Stiri despre emigranti

  107 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Războiul din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul din România

  Nu e nicio ştire nouă că avem o diasporă mare, dar când eşti al doilea, la nivel mondial, după o ţară aflată în război, te întrebi în ce măsură conflictul din propria societate poate fi considerat motiv de refugiu politic. Şi, deodată, totul este clar.

 • Toate secretele emigrării în Canada, explicate de un consultant român acreditat de Guvernul canadian: ce s-a schimbat, ce probleme apar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toate secretele emigrării în Canada, explicate de un consultant român acreditat de Guvernul canadian: ce s-a schimbat, ce probleme apar

  De la 1 decembrie, românii vor putea călători fără viză în Canada. Am vorbit pe această temă, dar şi legat de cererile de imigraţie în Canada ale românilor, cereri ce vor creşte mult, ca şi despre problemele întâmpinate de românii care emigrează acolo, cu Iuliana Dună, consultant canadian de emigrare, stabilită în Canada de peste 10 ani.

 • Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose

  Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

 • Cum au ajuns românii pe locul doi
în lume la emigraţie. Motive şi consecinţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns românii pe locul doi în lume la emigraţie. Motive şi consecinţe

  Exodul românilor din ţară atinge cote alarmante. Cel mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei, după Siria, ţară lovită de un război civil. Specialiştii spun că în câţiva ani, România ar putea rămână fără forţă de muncă

 • FOTO Saşii, întâmpinaţi de Iohannis la Sibiu: „Ne lipseşte România, dar aici nu aveţi ordinea din Germania“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Saşii, întâmpinaţi de Iohannis la Sibiu: „Ne lipseşte România, dar aici nu aveţi ordinea din Germania“

  Cea de-a 27-a ediţie a Întâlnirii saşilor din România este cea mai mare organizată până acum, cu peste 12.000 de participanţi. La Sibiu, capitala saşilor transilvăneni, cel care i-a întâmpinat a fost preşedintele României, Klaus Iohannis. Oamenii s-au bucurat, dar la final au tras concluzia: „după ce se termină, ne întoarcem acasă. Acasă e în Germania“.

 • Parisul va crea peste 12.500 de locuri de cazare pentru solicitanţi de azil şi refugiaţi, anunţă premierul Philippe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parisul va crea peste 12.500 de locuri de cazare pentru solicitanţi de azil şi refugiaţi, anunţă premierul Philippe

  Peste 12.000 de locuri de cazare destinate solicitanţilor de azil şi refugiaţilor, eforturi în vederea integrării, dar şi o înăsprire a expulzărilor celor respinşi sunt unele dintre măsurile prevăzute în ”planul migranţilor” prezentat miercuri de Guvernul francez, care vizează o sporire a eficienţei prin înfiinţarea unui post de delegat interministerial, relatează AFP.

 • Schimbarea la faţă
a joburilor pentru emigranţi în SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea la faţă a joburilor pentru emigranţi în SUA

  Cei care au emigrat recent în SUA sunt mult mai educaţi şi mai pregătiţi decât predecesorii lor, ceea ce dovedeşte o modificare în trăsăturile demografice ale imigranţilor şi pune într-o lumina nouă întregul peisaj al emigrărilor.

 • Cum erau interogaţi europenii care-şi încercau norocul în SUA acum mai bine de un secol. Bolnavii, cerşetorii şi prostituatele, respinşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum erau interogaţi europenii care-şi încercau norocul în SUA acum mai bine de un secol. Bolnavii, cerşetorii şi prostituatele, respinşi

  La finalul anilor 1800 şi începutul anilor 1900, sute de mii de oameni îşi încercau norocul în SUA. Deşi americanii au deschis graniţele pentru Europa, cei care voiau să ajungă acolo trebuiau să îndeplinească multe condiţii, destul de riguroase. Erau respinşi din start bolnavii, cerşetorii, prostituatele şi infractorii.

 • 39 de refugiaţi, prinşi în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  39 de refugiaţi, prinşi în Maramureş

  39 de emigranţi au ajuns clandestin în Maramureş. Ei au fost identificaţi în Asuaju de Jos şi au fost aertate imediat autorităţile. Cei 39 de imigranţi au fost cazaţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri de Azil de la Şomcuta Mare.

 • Trei poveşti cu emigranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei poveşti cu emigranţi

  Mult mai tânărul meu prieten, de la care am auzit prima din cele trei întâmplări pe care vreau să vi le povestesc astăzi, a părăsit România la vârsta de şase ani, împreună cu unul din părinţi, şi a trăit până de curând în Spania. Vorbind într-o seară, l-am întrebat – Care e prima amintire de după plecarea din ţară?

 • Şase moldoveni angajaţi la Braşov munceau ilegal la Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase moldoveni angajaţi la Braşov munceau ilegal la Constanţa

  Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanţa au efectuat, în data de 22 august, o acţiune în cooperare cu cadrele Gărzii de Coastă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

 • Autorităţile îşi propun să
întoarcă acasă moldovenii care au emigrat în Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile îşi propun să întoarcă acasă moldovenii care au emigrat în Franţa

  Autorităţile moldoveneşti îşi propun să întoarcă acasă cetăţenii care au emigrat în Franţa. Cei care vor reveni vor beneficia de mai multe facilităţi, printre care oportunităţi de angajare, lansarea unei afaceri etc. Ministerul Muncii şi Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare au semnat miercuri, 6 iulie, un acord în domeniul reîncadrării în câmpul muncii a cetăţenilor moldoveni reveniţi din Franţa, transmite IPN.