Stiri despre edituri

  58 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Editurile pot depune de săptămâna viitoare proiectele pentru aprobarea auxiliarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Editurile pot depune de săptămâna viitoare proiectele pentru aprobarea auxiliarelor

  Editurile vor putea depune, începând de săptămâna viitoare, proiectele pentru aprobarea auxiliarelor, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, precizând că ministerul a elaborat metodologia în acest sens. El are şi un mesaj către editurile care "încearcă să forţeze nota": "Ajunge! V-a ajuns, fiţi liniştiţi, puteţi fi parteneri corecţi ai sistemului educaţional, nu incorecţi".

 • Criza
tirajului sau criza lecturii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza tirajului sau criza lecturii?

  Într-un text publicat pe propriu-i blog cu câteva zile în urmă, scriitorul Stelian Tănase făcea corecta observaţie că nici o editură nu mai are obiceiul de a face cunoscut tirajul în care a apărut un anume titlu.

 • Spectacolul politic şi cititul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul politic şi cititul

  „Cestiunea arzătoare la ordinea zilii” (ah, Caragiale, ce bine şi frumos le spui!) este numirea premierului, aşa-i? Ba nu, ameninţarea cu suspendarea preşedintelui. Chestii grave, de importanţă naţională, cu care nu te joci. Eu am alta: cât de prost stăm cu piaţa de carte şi cu cititul. Are legătură cu primele două.

 • Cele mai vândute cărţi în 2016. Titluri de Lucian Boia, Mircea Mihăieş, Paulo Coelho şi Dan Brown
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai vândute cărţi în 2016. Titluri de Lucian Boia, Mircea Mihăieş, Paulo Coelho şi Dan Brown

  Printre cele mai vândute volume anul acesta se numără titluri semnate de Lucian Boia, Paulo Coleho, Dan Brown, Igor Bergler, Marian Godină. Au avut din nou succes în 2016 cărţile motivaţionale, SF-urile, thrillerurile, dar şi cărţile de bucate. Pentru acest clasament, am selectat primele cinci titluri de la cele mai importante edituri din România, care se află în topul vânzărilor acestora din 2016.

 • Lucian Boia şi Paulo Coelho, învingători la editura Humanitas. Barnes, favorit la Nemira. Surpriză: opusul lui Mihăieş despre „Ulise“, vedetă la Polirom VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Boia şi Paulo Coelho, învingători la editura Humanitas. Barnes, favorit la Nemira. Surpriză: opusul lui Mihăieş despre „Ulise“, vedetă la Polirom VIDEO

  Editurile şi-au făcut bagajele de la Gaudemus şi au numărat cărţile vândute în cele cinci zile de târg. Dacă autori ca Lucian Boia şi Paulo Coelho erau previzibili la editura Humanitas, şi chiar şi Julian Barnes era clar că va învinge la Nemira, recordul stabilit la Polirom de cartea de 1000 de pagini a lui Mircea Mihăieş despre una dintre cele mai necitite cărţi, „Ulise“ a lui Joyce, a dat peste cap toate pronosticurile.

 • MEC şi editurile exersează tactici de negociere speciale pentru manualele liceenilor din clasele a 11-a şi a 12-a. Şcoala ar putea începe fără ele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MEC şi editurile exersează tactici de negociere speciale pentru manualele liceenilor din clasele a 11-a şi a 12-a. Şcoala ar putea începe fără ele

  Editurile susţin că liceenii din anii terminali nu vor avea la începutul anului şcolar manuale gratuite pe bănci. Asta pentru că Ministerul Educaţiei a oferit preţuri prea mici în raport cu costul manualelor, dar şi pentru că a tărăgănat negocierile. Pe de altă parte, Ministerul susţine că luni încep procedurile de contractare a manualelor şi că nu vor fi probleme la începutul şcolii.

 • Izgonirea
cărţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Izgonirea cărţilor

  Cărţile au dispărut de multă vreme de pe listele de cumpărături ale românilor. De fapt, cartea nu s-a aflat niciodată pe aceste liste. În România, cartea a devenit un produs de lux.

 • Cât de săraci suntem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de săraci suntem

  Există de câţiva ani un indicator care arată diferenţele în materie de putere de cumpărare şi nivel de trai dintre ţări. Se numeşte „Big Mac”: pur şi simplu, compară preţul hamburgerului în diverse ţări. E neoficial, nu intră în statisticile guvernelor. Dar, din câte am citit, multă lume – investitori, oameni care se ocupă de politici sociale etc. – ţine seamă de el. Dacă ar fi după mine, aş introduce şi indicele „Big Book”.

 • BookFest 2016. Lista lui Ernu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BookFest 2016. Lista lui Ernu

  A început BookFest-ul 2016. Este locul unde poţi găsi ultimele apariţii, dar şi reduceri sau edituri pe care din păcate le găseşti doar pe la tîrguri. Mi-am făcut o listă cu ce trebuie să cumpăr neapărat.

 • Manuale gratuite pentru elevii de clasa XI-a şi XII-a. Procedura de achiziţie a început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manuale gratuite pentru elevii de clasa XI-a şi XII-a. Procedura de achiziţie a început

  Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a demarat procesul de achiziţie al manualelor şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a. Editurile sunt invitate să prezinte Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare lista cu manualele pe care le pot oferi. Între 16 mai şi 10 iunie, profesorii trebuie să selecteze manualele.

 • Corpul de control al Guvernului anchetează licitaţia manualelor de clasa a IV-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corpul de control al Guvernului anchetează licitaţia manualelor de clasa a IV-a

  Corpul de Control al primului-ministru investighează modul în care s-a desfăşurat licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a, organizată de Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Ancheta are loc după ce, reprezentanţii editurilor, au semnalat desecretizarea ofertei unei edituri în faţa comisiei în mijlocul şedinţei de depunere a ofertelor, dar şi alte nereguli, arată Mediafax.

 • Oferte tentante de cărţi la Kilipirim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferte tentante de cărţi la Kilipirim

  Pe 30 martie, debutează o nouă ediţie a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, ocazie cu care cele mai importante edituri autohtone au pregătit oferte speciale de reduceri: multe cărţi la 1 leu şi o ofertă bogată de titluri al căror preţ a fost redus chiar şi cu până la 90%.Târgul se va desfăşura până pe 3 aprilie.

 • Ilegalităţi
semnalate la licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ilegalităţi semnalate la licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a

  Reprezentanţii editorilor acuză că licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a nu s-a desfăşurat conform regulamentului. În cadrul unei conferinţe de presă, aceştia au prezentat dovezi video despre cum ar fi fost încălcată procedura de deschidere a ofertelor la Şedinţa Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare.