Stiri despre editura humanitas

  112 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FRAGMENT Scriitorul israelian Eshkol Nevo vine la Bucureşti pentru lansarea romanului „Trei Etaje”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Scriitorul israelian Eshkol Nevo vine la Bucureşti pentru lansarea romanului „Trei Etaje”

  Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o întâlnire cu publicul a scriitorului Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generaţii de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Trei etaje”, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Ioanei Petridean. La eveniment vor participa, alături de autor, scriitorii şi jurnaliştii Marius Constantinescu şi Cristian Pătrăşconiu.

 • INTERVIU Scriitoarea franceză Catherine Cusset: „Pe
vremea lui Ceauşescu, soţul meu a fost nevoit 
să mintă şi să nu creadă 
în oameni“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Scriitoarea franceză Catherine Cusset: „Pe vremea lui Ceauşescu, soţul meu a fost nevoit să mintă şi să nu creadă în oameni“

  Prezentă în România pentru lansarea romanului „Celălalt pe care-l adoram”, inspirat de drama unui prieten bipolar, Catherine Cusset vorbeşte despre cât de important este să fii aproape de cei care se confruntă cu o astfel de afecţiune. România nu îi este străină autoarei franceze, soţul ei copilărind în regimul ceauşist, pentru ca mai târziu să emigreze în Israel, apoi în Statele Unite, unde s-au şi întâlnit.

 • FRAGMENT Romanul „Muza” de Jessie Burton, lansat la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Romanul „Muza” de Jessie Burton, lansat la Bucureşti

  Miercuri, 18 octombrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea romanului „Muza” de Jessie Burton. La eveniment vor vorbi Dana Pîrvan, Nona Rapotan şi Sandra Ecobescu, discuţia va fi moderată de Denisa Comănescu, iar din roman va citi Marcela Motoc. „Adevărul” prezintă în premieră un fragment din romanul scriitoarei britanice.

 • Andrei Pleşu va vorbi despre „Corpul îngerilor” de Bogdan Tătaru- Cazaban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu va vorbi despre „Corpul îngerilor” de Bogdan Tătaru- Cazaban

  Joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea volumului „Corpul îngerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor cereşti”, de Bogdan Tătaru- Cazaban, recent publicat la editura Humanitas. Alături de autor, la eveniment vor vorbi Andrei Pleşu şi Madeea Axinciuc.

 • FRAGMENT Scriitorul spaniol Francesc Miralles vine la Bucureşti pentru lansarea volumului „Iubire cu i mic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Scriitorul spaniol Francesc Miralles vine la Bucureşti pentru lansarea volumului „Iubire cu i mic”

  Miercuri, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, scriitorul spaniol Francesc Miralles vine să îşi întâlnească cititorii, ocazie prilejuită de lansarea romanului „Iubire cu i mic”, recent publicat la editura Humanitas,în traducerea Corneliei Rădulescu, respectiv de participarea scriitorului la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi. Adevărul.ro prezintă, în premieră, un fragment din romanul lui Miralles.

 • Svetlana Aleksievici, laureată cu Nobel în 2015, vine la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Svetlana Aleksievici, laureată cu Nobel în 2015, vine la Bucureşti

  Duminică, 8 octombrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cişmigiu, va avea loc un dialog între laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Svetlana Aleksievici, şi scriitorul şi politologul Ioan Stanomir, despre cea mai recentă carte a scriitoarei, „Vremuri second-hand”, apărută la Editura Humanitas, dar şi despre celalte cărţi ale sale apărute în limba română.

 • Trei cărţi de trecut vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cărţi de trecut vara

  Am făcut la începutul verii o listă cu cele mai interesante cărţi pe care le citisem anul acesta, până la momentul respectiv, şi pe care le recomandam. Acum, că ne-au mai rămas doar două săptămâni de vară calendaristică (şi încă mai există posibilitatea unui concediu), cred că ar fi OK dacă v-aş spune şi ce mi-a plăcut mie din ce am citit vara asta.

 • INTERVIU Eseistul Dorian Branea: „N-aş fi nimic fără Timişoara. Ea e identitatea mea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Eseistul Dorian Branea: „N-aş fi nimic fără Timişoara. Ea e identitatea mea“

  Diplomatul Dorian Branea, care a scris despre „Statele Unite ale românilor. Cărţile călătoriilor româneşti în America în secolul XX“, spune că de la Londra, oraşul în care locuieşte acum, îi lipseşte Timişoara studenţiei. Eseistul tânjeşte după „stilul, ambianţa, spiritul cosmopolit, intercultural şi occidentalizant“ care definesc, în viziunea sa, viitoarea Capitală Culturală din 2021.

 • Procesul gândirii politic corecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesul gândirii politic corecte

  Nu doar foarte interesantă, pe alocuri de-a dreptul fascinantă prin capacitatea de organizare a argumentelor menite să fundamenteze opinii adesea foarte categorice, ci şi extrem de utilă mi se pare cartea „America la răscruce“, apărută în anul 2017 la editura bucureşteană Humanitas.

 • O recapitulare oportună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O recapitulare oportună

  Jurnalista Ramona Ursu a scris o carte extrem de oportună. Se intitulează Noaptea ca hoţii, a apărut în vara anului 2017 la editura bucureşteană Humanitas şi recapitulează ce s-a petrecut în România în primele trei-patru luni ale anului în curs.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Cărţi de luat în vacanţă: poezia din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: poezia din rucsac

  N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

 • O formă de „abjecţie continuată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O formă de „abjecţie continuată”

  Încep comentariul dedicat cărţii „Fabrica de doctorate sau cum se surpă fundamentele unei naţii”, scrisă de Emilia Şercan şi apărută în anul 2017 la editura bucureşteană Humanitas, cu un mai amplu citat din textul cules cu caractere italice şi care prefaţează miezul lucrării intitulat „Radiografia unui fenomen”.

 • Linişti înşelătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Linişti înşelătoare

  Nu voi înţelege niciodată în virtutea cărui motiv, atunci când se decid să îşi antologheze articolele răspândite de-a lungul anilor în presă, marile nume ale jurnalismului românesc evită să precizeze locul şi data apariţiei respectivelor texte.