Stiri despre dinti

  175 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Albirea dentară ca la carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albirea dentară ca la carte

  O dantură frumoasă şi îngrijită reprezintă cartea de vizită a fiecărui om. Un zâmbet încrezător îi cucereşte din prima clipă pe cei din jur şi spune despre tine că eşti un om deschis. Însă, cum nu toată lumea se poate lăuda cu o dantură impecabilă, mai ales din punct de vedere al culorii, poţi recurge la metodele menite să redea albul dinţilor.

 • 5 situaţii în care ai nevoie de un implant dentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 situaţii în care ai nevoie de un implant dentar

  Lipsa unuia sau a mai multor dinţi este una din cele mai neplăcute şi des întâlnite probleme stomatologice, ce creează nu doar disconfort la masticaţie şi dezavantaje estetice, ci afectează, pe termen lung, întreaga dantură, prin resorbţia osului alveolar în zonele respective.

 • Complicaţiile implantului dentar şi cum pot fi evitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complicaţiile implantului dentar şi cum pot fi evitate

  Când ai nevoie de o soluţie de protezare, decizia pacienţilor pentru un anumit tip de implant poate fi greu de luat, fie din cauza timpului, a costurilor, fie din cauza eforturilor ce implică procedura de implantare. Chiar şi aşa, atunci când te-ai hotărât că este momentul să îţi pui un implant dentar, trebuie să cunoşti riscurile pentru a şti cum să le eviţi eficient. Iată cele mai comune complicaţii şi cum pot fi preîntâmpinate.

 • Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor

  Cu siguranţă şi ţie ţi-a spus medicul stomatolog să eviţi anumite alimente, pentru că ele fac rău dinţilor. Nu-i aşa? Dar mulţi dintre noi nu am acordat atenţie celor spuse şi am continuat să mâncăm popcorn, seminţe, ciocolată, fructe uscate etc. Şi care a fost rezultatul? Am ajuns din nou la cabinetul de stomatologie din cauza unei dureri insuportabilă de dinţi.

 • De ce vrea medicul să îţi
scoată dinţii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vrea medicul să îţi scoată dinţii?

  Una dintre cele mai frecvente şi, totodată, controversate probleme legate de tratamentul ortodontic, cu care toţi medicii specializaţi în ortodonţie se confruntă în tratamentul adulţilor, este extracţia dinţilor. În anumite situaţii, aceşti dinţi, deşi sănătoşi, trebuie eliminaţi pentru ca tratamentul ortodontic să aibă succes.

 • Cum să îţi albeşti dinţii natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să îţi albeşti dinţii natural

  Există mulţi factori care afectează sănătatea dinţilor şi îi pătează, printre care cafeaua, ceaiul, băuturile calde, vinul roşu şi fumatul. Dar mâncând fructe şi legume, vei reuşi să previi afecţiunile orale şi să îţi menţii dinţii albi.

 • Beneficiile faţetelor dentare de la A la Z cu dr. Jona Yousif
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile faţetelor dentare de la A la Z cu dr. Jona Yousif

  Un zâmbet frumos este cartea de vizită a fiecărui om, dar, din păcate, obiceiurile alimentare, moştenirea genetică şi stilul de viaţă pot afecta calitatea şi aspectul dinţilor în timp. Faţetele dentare te pot ajuta să obţii un zâmbet perfect, dar şi sănătos. Doctorul Jona Yosif te ajută să descoperi dacă sunt potrivite pentru tine!

 • Semne că ai o sănătate de fier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că ai o sănătate de fier

  Sănătatea trebuie să fie pe primul loc pentru toţi oamenii. De aceea, acordă atenţie tuturor simptomelor care apar în timp, deoarece astfel poţi preveni dezvoltarea diferitelor afecţiuni. Dar, în acelaşi timp, există câţiva indicatori care ne spun că starea noastră de sănătate este bună.

 • Cum ne albim dinţii şi cum îi păstrăm curaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne albim dinţii şi cum îi păstrăm curaţi

  Un zâmbet strălucitor, cu o dantură perfectă, este tot ceea ce ne dorim, însă trebuie să ştim că peste 20% din români au probleme cu dinţii. Medicii stomatologi susţin că albirea trebuie să se facă în cabinet, iar totul să fie atent supravegheat de personalul medical.

 • Dintele sănătos face zâmbetul frumos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dintele sănătos face zâmbetul frumos

  STOMATOLOGIE Încă suntem deficitari când vine vorba de igiena orală. O spun chiar şi medicii stomatologi de la clinicile de lux din Capitală, care au de „rezolvat“, de cele mai multe ori, probleme dentare de natură infecţioasă, perfect evitabile dacă am fi mai atenţi cu noi înşine. Cariile netratate duc inevitabil la pierderea dinţilor. Iar adulţii tineri din România au foarte mulţi dinţi lipsă, atrag atenţia dentiştii.

 • 3 trucuri pentru dinţi mai albi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 trucuri pentru dinţi mai albi

  Atunci când o persoană se uită la tine, primul lucru pe care-l observă după ochi este dantura. Însă, din păcate, nu toţi avem dinţii albi, aşa cum ne-am dori, chiar dacă îi periem de două ori pe zi. Dar pentru a evita petele sau îngălbenirea dinţilor, foloseşte-te de următoarele trucuri.