gluten - ultimele știri
Provocată la o discuție despre diete și produsele pe care le evită, Loredana Groza a dezvăluit, pentru Unica.ro, că a renunțat la un aliment consumat de multe persoane.
Intoleranța la gluten este caracterizată de o inflamație cronică la nivelul peretelui intestinului subțire, care împiedică absorbția corespunzătoare a nutrienților din alimente. Circa 1% din populația globului a fost diagnosticată cu această afecțiune, însă frecvența este mult mai mare fiindcă exist
Doctorul Gabriel Constantinescu atenţionează că bolile inflamatorii intestinale nu au mereu un tratament definitiv – ele pot evolua diferit, chiar şi cu acelaşi tratament, şi nici măcar chirurgia nu este o soluţie permanentă.
Persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten sau celor care suferă de boală celiacă li se recomandă excluderea produselor care conţin gluten din alimentaţie, pentru a preveni iritarea şi distrugerea celulelor intestinale.
Cea mai bună dietă atunci atunci când suferi de diabet te poate ajuta la un mai bun control al zahărului în sânge, precum şi al greutăţii. Cu alte cuvinte, să te simţi mai bine. Unele dintre cele mai populare regimuri alimentare pot creiona o hartă...
Glutenul este numit şi „ucigaşul silenţios“ pentru că produce pagube întregului organism. De multe ori, pacientul nu este conştient de efectele pe care consumul de gluten le are asupra organismului său. Zeci de mii de români suferă de intoleranţă la ...
Boala celiacă este cea mai severă formă de intoleranţă la gluten. Astfel că, dacă nu mergem din timp la medic pentru diagnosticare şi tratament, boala se poate agrava ajungându-se la probleme mari de sănătate.
În cazul în care te confrunţi cu sindromul colonului iritabil, schimbarea dietei este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa de senzaţia de durere. De aceea, anumite alimente trebuie evitate. Iată care sunt acestea!
Persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten sau celor care suferă de boală celiacă li se recomandă excluderea produselor care conţin gluten din alimentaţie, pentru a preveni iritarea şi distrugerea celulelor intestinale....
Dieta poate reprezenta unul dintre principalele motivele pentru care zona stomacului pare mereu umflată. Deoarece fiecare organism este diferit, fii atentă la modul în care reacţionează acesta imediat după ce ai consumat anumite alimente.
Nigma Talib, autoarea cărţii „Semnele îmbătrânirii: planul revoluţionar care te ajută să străluceşti din interior spre exterior“ vorbeşte despre cele mai nocive alimente care îşi pun amprenta asupra tenului, scrie brightside.me. Printre semnele unei ...
Proteină care se găseşte în cereale şi care ajută la creşterea produselor de panificaţie, glutenul este deseori un aditiv controversat. Ar trebui să îl incluzi sau nu în dieta ta?
Originară din Egipt, unde a fost prima oară preparată în urmă cu aproximativ 3.500 de ani, pâinea cu maia are multe beneficii pentru sănătate. Care sunt beneficiile acestui tip de pâine aflaţi din materialul următor....
Un studiu recent realizat de cercetători norvegieni sugerează că moleculele fructanice din grâu ar provoca probleme de stomac la persoanele cu intoleranţă, şi nu glutenul.
Dacă ai intoleranţă la gluten, e clar că modul în care îţi alegi alimentele e o chestiune foarte importantă pentru tine. Dar chiar şi dacă n-ai intoleranţă la gluten şi dacă, pur şi simplu, vrei să mănânci mai puţin gluten, acest articol îţi este ded...
Pâinea din făină de grâu este cea mai consumată pâine de către români. Deşi medicii nutriţionişti ne recomandă consumul cât mai scăzut de pâine, majoritatea oamenilor nu pot concepe o masă fără aceasta.
Bolile autoimune au devenit din ce în ce mai comune. Fie că este vorba despre intoleranţa la gluten, cunoscută şi sub denumirea de boală celiacă, fie de afecţiunea tiroidei numită şi tiroida Hashimoto, iată care sunt factorii care contribuie la decla...
Pâinea noastră cea de toate zilele este din ce în ce mai controversată, iar glutenul principalul motiv de discordie între nutriţionişti. Indiferent de culoarea ei, că are seminţe sau nu, pâinea din dieta fără gluten este astăzi un moft sau o necesita...
Niveluri înalte de arsenic şi mercur au fost grăsite la americanii care urmau o dietă fără gluten, arată un nou studiu, publicat în jurnalul „Epidemiology“. Produsele fără gluten conţin adesea făină de orez, substitut de grâu, de secară sau de orz. S...
Mulţi dintre cei care au intoleranţă la gluten, cunoscută şi drept boală celiacă, descoperă problema târziu, din cauza simptomelor înşelătoare. Afecţiunea este depistată în urma unor teste de specialitate....
Cercetătoarea Virginia Faur, cunoscută în Banat pentru medicametele şi reţele naturale pe care le-a brevetat, spune că există un aliment cu mare aport nutritiv, care poate oricând să înlocuiască carnea cu succes, fiind mult mai sănătos.
Medicii susţin că intoleranţa la gluten este incofortabilă şi se declanşează în urma consumului de gluten, în mare parte care provine din grâu, secară sau orez. Consumul de gluten poate duce la apariţia unor leziuni la nivelul intestinului subţire.
După un război împotriva ei declanşat mai ales de persoane neavizate, pâinea începe, încet-încet, să-şi reia locul binemeritat în cadrul unei alimentaţii sănătoase. Principalii avocaţi ai apărării sunt medici nutriţionişti care explică de ce nu ar tr...
Glutenul este una dintre proteinele din pâine care poate afecta serios sănătatea. Medicii nutriţionişti explică faptul că foarte mulţi oameni pot dezvolta intoleranţă faţă de această proteină, iar din această cauză apare riscul de îmbolnăvire. Intole...
Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienţi, consumul de grâu, secară, orz şi ovăz, cere...
Obezitatea şi bolile metabolice asociate acesteia (diabet de tip 2, hipercolesterolemie, hipertensiune), rahitismul, malnutriţia, problemele de tranzit intestinal, pubertatea precoce, cariile dentare şi retardul de creştere, alături de probleme psih...
Pâinea albă, pastele, covrigii şi alte produse de patiserie îţi pot face rău fără să-ţi dai seama. Motivul? Toate aceste alimente conţin gluten, o proteină la care multe persoane au intoleranţă, însă nu sunt conştiente de acest lucru. Află care sunt ...
Fasolea şi-a dobândit notorietatea de aliment care balonează şi provoacă gaze, însă puţini ştiu care este cauza acestor reacţii ale organismului....
Grâul încolţit este folosit din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru diverse probleme de sănătate. Poţi urma tratamente naturiste cu grâu încolţit dacă nu ai energie, ai probleme cu digestia, sistemul imunitar este slăbit sau vrei să urmezi o cur...
Meiul este un aliment foarte preţuit în domeniul medicinei naturiste pentru că este o sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre, esenţiale într-un regim alimentar echilibrat. De asemenea, meiul este o cereală recomandată în special persoanelor care...
Specialiştii spun că noi, românii, avem o tradiţie în ceea ce priveşte consumul de pâine. Nutriţionistul arădean Elena Bodea este de părere că e atât de firesc să mănânci pâine, încât ideea că aceasta nu este sănătoasă poate stârni tot felul de reacţ...
Are orezul mai multe sau mai puţine calorii decât cartofii? Ce reprezintă varianta sălbatică? Cum poate fi evitată lipirea boabelor în timpul gătitului? Am adunat răspunsurile la cele mai frecvente cinci întrebări în legătură cu acest aliment de bază...
Mai puţin cunoscută şi consumată în România, hrişca este un aliment cu adevărat extraordinar. Are multiple calităţi nutritive şi virtuţi terapeutice probate ştiinţific.
O echipă de studenţi gălăţeni de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a realizat o reţetă interesantă pe care au prezentat-o la concursul internaţional Ecotrophelia. Magic Bite este plină cu fibre şi ar putea să înlocuiască multe produse...
Statisticile arată că România se situează pe un loc fruntaş în Europa la obezitatea infantilă. Merdenelele şi biscuiţii cu care multe mame îşi hrănesc copiii chiar pe drumul de la şcoală acasă sunt o cauză, crede medicul Simona Tivadar....
Dacă vrei să renunţi la stilul de viaţă nesănătos, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi îmbunătăţeşti alimentaţia. Însă, de cele mai multe ori, alegem să înlocuim un aliment nesănătos din dieta noastră cu echivalentul lui „sănătos“, ia...
Intoleranţa la gluten sau boala celiacă afectează unu din 133 de americani. Pe lângă sulfaţi şi parabeni glutenul şi-a făcut şi el apariţia pe prospectul cosmeticelor.
fără imagine
Cu toţii stim că pâinea îngraşă. Dar, iată că pericolul nu se opreşte aici. Vorba veche din bătrâni că „pâinea îngraşă şi prosteşte” are fundamente demonstrate, mai nou, de cercetări medicale.
Pentru cei care au intoleranţă la această substanţă, excluderea din alimentaţie a grâului, a orzului şi a secarei este vitală.
Cerealele, sursa principală de gluten, au făcut parte din regimul alimentar al oamenilor de când a apărut agricultura, însă cazurile intoleranţa la această proteină s-au înmulţit abia în ultimii zeci de ani. Este oare o afecţiune a omului modern?
O firmă gălăţeană a scos pe piaţă vineri, 28 ianuarie, prima pâine aglutenică, destinată persoanelor care suferă de boala celiacă. Pâinea fără gluten este vândută la preţul de 3,2 lei, iar viabilitatea ei a fost testată deja pe mai multe persoane bol...