Stiri despre editura nemira

  81 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Diplomaţie culturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diplomaţie culturală

  Am citit în ultimii ani - constat cu stupoare câţi sunt, zece la număr, exclamând fugit irreparabile tempus! - câteva cărţi excepţionale dedicate Franţei.

 • „Istoria povestită copiilor”, o serie de romane pentru copii, despre personaje istorice precum Decebal, Menumorut sau Mircea cel Bătrân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Istoria povestită copiilor”, o serie de romane pentru copii, despre personaje istorice precum Decebal, Menumorut sau Mircea cel Bătrân

  O serie de romane menită să îi familiarizeze pe micii cititori cu istoria şi legendele românilor apare la editura Nemi de carte pentru copii. „Istoria povestită copiilor”, de Simona Antonescu, şi ilustrată de Alexia Udrişte, prezintă istoria României prin ochii a doi fraţi gemeni pe nume Ilinca şi Călin. Fiecare volum are în centru un personaj istoric, precum Decebal, Mircea cel Bătrân, Menumorut, Dimitrie Cantemir sau regele Mihai.

 • O ofrandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ofrandă

  În seria excepţionalelor recuperări bibliografice prilejuite de „Colecţia de cărţi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu”, un loc de maximă importanţă revine, fără doar şi poate, scrierii “Gânduri pentru actor despre tehnica actorie” datorată actorului şi teoreticianului ruso- american Michael Chekhov.

 • 10 ani fără actorul Ştefan Iordache. Astăzi, Regele Scamator ar fi implinit 77 de ani VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani fără actorul Ştefan Iordache. Astăzi, Regele Scamator ar fi implinit 77 de ani VIDEO

  Stefan Iordache ar fi împlinit pe 3 februarie, 77 de ani, fiind născut in 1941, în Calafat, judeţul Dolj. În 2018, pe 14 septembrie, se împlinesc 10 ani de la moartea marelui actor. A slujit teatrul românesc vreme de 49 de ani, interpretând memorabil rolurile Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea şi Barrymore. A jucat şi în film, a avut  o îndelungată colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Naţional de Televiziune.

 • Geografia intimă a uşii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geografia intimă a uşii

  Simte nevoia, cumva pe neaşteptate, însă perfect logic, George Banu în cartea sa intitulată „Uşa, o geografie intimă“, tradusă excepţional în româneşte de Anca Măniuţiu (Editura Nemira, Bucureşti, 2017), carte dedicată felului în care acest auxiliar al existenţei noastre zilnice se regăseşte în teatru şi pictură, să ne împărtăşească câteva gânduri despre ceea ce înseamnă eseul.

 • George Banu a deschis „Uşa, o geografie intimă” în cadrul FNT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu a deschis „Uşa, o geografie intimă” în cadrul FNT

  Un nou volum semnat de George Banu a fost lansat duminică, 22 octombrie, în Festivalul Naţional de Teatru – „Uşa, o geografie intimă”, apărut la Nemira, „editura de suflet” a autorului, după cum remarca Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT.

 • Un regizor care scrie din poziţia de „spectator angajat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un regizor care scrie din poziţia de „spectator angajat“

  Refac, la două sau trei luni distanţă, extraordinara, superba experienţă a recitirii unei mari cărţi. Am revenit la vreo 14 ani de la prima întâlnire la volumul lui Lucian Pintilie „Bricabrac - De la coşmarul real la realismul magic“, reeditat cu o seamă de adăugiri care, la lectură, se dovedesc a fi de indubitabilă substanţă, de editura bucureşteană „Nemira“, în colecţia „Yorick“.

 • La o
recitire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La o recitire

  Recitesc, de data aceasta în excelenta traducere românească a lui Vlad Russo, cartea pe care marele critic de teatru de origine română George Banu i-a dedicat-o lui Cehov. Volumul, care în varianta lui în limba franceză se numea simplu „Cehov”, are acum un nou titlu.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“

  Un eveniment special dedicat regizorului Lucian Pintilie (83 de ani) va avea loc cu ocazia lansării volumului "Bricabrac", într-o ediţie revizuită şi adăugită, în colecţia Yorick de arte ale spectacolului a Editurii Nemira. Lansarea va avea loc joi, 29 iunie, la Cinema Elvira Popescu. Vor participa la lansare, alături de regizor, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Corina Şuteu, Mihai Chirilov.

 • Cărţi de luat în vacanţă: poezia din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: poezia din rucsac

  N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

 • Cartea, ca un act de dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea, ca un act de dreptate

  Excelentă ideea Sandei Vişan, cunoscută publicului larg îndeosebi în calitatea sa de performant, uneori, poate, şi incomod prin aspiraţia către perfecţiune, realizator de televiziune, altminteri de formaţie teatrolog (a absolvit Secţia de specialitate a IATC) de a scrie o carte despre Răzvan Mazilu.