drob - ultimele știri
Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să fie masa ideală de Paște şi cum putem să evităm indigestia, disconfortul abdominal și kilogramele în plus când tentațiile sunt mari.
Ce cantitate de drob, un preparat nelipsit de pe masa de Paşte a românilor, este potrivit să consumăm, ce aport de proteine şi grăsimi aduce şi la ce ar trebui să fim atenţi a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic.
Ouăle, cozonacii, drobul şi carnea de miel, pot provoca anumite neplăceri dacă sunt consumate în exces sau haotic. Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă, ne sfătuieşte cum să combinăm alimentele, ce trebuie evitat pentru a nu face ex...
Friptura, drobul şi borşul de miel sunt reţete tradiţionale care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paşte a românilor.
O urmaşă a Mureşenilor a lăsat ca moştenire câteva reţete, între care şi una pentru dulceaţă de portocale. O gospodină din zilele noastre ne spune cum se face drobul de miel
Chiar dacă nu ne mai reunim la părinţi sau rude acasă, masa de Paşte va fi, cu siguranţă, îmbelşugată. Iată câteva reţete de bucate tradiţionale, pe care, dată fiind situaţia de urgenţă care ne împiedică să ieşim, avem şi mai mult timp la dispoziţie ...
Anul acesta, vacanţa de Paşte şi de 1 Mai durează o săptămână, perioadă presărată cu multe provocări culinare. Asta dacă ne gândim că din meniul românilor nu lipsesc ouăle, cozonacul, friptura de miel, caşul de oaie, micii, salata de boeuf şi desertu...
Mădălina Drăgan, cofetar, şi Nicuţa Enache, chef, vorbesc despre bunul gust în bucătărie şi secretele preparatelor de Paşte. Pline de energie, cele două invitate sunt un exemplu al faptului că, atunci când există pasiune pentru ceea ce faci, rezultat...
Dacă nu sunteţi adepţii drobului în prapur, speciliaşti în preparate de Paşte recomandă coacerea mixului din organe de miel în aluat. Uşor de pregătit, acesta rezistă mai mult timp proaspăt....
Dacă respectăm ordinea adăugării ingredientelor şi modul corect de preparare termică a drobului de miel, acesta va ieşi fraged, cremos şi rumen....
Consumul cărnii de miel este un obicei pe care românii ortodocşi îl respectă în fiecare an de sărbătoarea Învierii Domnului. Însă această tradiţie se regăseşte doar în cărţile Vechiului Testament cu referire la poporul iudeu.
Horia Vîrlan şi somelierul Eugen Telişcă ne spun cum alegem carnea de miel pentru preparate cât mai fragede şi ce vin punem pe masa de Paşte, amintind de cele mai frecvente mituri privind preparatele specifice Sărbătorilor Pascale....
Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte în cazul în care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe lângă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt....
Putem să ne bucurăm de masa festivă de Paşte fără probleme digestive şi, mai ales, fără să acumulăm kilograme. Aflăm cum de la medicul nutriţionist Mihaela Posea, la Adevărul Live.
Resturile de cozonac, ouă roşii şi drob rămase de la masa de Paşte pot fi folosite în aşa fel încât să nu ajungă la gunoi. Cozoacul poate fi transformat în tort sau prăjitură, ouăle pot fi umplute, iar drobul poate fi folosit la salată. Bucatarii spu...
Dacă un medic ţi-ar spune că toată mâncarea de Paşte este sănătoasă şi poate fi consumată fără griji ai crede că glumeşte. Secretul explicat de medici pentru echipa Adevărul este cu totul altul: de Paşte, importantă este cantitatea în care mănânci fi...
Poţi prepara drobul de miel în fel şi chip. Dar noi avem pentru tine o reţetă soecială propusă de chef Cristi Ghimpu.
Jambon, drob de miel, peşte, porumb fiert şi copt, dulciuri, vin, jucării. Vorbim doar despre o parte dintre produsele care se găsesc până pe data de 15 aprilie, la Târgul de Primăvară deschis în faţa Primăriei Arad.
La Cantina de Ajutor Social a Primăriei Buzău, pregătirile sunt în toi în această perioadă. Listele sunt făcute, meniurile au fost studiate si se pun la punct ultimele detalii. Carne de porc şi pui, drob de miel, ouă roşii, cârnaţi de oaie, tocană de...
Cât costă carnea de miel, judeţ cu judeţ. Ciobanii îl dau la jumătate de preţ faţă de supermarketuri
Un kilogram de carne de miel costă, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor de anul trecut. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu preţuri cup...
Horia Vîrlan, membru al juriului show-ului culinar pentru copii „Junior Chef“, recomandă pentru masa de Paşte o reţetă specială de drob.
Pulpa de miel la cuptor, drobul şi stufatul sunt nelipsite de pe mesele bucureştenilor în apropierea Sărbătorilor de Paşte, iar bucătarii susţin că orice gospodină poate face adevărate minuni în bucătărie dacă respectă câteva ponturi simple. „Adevăru...
Odată cu primăvara, alimentaţia noastră devine mai sănătoasă, fie şi doar pentru că încep să răsară multe legume care înfrumuseţează şi dau gust bun mesei de sărbătoare. Ceapa verde, spanacul, usturoiul verde, pătrunjelul, leuşteanul, salata sau carn...
Pentru că Paştele bate la uşă, vă prezentăm reţeta unui preparat tradiţional care nu trebuie să lipsească de pe masă în seara Sfintei Sărbători.
Cele mai nocive alimente de pe masa de Paşti sunt mielul şi drobul. Medicii spun că aceste preparate pot avea efecte dezastruoase asupra organismului. Citiţi aici care este reţeta perfectă pentru masa de Paşti, astfel încât să nu trebuiască să renunţ...
În principiu, dacă nu exagerezi cu bunătăţile de Paşte, nu ai de ce să-ţi faci griji. În cantităţi mici, acestea nu pun în pericol starea de bine sau sănătatea. Poţi avea probleme însă dacă le mănânci la ore nepotrivite ori dacă le combini greşit.
Delicatesa tradiţională de pe masa de Paşte poate fi făcută din carne şi măruntaie de miel sau numai din legume. Drobul în varianta tradiţională conţine măruntaie din miel şi este legat cu ouă....
Este primul an în care a fost amenajat un singur spaţiu în Piteşti în care se comercializează miei şi pastramă. Comercianţi din Argeş, Vâlcea, Sibiu şi Teleorman vând kilogramul de carne de miel în Piaţa Smârdan cu 20 de lei, în timp ce preţul din hi...
Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgovişte au fost mai ocupaţi în aceste zile decât într-un sfârşit de săptămână normal. La Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat numai puţin de 697 persoane, cele mai multe cu afecţiuni digestive c...
Focşănenii ţin la tradiţii. Se pregătesc să petreacă Paştele cu ouă roşii, cozonac şi drob de miel, dar nu înainte de a merge la slujba de Înviere. Bucatele cu semnificaţii religioase au secretele lor, bune de respectate pentru o masă pascală care să...