Stiri despre ficat

  291 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 7 plante care scad colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care scad colesterolul

  Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Excesul poate fi eliminat printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi graţie remediilor naturiste.

 • Remedii pentru afecţiunile hepatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru afecţiunile hepatice

  Ficatul este unul dintre cele mai importante organe care participă la digestie şi, totodată, locul neutralizării toxinelor şi a altor substanţe care ajung în sânge. Alimentaţia nesănătoasă, oboseala şi stresul îi pot afecta buna funcţionare. Există numeroase remedii naturale care au grijă de ficat.

 • Efectele suprinzătoare ale ceaiului detox
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele suprinzătoare ale ceaiului detox

  Alimentele şi băuturile sănătoase sunt necesare pentru a menţine corpul sănătos. Dar, dacă corpul nu este detoxificat, pot apărea o serie de probleme; disfuncţii ale creierului, afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, dezechilibre hormonale şi un risc crescut de cancer. Deşi există o mulţime de băuturi cu efect detoxifiant care pot fi făcute acasă, ceaiul este cel mai eficient.

 • Hepatita C nu atacă doar ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hepatita C nu atacă doar ficatul

  Infecţia cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Practic, toate organele pot fi afectate de acest virus şi este bine să ştim care sunt complicaţiile posibile.

 • Efecte adverse ale consumului de usturoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efecte adverse ale consumului de usturoi

  Te-ai gândit vreodată că usturoiul, un remediu foarte eficient în multe situaţii, poate să aibă nişte efecte adverse destul de serioase? Usturoiul e minunat pentru sănătate, prin  conţinutul de calciu, fier, iod, sulf. Desigur, un căţel – doi nu e cine-ştie-ce dacă mănânci, dar dacă mănânci mult şi crud poţi să suporţi consecinţe urâte.

 • Cicoarea scade colesterolul din sânge şi purifică ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cicoarea scade colesterolul din sânge şi purifică ficatul

  Datorită proprietăţilor date de substanţele amare – inulina şi colina – infuziile şi decocturile de rădăcină de cicoare sunt o băutură excelentă pentru purificarea ficatului şi a splinei şi în tratamentul imediat după icter.

 • Alimente care îţi menţin ficatul sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care îţi menţin ficatul sănătos

  Organismul tău are nevoie constant de o alimentaţie echilibrată şi de un stil de viaţă sănătos pentru a te menţine pe linia de plutire şi fără prea multe vizite la medicii specialişti.

 • 5 ajutoare din natură în detoxificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 ajutoare din natură în detoxificare

  Consumul excesiv de alimente procesate şi poluarea suprasolicită ficatul care acumulează toxine. Aceste alimente susţin procesul de detoxificare!

 • Dracila, mărăcinele miraculos care te scapă de crampele intestinale. Trei leacuri uitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dracila, mărăcinele miraculos care te scapă de crampele intestinale. Trei leacuri uitate

  Dracila (Berberis vulgaris), o tufă spinoasă cu fructe roşii şi frunze verde deschis, vara, şi ruginii, toamna, a fost folosită de sute de ani pentru tratarea disconfortului abdominal. Planta, aproape uitată în zilele noastre, conţine o serie de substanţe active ce o recomandă atât în ameliorarea tractului digestiv, cât şi în tratarea bolilor ficatului.

 • Un bărbat din Tăşnad şi-a donat o parte din ficat unei necunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat din Tăşnad şi-a donat o parte din ficat unei necunoscute

  Tânărul Romeo Kulcsar a aflat de Anett şi de problemele ei de sănătate într-un concediu, în timp ce se afla acasă, el fiind angajat în Danemarca. Acesta a decis pe loc să îi ofere o bucată de ricat tinerei, fără ca măcar să ştie dacă sunt compatibili.