut relevanţa, printr-o prea frecventă şi nereflectată utilizare. O spui (sau o auzi) şi treci mai departe.

 • Teoria
incompetenţei paraşutate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teoria incompetenţei paraşutate

  De vreo 10 zile a început să circule, lansată pe unde radio de unul dintre favoriţii netului – jurnalistul Cătălin Tolontan - şi nu numai, o teorie conform căreia incompetenţa e mult mai nocivă decât corupţia, cel puţin în România.

 • La originea răului: incompetenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La originea răului: incompetenţa

  Am scris de numeroase ori în această pagină că singura instituţie care funcţionează ca lumea în România este datul cu părerea. Nu e vorba de opinii, de analize, de critici. Acestea toate presupun competenţă. Sau, mă rog, ar trebui să presupună.

 • Noile,
catastrofalele grile de programe ale TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile, catastrofalele grile de programe ale TVR

  Cum doamna Irina Radu, încă şi din nefericire preşedinte-director general al TVR, cocoţată în funcţia respectivă de PSD şi ALDE conform metodei cu iz de loz în plic mai trage o dată, este ţâfnoasă, pusă pe scandal şi doritoare de procese chiar şi atunci când e prinsă cu mâţa-n sac (vezi cazul promovării în funcţia de director a d-lui Corneliu Calotă), voi începe aceste note printr-un exces de rigoare.

 • Nişte miliţieni la preţ de poliţişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte miliţieni la preţ de poliţişti

  Campania declanşată de câteva săptămâni de cotidianul „Adevărul”, în încercarea de a elucida, atât cât se poate, cauzele pentru care România a ajuns ţara europeană cu cele mai multe infracţiuni grave cu autori necunoscuţi la mia de locuitori, a scos la iveală (deh, când scormoneşti în zone sordide trebuie să te aştepţi la orice) o duhoare insuportabilă ce vine dinpre sistemul poliţienesc.

 • Justiţia face lumină în cazul societăţii agricole adusă la sapă de lemn de incompetenţa instituţiilor statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia face lumină în cazul societăţii agricole adusă la sapă de lemn de incompetenţa instituţiilor statului

  Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis, pentru a treia oară, definitiv şi irevocabil, că societatea Agromec  Berheci SA (judeţul Galaţi) este victima acţiunilor abuzive ale Fiscului. Firma a intrat in colaps financiar după ce Direcţia de Finanţe Galaţi a început să o execute abuziv pentru datorii care fuseseră anulate prin decizie judecătorească.

 • Cum s-au pierdut 1,2 milioane din euro din cauza nefinalizării la timp a unui centru social de lux pentru tineri, femei abuzate, foşti puşcăriaşi şi orfani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-au pierdut 1,2 milioane din euro din cauza nefinalizării la timp a unui centru social de lux pentru tineri, femei abuzate, foşti puşcăriaşi şi orfani

  Chiar şi aceste condiţii, investiţia - realizată la standard de hotel cu multe stele - este deocamdată inutilă, deoarece oficialii din Primăria Galaţi au uitat să întocmească din vreme documentele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare a centrului social în valoare de 4 milioane de euro.

 • Scholars, şcolari şi şcoleri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scholars, şcolari şi şcoleri

  QS World University Rankings a făcut publice ierarhiile universitare pentru anul 2016, iar România este situată în ruşinoasa categorie 701+. Simplu spus, toate cele patru mari instituţii de învăţământ superior de la noi (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) sunt catalogate drept universităţi de rangul şapte! Ca să nu mai vorbim de alte „instituţii de învăţământ superior”, din diverse municipii reşedinţă de judeţ, care nici măcar nu există!