Stiri despre era glaciara

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ştiinţa faţă în faţă cu Biblia. Americanii susţin că Potopul din vremea lui Noe s-a produs de fapt la ţărmul Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiinţa faţă în faţă cu Biblia. Americanii susţin că Potopul din vremea lui Noe s-a produs de fapt la ţărmul Mării Negre

  Mai mulţi cercetători americani, care studiază fenomenul de aproape două decenii, au obţinut date extrem de interesante care arată că, acum 7.000 de ani, Marea Neagră era cu peste 150 de metri mai jos decât acum. Creşterea nivelului mării a dus la inundarea a 150.000 de kilometri pătraţi, inclusiv în zona de litoral aflată acum sub stăpânirea României.

 • Cea mai lungă iarnă de pe Pământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai lungă iarnă de pe Pământ

  Specialiştii în schimbări climatice şi astronomie au ajuns la concluzia că Pământul va trece printr-o nouă glaciaţiune peste 15 ani. Efectele ar putea fi radicale.

 • Bujorul românesc, o specie unică în Europa. Floarea este de-o vârstă cu crocodilii şi a supravieţuit erei glaciare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bujorul românesc, o specie unică în Europa. Floarea este de-o vârstă cu crocodilii şi a supravieţuit erei glaciare

  Bujorul românesc este o specie de floare unică în Europa, care creşte doar în anumite zone din România. Floarea rară a supravieţuit erei glaciare şi este la fel de veche ca şi crocodilii. În ţară există cinci rezervaţii naturale de bujori româneşti, zone protejate prin lege de câţiva ani. Una dintre rezervaţii se găseşte în Pădurea de la Troianul. De numele bujorului românesc se leagă vechi legende şi superstiţii.

 • Marile glaciaţiuni din istoria Pământului vor fi dezbătute la Muzeul de Ştiinţele Naturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile glaciaţiuni din istoria Pământului vor fi dezbătute la Muzeul de Ştiinţele Naturii

  Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi  găzduieşte astăzi conferinţa „Viaţa în perioadele glaciare ale Pământului”, susţinută conferenţiarul Ion Cojocaru de la  Universitatea Al. I. Cuza Iaşi şi director al Muzeului de Istorie Naturală Iaşi. Manifestarea este organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, marcată în fiecare an pe data de 5 iunie.

 • TIMP LIBER: Expediţie în era glaciară a munţilor Retezat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TIMP LIBER: Expediţie în era glaciară a munţilor Retezat

  Cele mai frumoase lacuri glaciare din ţară, aproximativ 100, pot fi admirate în inima munţilor Retezat. Dincolo de frumuseţea sa unică, Retezatul se mândreşte cu două lacuri de top: lacul Bucura, cel mai mare din ţară, şi Zănoaga, cel mai adânc.

 • VODEO Vine mica eră glaciară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VODEO Vine mica eră glaciară

  Un astrofizician rus susţine că ar trebui să ne pregătim pentru o nouă epocă de gheaţă care s-ar putea instala din 2014. Pământul va intra într-o fază de răcire din cauza reducerii bruşte a puterii de radiaţie a soarelui, fenomen observat de astrofizicianul Habibullo Abdussamatov.

 • Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii

  Bogdan Onac (48 de ani), profesor universitar la Cluj-Napoca, a publicat un articol într-una dintre cele mai prestigioase reviste de profil din lume, „Science“. Descoperirea făcută de geologul român aduce primele dovezi că erele glaciare nu se repetă la 100.000 de ani, aşa cum a arătat în 1941 sârbul Milutin Milankovitch.