fiert - ultimele știri
Preparat nelipsit de pe mesele românești, cea mai bună ciorbă de perișoare se gătește după rețeta regretatului gastronom, Radu Anton Roman. Mâncarea delicioasă se acrește cu borș și se drege cu smântână.
Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţe...
Porumbul contine numeroase fibre benefice organismului. Acesta contribuie la mentinerea bacteriilor sanatoase in intestin si ajuta la formarea lantului de acizi grasi din colon.
Pregătiţi de gospodinele din toate regiunile ţării, fierţi sau copţi, mucenicii se împart pe 9 martie, zi în care Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe cei 40 de sfinţi din cetatea Sevastiei, soldaţii creştini care, potrivit legendei, au murit în chinu...
Pe 9 martie, în ziua Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia, femeile dau de pomană pentru sufletul morţilor mucenici, preparate specifice acestei zile. Pentru că sfinţii martirizaţi au fost mai întâi aruncaţi în lac, mucenicii din aluat se prepară, în...
Banala fasole, una dintre cele mai populare legume, este o sursă importantă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.Mai mult decât atât, pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, este foarte indicată în regimul diabet...
Bogat în vitaminele din grupa B, mai ales B1, porumbul este un aliat în lupta împotriva stresului. Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea pr...
Porumbul fiert este pe placul tuturor, fiind consumat mai ales vara. Cu toate acestea, sunt mulţi cei care nu ştiu cum se fierbe corect porumbul....
Ziua de 9 martie este o sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi. Dacă femeile s-au trezit dis-de-dimineaţa şi au început frământatul aluatului şi măcinatul nucilor pentru mucenici, bărbaţii au o singură dilemă: să bea 40 sau 44 de pahare de ...
Tentaţiile şi capcanele nu sunt puţine în preajma sărbătorilor religioase sau a revelionului, mai ales dacă anterior austeritatea alimentară a fost cuvântul de ordine....
Mulţi dintre noi, atunci când decidem cum să consumăm ouăle, prăjite sau fierte, moi sau tari, ne punem întrebarea: care dintre preparate sunt mai sănătoase şi care îngraşă mai puţin. Din start, nutriţioniştii înclină balanţa în favoarea oului fiert,...
În ultimul secol, canibalismul a continuat să existe în lumea modernă. Istoria modernă a criminalităţii a înregistrat cazuri abominabile de canibalism, ce ţin de sfera patologicului. E vorba despre oameni transformaţi în bestii, care devorau copii, s...
Dieta Oshawa este la modă de mulţi ani ani. Unii specialişti din Statele Unite ale Americii o recomandă nu numai pentru cele cinci kilograme slăbite după 10 zile de dietă, ci şi pentru alte avantaje - limpezirea minţii, o digestie mai bună, vindecare...
Folosirea prăjitului pentru prepararea unor mâncăruri în locul fierberii sau coacerii are consecinţe asupra organismului nostru. De la simpla diferenţă de calorii conţinute de preparatul culinar, până la apariţia unor afecţiuni – toate îşi pun ampren...
Unele legume devin adevărate miracole pentru sănătate atunci când sunt preparate la cald. Chiar dacă e bine să consumăm cât mai multe legume şi fructe crude, unele dintre acestea sunt mai sănătoase când sunt gătite. Şi asta pentru că valorile nutriţi...
Morcovul, a doua legumă din lume după cartof într-un clasament al consumului, este asociată din cele mai vechi timpuri cu puteri magice. Multă vreme s-a crezut că femeile care nu puteau să aibă copii se puteau vindeca prin consumul seminţelor de morc...
Ziua Naţională a României se va sărbători la Arad pe platoul din faţa Palatului Administrativ, deoarece municipalitatea a pregătit un program artistic.