Stiri despre humanitas

  340 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un colos, într-o carte. „China în zece cuvinte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un colos, într-o carte. „China în zece cuvinte“

  Binecunoscutul scriitor chinez Yu Hua, autor al bestsellerurilor „În viaţă“ şi „Cronica unui negustor de sânge“, oferă, în volumul "China în zece cuvinte", publicat de Humanitas, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluţia Culturală şi cultul pentru preşedintele Mao la protestele din Piaţa Tian’anmen şi boomul economic din zilele noastre.

 • Liviu Pop a aflat că există poezii avangardiste. Şi a scris pe Facebook. Experţii îi răspund că nu trebuie refuzată nicio formă de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Pop a aflat că există poezii avangardiste. Şi a scris pe Facebook. Experţii îi răspund că nu trebuie refuzată nicio formă de artă

  Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a publicat, marţi seară, pe Facebook o fotografie dintr-un manual de Limba Română în care sunt prezentate două poezii avangardiste, care nu au niciun cuvânt. Postarea este într-o notă critică, întrucât, spune el, nu înţelege ce caută astfel de poezii în manualele şcolare. Pe de altă parte, specialiştii susţin că prezenţa unor asemenea texte îi familiarizează pe elevi cu literatura experimentală.

 • Cu capul în nori: Victor Ieronim Stoichiţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu capul în nori: Victor Ieronim Stoichiţă

  Ieri, la Ateneul Român, istoricul de artă Victor Ieronim Stoichiţă a susţinut conferinţa cu titlul Călătorie în iconosferă, parte din seria de conferinţe organizate de Editura Humanitas în perioada 24-28 februarie sub genericul Despre lumea în care trăim.

 • Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“

  Gabriel Liiceanu şi Horia-Roman Patapievici au deschis, sâmbătă, conferinţele „Despre lumea în care trăim”, organizate de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Cei doi au vorbit despre „splendoarea Europei”, făcând o incursiune în izvoarele culturii europene, şi vorbind despre valorile universale care s-au format în Europa. Aceştia au atins subiecte precum primul moment european, ideea de comunitate, capitalismul sau corectitudinea politică.

 • Recomandări de ţară. Situaţiunea LGBT la început de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări de ţară. Situaţiunea LGBT la început de an

  O serie întreagă de recomandări internaţionale au fost primite de România în această lună, în cadrul procesului Universal Periodic Review al Naţiunilor Unite. Am petrecut o întreagă săptămână la Geneva în întâlniri cu organizaţii internaţionale şi Misiunile Permanente, nota dominantă fiind mai degrabă de perplexitate.

 • Un destin bine croit: Neagu Djuvara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un destin bine croit: Neagu Djuvara

  Povestea vieţii lui Neagu Djuvara are verva sălbatică a unui peisaj luxuriant. Nu e suficient să spui că a trecut prin multe. A trecut prin tot.

 • Volumul „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara“ a fost cea mai furată carte din librăriile Humanitas în 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volumul „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara“ a fost cea mai furată carte din librăriile Humanitas în 2017

  Volumul „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara“ a fost cea mai furată carte din Librăriile Humanitas în 2017, urmată de "Întoarcere în secolul 21", de Ioana Pârvulescu, „Maseurul orb“, de Cătălin Dorian Florescu, şi „Solenoid“, de Mircea Cărtărescu, au transmis reprezentanţii librăriilor pentru News.ro. Hoţii au preferat şi cărţi de Ismail Kadare, Andrei Pleşu, Dan C. Mihăilescu.

 • „Să fie lumină!“
S-a lansat traducerea Bibliei după
textul ebraic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să fie lumină!“ S-a lansat traducerea Bibliei după textul ebraic

  Editura Humanitas a publicat recent „Geneza“, ediţie îngrijită de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, punct de plecare al unui proiect ambiţios, derulat la Colegiul Noua Europă. O altă carte importantă „la temă“, „Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus“ a profesorului Brant Pitre, se lansează astăzi (luni), la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa Monicăi Broşteanu.

 • Despre Ungaria lui Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Ungaria lui Orban

  Am mai avut ocazia de a vorbi despre semnificaţia specială pe care o are pentru mine numele jurnalistului de origine maghiară Paul Lendvai. De multă vreme, puţin după tragicele evenimente din toamna budapestană a anului 1956, stabilit la Viena, loc de unde a publicat nenumărate articole şi cărţi dedicate unor evenimente consumate în Europa est-europeană.

 • Tolkien Reading Day - ediţia a VIII-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tolkien Reading Day - ediţia a VIII-a

  Prieteni, sâmbătă, începând cu 17.30, Societatea Tolkien România vă aşteaptă să (pe)trecem împreună câteva ore în lectură şi dialog. Noua ediţie „Tolkien Reading Day” are o temă incitantă şi va fi găzduită într-o atmosferă cum nu se poate mai potrivită de Librăria Humanitas Kretzulescu.

 • FRAGMENT Scriitoarea franceză Catherine Cusset vine la Bucureşti pentru lansarea celui mai recent roman, „Celălalt pe care-l adoram”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Scriitoarea franceză Catherine Cusset vine la Bucureşti pentru lansarea celui mai recent roman, „Celălalt pe care-l adoram”

  Miercuri, de la ora 19.30, la Librăria Humanitas Cişmigiu şi joi, de la 18.30, la Institutul Francez, scriitoarea franceză Catherine Cusset îşi dă întâlnire cu cititorii cu ocazia lansării romanului „Celălalt pe care-l adoram”, câştigător al premiilor Liste Goncourt-Le Choix roumain, Le Choix belge şi Le Choix suisse. Adevărul.ro prezintă, în premieră, un fragment din romanul semnat de Cusset.

 • Volumul „Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de graţie“, de Marguerite Yourcenar, lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volumul „Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de graţie“, de Marguerite Yourcenar, lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

  Miercuri, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, are loc lansarea volumului „Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de graţie” de Marguerite Yourcenar, apărută la editura Humanitas. La eveniment vor vorbi Adela Greceanu (scriitoare şi jurnalistă culturală), Cristian Pătrăşconiu (jurnalist cultural) şi Cosmin Ciotloş (critic literar). Discuţia va fi moderată de Denisa Comănescu.

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Cam tot ce scriu mă ajunge din urmă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Cam tot ce scriu mă ajunge din urmă“

  DESTIN Autor care-şi ficţionalizează viaţa şi se simte ajuns din urmă de ceea ce a imaginat în ficţiune, Dan Stanca (61 de ani) spune că literatura scrisă cu consum existenţial poate fi şi ceva periculos, care să-ţi modifice traiectoria destinică.