Stiri despre extrema dreapta

  191 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un lider german de extremă dreapta se converteşte la islam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un lider german de extremă dreapta se converteşte la islam

  Un reprezentant regional al partidului de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD), o formaţiune cunoscută prin xenofobia şi ura sa faţă de musulmani, a demisionat din post şi s-a convertit la islam, relatează Reuters.

 • Austria virează oficial la dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austria virează oficial la dreapta

  Austria va deveni singura ţară din Europa Occidentală în care extrema-dreaptă intră la guvernare, după ce acordul privind formarea unei coaliţii între conservatori şi Partidul Libertăţii a primit undă verde din partea preşedintelui.

 • VIDEO Donald Trump a distribuit pe Twitter clipuri antimusulmane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Donald Trump a distribuit pe Twitter clipuri antimusulmane

  Pe contul de Twitter al preşedintelui american Donald Trump au fost publicate miercuri mai multe înregistrări video antimusulmane, într-o serie de redistribuiri, situaţie ce a provocat indignare de ambele părţi ale Atlanticului, notează DPA şi AFP.

 • Populismul, de la stigmat la inevitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul, de la stigmat la inevitabil

  Populismul continuă să câştige teren în Europa. Alegerile din Germania, Austria şi Cehia confirmă vigoarea tendinţei. Mai grav, pentru a rezista valului contestatar, dreapta tradiţională tinde să preia agenda extremei drepte. Cât de actuală e înţelepciunea lui Esop, formulată acum 2600 de ani: „Demagogii cetăţilor îşi urmează interesele mai cu spor când îşi învrăjbesc patria”! Dar marşul cu torţe de la Varşovia ce vesteşte?

 • ANALIZĂ. Regiunile Lombardia şi Veneto vor autonomie mai mare faţă de Roma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ. Regiunile Lombardia şi Veneto vor autonomie mai mare faţă de Roma

  Bogatele regiuni italiene Veneto, cu capitala la Veneţia, şi Lombardia, cu capitala la Milano, au votat duminică într-o covârşitoare majoritate în favoarea unei mai mari autonomii, participarea la vot fiind suficient de mare pentru a le conferi liderilor regionali puterea de a negocia cu Roma.

 • După Catalonia, regiunile italiene Lombardia şi Veneto organizează un referendum pentru mai multă autonomie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După Catalonia, regiunile italiene Lombardia şi Veneto organizează un referendum pentru mai multă autonomie

  Regiunile italiene Lombardia şi Veneto organizează duminică un referendum pentru a cere mai multă autonomie faţă de Roma. Scrutinul, care a trecut multă vreme neobservat, capătă acum o tentă particulară, având în vedere referendumul privind autodeterminarea care a avut loc pe 1 octombrie în regiunea spaniolă Catalonia, comentează France-Presse.

 • Austria a luat-o la dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austria a luat-o la dreapta

  Conservatorii şi populiştii de dreapta din Austria, care s-au clasat pe primul, respectiv al treilea loc la alegerile legislative anticipate de duminică, ar putea produce o schimbare de proporţii pe scena politică austriacă, formând o coaliţie de guvernare de dreapta, după mai bine de un deceniu în care ţara a fost condusă de o coaliţie de centru.

 • Germania: Frauke Petry, copreşedintă a AfD, anunţă că pleacă din partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Frauke Petry, copreşedintă a AfD, anunţă că pleacă din partid

  Frauke Petry, copreşedintă a partidului de extremă-dreapta  Alternativa pentru Germania (AfD), a anunţat marţi că pleacă din partid, la două zile după alegerile legislative federale, în urma cărora acest partid populist de dreapta a devenit a treia forţă din Bundestag (Parlamentul Germaniei), relatează DPA.