Stiri despre extremism

  204 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Înainte de nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înainte de nimic

  Democraţia? Păcat de întrebare! O suficienţă neobosită a transformat întrebarea asupra democraţiei în sora ei mai mică: întrebarea asupra banalităţii permanente. Exemplu: mîine, mai e gravitaţie? Cu varianta suplimentară şi divergentă: dar poimîine? Prea multă lume inteligentă sau deloc inteligentă dar amatoare de inteligenţă a ajuns să creadă că democraţia e o alcătuire nedemontabilă.

 • Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia

  Ministerul rus al Justiţiei a depus o cerere la Curtea Supremă pentru ca organizaţia centrală a Martorilor lui Iehova să fie declarată extremistă şi interzisă pe teritoriul Rusiei.

 • Populismul în creştere - vor supravieţui democraţiile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul în creştere - vor supravieţui democraţiile?

  Anul 2015 a fost nefast pentru Europa. A început cu atacurile teroriste de la Paris la redacţia Charlie Hebdo şi s-a încheiat cu alte atacuri în acelaşi oraş. Între aceste două sângeroase evenimente, criza financiară din Grecia a atins apogeul, iar criza refugiaţilor a apărut fără a putea fi soluţionată pe termen lung.

 • Extrema dreaptă maghiară are legături cu spionajul rusesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrema dreaptă maghiară are legături cu spionajul rusesc

  Ungaria e în stare de şoc. După uciderea unui poliţist de către şeful unei grupări paramilitare neonaziste, presa maghiară şi internaţională dezvăluie că autorul crimei, István Győrkös, are legături vechi şi strânse cu serviciul secret al armatei ruse, GRU.

 • Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional

  Este una dintre dezbaterile importante ale momentului, impulsionată de politica protecţionistă anunţată de noua Administraţie americană, dar prezentă, chiar foarte prezentă, în spaţiul european, odată cu ridicarea în sondaje a partidelor naţionaliste.

 • Ungaria: „Schimbarea la faţă” a partidului Jobbik, sortită eşecului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria: „Schimbarea la faţă” a partidului Jobbik, sortită eşecului?

  Rezultatele ultimului sondaj al institutului Median de la Budapesta, date publicităţii pe 23 noiembrie, au confirmat o tendinţă observată de câtva timp de analişti - scăderea popularităţii formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik. Un alt sondaj, realizat în vară, indica de asemenea această direcţie. Potrivit datelor recente, doar zece la sută din populaţie şi-ar da votul pentru Jobbik.

 • Cum scapă România din menghina populismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapă România din menghina populismului

  Creşterile de salarii şi pensii decise în ultimul timp arată că şi la noi, ca şi în statele din jur, funcţionează populismul. Dacă România mai promovează acest tip de politică îşi va compromite viitorul, atrag atenţia specialiştii Băncii Mondiale

 • Vinovăţia ca drept al omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinovăţia ca drept al omului

  Tendinţa generală este să lărgim într-atît sfera drepturilor omului, încît omul însuşi să devină „cazul particular“ al unei abstracţiuni. Existăm pentru a ilustra o teorie. Drepturile mele devin, cu alte cuvinte, mai importante decît mine: o religie, un cult, în care „persoana“ mea se dizolvă pios, pentru a nu contraria adevărul comunitar.

 • Germania: PEGIDA va crea un partid politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: PEGIDA va crea un partid politic

  Mişcarea islamofobă şi antiimigraţie din Germania, PEGIDA (Patrioţii europeni împotriva islamizării Europei), vârf de lance al protestelor împotriva refugiaţilor, a anunţat luni că intenţionează să creeze un partid politic, însă fără să facă concurenţă dreptei populiste Alternativa pentru Germania (AfD).