Stiri despre extremism

  210 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Decizia care poate face să explodeze Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia care poate face să explodeze Europa

  Poate aţi uitat de Catalonia şi de Carles Puigdemont, foarte ciudatul şi interesantul erou al unei noi „revoluţii permanente“ care se apropie peste câteva zile de momentul său culminant, parte a unui scenariu foarte bine pregătit şi care se poate foarte uşor transforma într-un precedent juridic cu urmări catastrofale pentru Europa. Inclusiv pentru România. Iată rezumatul situaţiei.

 • Analiză.
Noul naţionalism din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză. Noul naţionalism din UE

  Noile forme de naţionalism, manifestate îndeosebi în contextul Brexitului şi crizei din Catalonia, pun la încercare pertinenţa şi trăinicia Uniunii Europene (UE), sunt de părere mai mulţi analişti europeni.

 • Alegerile
din Germania arată că din istorie nu învăţăm niciodată nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile din Germania arată că din istorie nu învăţăm niciodată nimic

  Duminică dimineaţă, politologul Stelian Tănase a publicat pe blogul personal un text intitulat Deutschland über alles. Text prilejuit de faptul că, în ziua respectivă, erau aşteptaţi la urne peste 60 de milioane de germani care, prin votul lor, urmau să decidă în mâna cui vor încredinţa sarcina guvernării ţării pentru următorii ani.

 • E nevoie de moderaţie şi de înţelepciune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E nevoie de moderaţie şi de înţelepciune

  Mai toată suflarea adultă românească dă semne că ar fi intens, dacă nu cumva chiar eminamente preocupată de evoluţiile spectaculoase de pe scena politică din ţară.

 • Implicaţiile Atacului de pe London Bridge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Implicaţiile Atacului de pe London Bridge

  Marea Britanie se confruntă cu un val de terorism fără precedent. Este o veste proastă nu doar pentru britanici, ci şi pentru Europa deoarece asta arată că nici cel mai avansat sistem anti-terorist din lume nu mai face faţă. Urmează schimbări majore în abordarea faţă de problema terorismului.

 • Preşedintele Rohani spune că iranienii au respins extremismul prin realegerea sa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Rohani spune că iranienii au respins extremismul prin realegerea sa

  Preşedintele Hassan Rohani a declarat, sâmbătă după-amiază, că realegerea sa demonstrează că iranienii resping în continuare extremismul şi vor mai multe legături cu lumea occidentală, după ce a reuşit să obţină o victorie categorică în faţa clericului conservator Ebrahim Raisi, transmite BBC.

 • Înainte de nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înainte de nimic

  Democraţia? Păcat de întrebare! O suficienţă neobosită a transformat întrebarea asupra democraţiei în sora ei mai mică: întrebarea asupra banalităţii permanente. Exemplu: mîine, mai e gravitaţie? Cu varianta suplimentară şi divergentă: dar poimîine? Prea multă lume inteligentă sau deloc inteligentă dar amatoare de inteligenţă a ajuns să creadă că democraţia e o alcătuire nedemontabilă.

 • Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia

  Ministerul rus al Justiţiei a depus o cerere la Curtea Supremă pentru ca organizaţia centrală a Martorilor lui Iehova să fie declarată extremistă şi interzisă pe teritoriul Rusiei.

 • Populismul în creştere - vor supravieţui democraţiile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul în creştere - vor supravieţui democraţiile?

  Anul 2015 a fost nefast pentru Europa. A început cu atacurile teroriste de la Paris la redacţia Charlie Hebdo şi s-a încheiat cu alte atacuri în acelaşi oraş. Între aceste două sângeroase evenimente, criza financiară din Grecia a atins apogeul, iar criza refugiaţilor a apărut fără a putea fi soluţionată pe termen lung.

 • Extrema dreaptă maghiară are legături cu spionajul rusesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrema dreaptă maghiară are legături cu spionajul rusesc

  Ungaria e în stare de şoc. După uciderea unui poliţist de către şeful unei grupări paramilitare neonaziste, presa maghiară şi internaţională dezvăluie că autorul crimei, István Győrkös, are legături vechi şi strânse cu serviciul secret al armatei ruse, GRU.

 • Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional

  Este una dintre dezbaterile importante ale momentului, impulsionată de politica protecţionistă anunţată de noua Administraţie americană, dar prezentă, chiar foarte prezentă, în spaţiul european, odată cu ridicarea în sondaje a partidelor naţionaliste.

 • Ungaria: „Schimbarea la faţă” a partidului Jobbik, sortită eşecului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria: „Schimbarea la faţă” a partidului Jobbik, sortită eşecului?

  Rezultatele ultimului sondaj al institutului Median de la Budapesta, date publicităţii pe 23 noiembrie, au confirmat o tendinţă observată de câtva timp de analişti - scăderea popularităţii formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik. Un alt sondaj, realizat în vară, indica de asemenea această direcţie. Potrivit datelor recente, doar zece la sută din populaţie şi-ar da votul pentru Jobbik.

 • Cum scapă România din menghina populismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapă România din menghina populismului

  Creşterile de salarii şi pensii decise în ultimul timp arată că şi la noi, ca şi în statele din jur, funcţionează populismul. Dacă România mai promovează acest tip de politică îşi va compromite viitorul, atrag atenţia specialiştii Băncii Mondiale