efecte nocive - ultimele știri
Alimentele ultraprocesate (UPF) sunt direct legate de 32 de efecte nocive pentru sănătate, inclusiv un risc mai mare de boli de inimă, cancer, diabet de tip 2, sănătate mintală negativă și deces prematur, potrivit celei mai mari analize de acest gen din lume.
Reţelele sociale pot avea "efecte extrem de nocive" asupra sănătăţii mintale a copiilor şi adolescenţilor, a avertizat într-un raport publicat marţi medicul-şef din Statele Unite, Vivek Murthy, cerându-le giganţilor din domeniul tehnologiei digitale să acţioneze.
Un nou studiu a arătat modificările cardiovasculare produse de vaparea unor lichide care nu conţin nicotină. Cercetările asupra impactului unor compuşi chimici sau ingrediente ce ajung în organism prin vapare sunt în fazele preliminare şi în special ...
Mulţi dintre consumatorii de alcool consideră că nu se află în pericol, fixându-şi propriile limite. Ce spun, însă, medicii şi statisticile cu privire la consumul de alcool în limite de siguranţă.
Gazele folosite de Jandarmerie pentru dispersarea participanţilor la mitingul diasporei sunt considerate neletale, dar numai dacă sunt folosite în condiţiile producătorului. Altfel, gazele lacrimogene, cod CS, pot produce vătămări grave care pot ajun...
Piaţa băuturilor din România a fost invadată în ultimii ani de tot felul de sucuri şi siropuri „energizante”. În majoritatea lor acestea au efecte nocive asupra sănătăţii, iar pe etichetele unora dintre ele se şi precizează acest lucru....
Obişnuieşti să mănânci la micul-dejun brânză topită sau şi mai rău îi faci copilului sandviciuri cu acest aliment? Atunci ar fi bine să citeşti acest articol pentru a afla cât de mult rău poate face organismului acest deliciu culinar....
Fiţi cu băgare de seamă când luaţi pâine, căci de multe ori pâinea nu are niciun beneficiu în dietă, ea nu conţine nici fibre, nici vitamine, deoarece le pierde în timpul procesării. Dar care sunt de fapt acele ingrediente periculoase din pâine?...