Stiri despre ideologie

  65 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • USR, nu vreau să ne rupem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, nu vreau să ne rupem

  Acum 10 luni, am intrat în contact cu cel mai promiţător partid din România. Un grup de oameni faini adunaţi din toată ţara. Nu ne ştiam reciproc, dar ştiam că avem aceleaşi intenţii în politică: o justiţie curată, administraţie eficientă şi digitalizată, dar şi continuarea luptei anticorupţie. Nimeni din USR nu contesta aceste ambiţii ale partidului.

 • Test de sinceritate politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test de sinceritate politică

  Ca fondatori ai Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), suntem adesea întrebaţi ce presupune să faci un partid în România. Care sunt şansele unui astfel de demers şi cum ar trebui să se „poziţioneze”? Răspunsul e simplu: cu sinceritate şi curaj.

 • Politică fără partide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică fără partide

  Impresia mea este că, în România de azi, nu mai există partide politice. Există doar un fel de vietăţi dezosate, pline de crevase, lunecuşuri şi fundături, supravieţuind cu greu, fără resurse reale, în virtutea unor isprăvi trecute sau a unei „imagini“ întreţinute demagogic de cîţiva „adepţi“ zeloşi, dar neconvingători.

 • Vai, catastrofă: USR nu are ideologie! Dar cei care au ce fac cu ea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vai, catastrofă: USR nu are ideologie! Dar cei care au ce fac cu ea?

  O sumedenie de oameni, cu inteligenţe şi cu interese dintre cele mai diferite, se dau cu fundul de pământ pe motiv că USR este un partid fără ideologie. Aşa şi? Se moare din asta? Dar celelalte partide, care pretind că au ideologii, chiar le respectă? Cât de liberali sau de conservatori sunt liberalii? Cât de social-democraţi sunt PSD-ştii?

 • Partidul care nu se vrea partid. O propunere modestă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul care nu se vrea partid. O propunere modestă

  În care ofer câteva păreri apropo de cum ar trebui, în viziunea mea, să arate un partid nou, pe o structură evolutivă, computerizată. Practic, spun cum ar trebui să arate un partid construit pe internet.

 • L-aţi văzut pe
Omul Nou?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  L-aţi văzut pe Omul Nou?

  Într-o recentă corespondenţă digitală despre schimbările politice din România, un prieten stabilit de câţiva ani în Canada mi-a scris: „Pe mine mă afectează faptul ca «omul nou» al comuniştilor a ajuns abia acum să se manifeste «plenar» în România. Comunismul a fost o bombă cu efect întârziat“.

 • Politică şi bune maniere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică şi bune maniere

  Am traversat hotarul dintre ani, înecaţi în manevre şi comentarii politice de un gri – ca să zic aşa – „multicolor”. Gri, adică fără anvergură reală, fără relief, fără imaginaţie, dar multicolor, adică bălţat, gălăgios, plin de jocuri de gleznă şi fente mediocre. Nu vreau să adaug pălăvrăgelii generale propriul meu vraf de cuvinte.

 • Dansând cu lupii ideologici pe ruinele realităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dansând cu lupii ideologici pe ruinele realităţii

  Definiţia ideologiei făcută de Marx  a fost deseori nuanţată, până la sofisticare, un secol mai târziu, dar rămasă în esenţă exactă. Singura corecţie valabilă priveşte sfera de întindere a ideologiei în societatea actuală. Marx o restrângea la o formă de exercitare a puterii politice de către cei care o deţineau, şi care înlocuia realitatea cu un set de idei despre realitate, necesare pentru controlul acesteia din urmă.

 • Demagogie şi ideologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demagogie şi ideologie

  A circulat zilele trecute o dezbatere interesantă pe media socială: oamenii se întrebau cum poate un partid, o asociaţie oarecare de oameni care fac ceva împreună, să afirme că nu au nicio ideologie, adică un set de valori şi idei călăuzitoare de la care se revendică şi pe care îl folosesc ca grilă pentru poziţionarea pe orice domeniu important al vieţii, de la religie la comunitate, familie sau individ.  .

 • Nesfârşitul istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nesfârşitul istoriei

  Cred că nu mai are niciun rost să îl pomenesc pe Fukuyama. Săracu’ om, dracu’ l-a pus să decreteze sfârşitul istoriei?

 • Marea confuzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea confuzie

  Stânga europeană nu putea face excepţie: trece şi ea, ca şi dreapta clasică, printr-o perioadă de gravă confuzie, doctrinară şi identitară. Cauzele acestei confuzii sunt multiple, unele vin din trecut, altele sunt un pur produs al prezentului. Cert este un lucru: această confuzie nu poate rămâne fără consecinţe asupra economiei şi societăţii, dar mai ales asupra democraţiei, ca sistem de guvernare.

 • Ideologia
absenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideologia absenţei

  Locuitori ai unei lumi inundate de etichete, rătăcim într-o magazie de lăzi goale. Am preluat prin simplă imitaţie şi inerţie scheme valorice, structurale şi comportamentale din spaţii de top rămase departe. Trăim fără oprire o dedublare păguboasă între ceva ce totuşi suntem, ceea ce recunoaştem şi ceea ce este de fapt lumea în care trăim.