fript - ultimele știri
Preparatul se mai găteşte extrem de rar în zilele noastre, doar câteva restaurante de lux avându-l în meniu, însă într-o variantă simplificată, adică în vas de lut la cuptor sau în crustă de sare.
Puii înveliţi în lut, fripţi într-o groapă cu jar, au fost consideraţi până acum vreun secol un preparat specific hanurilor, dar şi evenimentelor cu largă participare, cum ar fi nunţile, serbările câmpeneşti ori banchetele boiereşti.
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că puiul gătit „la groapă“ are o savoare deosebită şi poate fi pus pe masa oricărui gurmand, fără teama de a da greş....
Sărbătoare cinstită de credincioşi cu bucurie în suflet şi ospăţ pe cinste, Buna Vestire, cunoscută popular şi ca Ziua Cucului, aduce, pe 25 martie, dezlegare de peşte în postul Paştelui. Preparatele delicioase umplu mesele, iar gospodinele se întrec...