Stiri despre drepturile omului

  353 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Monetizarea urii“ – o afacere
extrem de profitabilă. Cazul SPLC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Monetizarea urii“ – o afacere extrem de profitabilă. Cazul SPLC

  Presa românească a preluat, acum două săptămâni, etichetarea drept grup de ură a unei organizaţii respectabile pentru apărarea libertăţilor cetăţeneşti, a libertăţii de conştiinţă şi a libertăţii religioase. E o acuzaţie cu urmări foarte grave asupra dezbaterii publice democratice.

 • Erdogan, primit cu onoruri la Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan, primit cu onoruri la Londra

  În perspectiva Brexit-ului, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost primit la Londra cu toate onorurile. Micile neînţelegeri pe tema drepturilor omului au fost dominate de discuţiile comerciale.

 • Cu moartea pre viaţă călcînd...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu moartea pre viaţă călcînd...

  S-a înnoptat. Liverpool îşi macină monoton ploile printre case murdare de timp amestecat cu sărăcie. Copiii dorm şi visează că dorm cu capul pe Cupa Angliei. Spre marginea oraşului, aproape de un parc buimac de verde, stă mut o huidumă complicată de beton. Spitalul. Din întuneric, se desprinde o siluetă deşirată.

 • Raportul Departamentului de Stat: Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România. Politicieni deţin media şi influenţează politica editorială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raportul Departamentului de Stat: Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România. Politicieni deţin media şi influenţează politica editorială

  Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România, iar mita este în continuare o practică obişnuită în sectorul public, se arată în Raportul Departamentului de stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România în anul 2017. Documentul precizează că politicieni deţin media şi influenţează politica editorială.

 • Noul atac chimic din Siria: moderaţie sau reacţie
fermă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul atac chimic din Siria: moderaţie sau reacţie fermă?

  Zilele trecute, opinia publică internaţională a fost puternic impresionată de un nou atac chimic în Siria. În oraşul Duma, unul din puţinele locuri ce mai erau controlate de oponenţii regimului Assad, a fost aruncat din elicopter un butoi cu gaze toxice. În urma acestui atac au murit peste 70 de persoane, iar câteva sute au fost afectate.

 • Primăvara vrajbei noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăvara vrajbei noastre

  De doi ani şi jumătate, mai exact din noiembrie 2015, asistăm la o dezbatere naţională privind căsătoriile gay şi modificarea definiţiei familiei în Constituţie.

 • CEDO
condamnă Turcia pentru încălcarea statului de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea statului de drept

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Turcia pentru încălcarea statului de drept în cazul menţinerii în detenţie a doi jurnalişti în pofida unei decizii a Curţii Constituţionale privind eliberarea lor, transmite Reuters online.

 • Legea Referendumului şi drepturile omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea Referendumului şi drepturile omului

  Acum câteva zile, preşedintele României a retrimis Parlamentului legea prin care se vizează introducerea câtorva modificări într-o lege mai veche (Legea 3/2000) cu privire la organizarea şi desfăşurarea unui referendum în România.

 • Patru zile fără Facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru zile fără Facebook

  Săptămâna trecută, am fost la Teheran, ca membru al comisiei de afaceri externe din PE. Am avut întâlniri cu parlamentar şi miniştri, cu o vicepreşedintă şi cu un sfătuitor al lui Khamenei. Subiectul principal a fost Acordul nuclear din 2015. Câteva teme – în special cele care privesc drepturile omului – au fost ignorate de către interlocutorii noştri.

 • Franţa,
condamnată de CEDO în urma expulzării unui jihadist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa, condamnată de CEDO în urma expulzării unui jihadist

  Franţa a fost condamnată joi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a grăbit, în 2015, expulzarea către ţara sa a unui algerian condamnat pentru terorism, cu scopul de a-l împiedica să-şi exercite dreptul la recurs, relatează Reuters.