Stiri despre identitate

  165 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Moldovean, nu moldovenist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovean, nu moldovenist

  Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

 • Suntem ceea ce nu uităm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem ceea ce nu uităm

  Cum spuneam şi cu alte ocazii, sunt descumpănit să văd câte trec pe lângă noi fără să ne mişte în nici un fel. Asta în paralel cu un discurs patriotard şi plin de emfază, pe tema ”Noi suntem români!”, care umple spaţiul public, fără să mai mişte pe nimeni.

 • Când trebuie să cerem schimbarea cărţii de identitate. Ce riscă cei care stau cu buletinul expirat în buzunar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când trebuie să cerem schimbarea cărţii de identitate. Ce riscă cei care stau cu buletinul expirat în buzunar

  Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, cu sediul în strada Progresul, nr. 23, invită cetăţenii să se prezinte la sediul instituţiei şi să solicite intrarea în legalitate, în sensul eliberării unor acte de identitate, în cazul tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani, precum şi în cazul celor care deţin acte de identitate expirate.

 • La mauvaise conscience VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La mauvaise conscience VIDEO

  SOCIAL În cel mai recent film al lor, „Fata necunoscută“, cei doi fraţi Dardenne chestionează felul în care noi, occidentalii, ne raportăm la imigraţia musulmană şi africană din ţările dezvoltate ale Europei, la „străinul de lângă noi“.

 • Guvernul adoptă noi acte normative din programul antisărăcie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul adoptă noi acte normative din programul antisărăcie

  Premierul Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta două noi acte normative din programul antisărăcie, unul permiţând acordarea de identitate copiilor care, din anumite motive, nu pot primi un CNP la naştere şi un altul care prevede constituirea la nivelul comunităţilor locale a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată.

 • Cine sîntem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sîntem?

  Să observăm, cît mai avem ce: naţiunile occidentale au pornit revolta împotriva lumii de deasupra. Ştirea a căzut prizonieră imediat după naştere şi e tîrîtă de mediile de informare sub un titlu care arată că există loc de cazare pentru nuci în perete: gloata extremistă atacă democraţia! În spatele acestei lozinci care distinge între plebe şi iluminaţi, spumegă un amestec de aroganţă şi iritare boierească.

 • Ultimul loc de joacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul loc de joacă

  Dacă tot e adevărat că greşelile se plătesc, e bine să te prezinţi cu bani potriviţi la casă. Dar asta presupune că ştii să numeri şi că ai curajul s-o faci. Nu e cazul Uniunii Europene. De fapt, nu e cazul unei lumi care îşi stimează erorile, în chiar clipa în care e răpusă de ele.

 • 160.000 de români fără identitate formală în atenţia Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  160.000 de români fără identitate formală în atenţia Guvernului

  Simt că am reuşit! Am reuşit un mic pas pentru a rezvolva problemele structurale ale sărăciei profunde din România. Problema actelor de identitate şi stare civilă a fost o misiune asumată atunci când am acceptat să lucrez pentru guvern.

 • Un love story politic: Maria
Pilchin, Poeme pentru Ivan Gogh
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un love story politic: Maria Pilchin, Poeme pentru Ivan Gogh

  Mi-a venit să mă întreb, citind poezia (de iubire) a Mariei Pilchin, cum o receptează cei care nu ştiu, spre exemplu, nimic despre rîul Prut – heraclitiană apă de frontieră, şi nici mare lucru despre oamenii de pe celălalt mal, cu buletin de Chişinău-Moscova.

 • Părinţii britanici trebuie să declare identitatea de gen a copiilor înainte de înscrierea în şcoala primară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părinţii britanici trebuie să declare identitatea de gen a copiilor înainte de înscrierea în şcoala primară

  Părinţii din două localităţi ale Angliei au primit scrisori de la Consiliul Local prin care li se recomandă să îşi ajute copiii de patru ani să îşi aleagă identitatea de gen, înainte să îi înscrie în şcoala primară. Scrisorile i-au înfuriat pe părinţi care spun că micuţii nu au încă o înţelegere a ceea ce înseamnă rolul de gen.