Stiri despre editura nemira

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cartea, ca un act de dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea, ca un act de dreptate

  Excelentă ideea Sandei Vişan, cunoscută publicului larg îndeosebi în calitatea sa de performant, uneori, poate, şi incomod prin aspiraţia către perfecţiune, realizator de televiziune, altminteri de formaţie teatrolog (a absolvit Secţia de specialitate a IATC) de a scrie o carte despre Răzvan Mazilu.

 • Cărţi de trecut anul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de trecut anul

  Sunt o tocilară. Sunt o maniacă a listelor. O obsedată a scrisului de mână. Notez tot, inclusiv ce cărţi citesc. Aşa că, la final de an, mi-am făcut şi eu măruntul meu bilanţ cu cele mai mişto volume semnate de scriitori români pe care le-am băgat la cap anul acesta.

 • Desecretizări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Desecretizări

  19 mari artişti cu care un mare critic, un mare teatrolog, s-a aflat în dialog. Sau, ca să preiau un celebru joc de cuvinte, artişti cu care teatrologul a fost un dialog.

 • Tot ce am uitat despre viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce am uitat despre viaţă

  Să presupunem următoarea situaţie. Te întâlneşti pe stradă cu un cunoscut care îşi aminteşte fix atunci un banc bun. Îţi zice: „Băi, ţi-am spus-o pe-aia cu…“. La finalul bancului, deşi erai pregătit să râzi, nu doar că nu faci asta, dar te sperii: îţi dai seama că omul ăla ţi-a dezvăluit ceva din cotloanele minţii tale, ceva despre care credeai că-i bine ascuns.

 • Cărţi
lansate la FITS - Lecţia - o piesă
cumplit de actuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi lansate la FITS - Lecţia - o piesă cumplit de actuală

  Astăzi o ştim foarte bine. Martin Esslin a devenit celebru şi a rămas astfel datorită unei cărţi ale cărei origini s-au zămislit în Franţa. Cartea a impus un concept care, mai apoi, a câştigat o bătălie. Conceptul e „teatrul absurdului” şi e cel mai adesea utilizat pentru a denumi fenomenul pentru care Geneviève Serreau propunea denumirea de „nou teatru”.

 • Memoriile lui Charlie Chaplin, într-o carte, „Viaţa mea“: „M-am aşezat lângă Bernard Shaw, ceea ce a stârnit aplauze“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memoriile lui Charlie Chaplin, într-o carte, „Viaţa mea“: „M-am aşezat lângă Bernard Shaw, ceea ce a stârnit aplauze“

  În „Viaţa mea“ de Charlie Chaplin, tradusă integral în România la Editura Nemira, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci şi cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la preţul celebrităţii. Document inestimabil al unui destin personal şi al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

 • Petreceţi o seară cu Generaţia ‘80 la Clubul Ţăranului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petreceţi o seară cu Generaţia ‘80 la Clubul Ţăranului Român

  Miercuri, 10 februarie, de la ora 19.00, Generaţia ’80 vă dă întâlnire la Clubul Ţăranului Român, alături de criticii literari Dan C. Mihăilescu şi Cosmin Ciotloş, tânărul coordonator al antologiei „111 cele mai frumoase poezii ale generaţiei ’80“, apărută la editura Nemira.

 • Opera, după Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera, după Andrei Şerban

  Ne-am obişnuit, în ultimii ani, să-l avem în România pe Andrei Şerban, la Bucureşti, Iaşi sau Cluj, în general cu proiecte de teatru. Îl redescoperim de fiecare dată, neliniştit şi febril, uimind aproape întotdeauna, niciodată comod, mereu în căutarea unui răspuns. În locul butoiului lui Diogene e scena, iar lumânarea e înlocuită de proiectoarele teatrului.

 • 111 cele mai frumoase poezii ale generaţiei '80
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  111 cele mai frumoase poezii ale generaţiei '80

  În antologia "111 cele mai frumoase poezii ale generaţiei 80", coordonată de criticul Cosmin Ciotloş la Editura Nemira, sunt adunate poezii de poeţi talentaţi, printre care Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Doru Mareş, Ion Mureşan, Alexandru Muşina, Marta Petreu.

 • Românii
fură şi literatură. Ce cărţi au avut „lipici“ la Gaudeamus?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii fură şi literatură. Ce cărţi au avut „lipici“ la Gaudeamus?

  Cea de-a 22-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus a adus un număr record de vizitatori: peste 125.000 de oameni au ajuns la Romexpo în cele cinci zile ale evenimentului. Printre pasionaţii de lectură s-au strecurat şi personaje care au preferat să nu plece cu mâna goală din târg, dar fără să scoată un ban din buzunar.

 • Jurnalul de creaţie al lui Andrei Tarkovski, pentru prima dată în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalul de creaţie al lui Andrei Tarkovski, pentru prima dată în România

  „Sculptând în timp” de Andrei Tarkovski, o carte iubită de cineaştii din întreaga lume, a fost pentru prima dată tradusă în limba română, la Editura Nemira, şi va fi lansată joi, 12 noiembrie, ora 18.00, la Sala Eforia a Cinematecii Română. La eveniment vor participa Cristian Tudor Popescu, Laurenţiu Damian, Mihai Fulger şi Raluca Rădulescu, traducătoarea volumului.