Stiri despre digital

  38 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Primele CV-uri ale unor candidaţi sub 30 de ani pe care nu le mai şterg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele CV-uri ale unor candidaţi sub 30 de ani pe care nu le mai şterg

  Până acum, când zăream într-un CV că omul are mai puţin de 30 de ani, îl ştergeam fără să mai citesc restul. Nu aveam de ce să-l păstrez, doar aşa, de corectitudine politică, de vreme ce pentru niciuna dintre poziţiile de top nici nu mi s-a cerut vreodată un astfel de candidat, şi nici eu nu aveam de ce să recomand unul, din proprie iniţiativă, pentru că nu credeam că ar fi potrivit.

 • Parolele de acces – coşmarul lumii digitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parolele de acces – coşmarul lumii digitale

  Nimeni nu neagă necesitatea parolelor în lumea digitală. Ele asigură o minimă protecţie a informaţiei digitale în faţa potopului de tentative de furt, modificare sau distrugere de date. Este însă în natura umană să încerci soluţii de minimă rezistenţă, dar foarte periculoase. Ce ar fi de făcut?

 • O cetate veche de peste 700 de ani din Arad a fost reconstruită pe calculator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cetate veche de peste 700 de ani din Arad a fost reconstruită pe calculator

  Cu ajutorul programelor digitale de modelare 3D, Radu Oltean, artist ilustrator din Bucureşti, specializat pe reconstituirea istorică, a realizat o reconstruire digitală a Cetăţii Şoimoş din judeţul Arad. Ilustraţia finală a fost publicată în cartea ”Cetăţi, castele şi alte fortificaţii de pe teritoriul României”. Cartea se află în librării din iulie.

 • Buzoienii vor avea televiziune digitală terestră, din luna iunie. Vor putea recepţiona gratis 16 programe TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzoienii vor avea televiziune digitală terestră, din luna iunie. Vor putea recepţiona gratis 16 programe TV

  TV Sat 2000 din Râmnicu Sărat a obţinut prin licitaţie la ANCOM dreptul de a redifuza terestru, în standard digital DVB-T 2, principalele programe de televiziune româneşti pe raza judeţului Buzău. Conducerea societăţii care a câştigat un multiplex regional urmează să amenajeze staţia de emisie a semnalului digital şi anunţă că din această vară buzoienii pot recepţiona 16 posturi TV.

 • Ieşirea din print
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşirea din print

  La relansarea site-ului meu, rezum ce nu poate fi rezumat dintr-un un sfert de veac de presă tipărită, pe care am slujit-o cu trudă, pasiune, flamă, poate şi cu vocaţie, chiar şi când îmi vindeam cărţile pentru că întârzia două luni salariul.

 • Philip Seymour Hoffman, omagiat la Berlinală şi recreat digital pentru rolul din franciza „Jocurile Foamei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Philip Seymour Hoffman, omagiat la Berlinală şi recreat digital pentru rolul din franciza „Jocurile Foamei“

  Philip Seymour Hoffman, găsit mort, duminică, la New York, va fi omagiat prin proiecţia specială a filmului „Capote“, care i-a adus actorului un premiu Oscar, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin, care începe joi, scrie Mediafax. Totodată, producătorii francizei „Jocurile Foamei“, peliculă pentru care actorul mai avea şapte zile de filmări, au hotărât să recreeze digital personajul acestuia.

 • Biblioteca judeţeană, paşi mărunţi în era digitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblioteca judeţeană, paşi mărunţi în era digitală

  Încă de când a preluat frâiele bibliotecii judeţene Ioan Pintea a atras atenţia asupra instituţiei sale cu ajutorul unor evenimente care au adus bistriţenii printre cărţi. Miercuri biblioteca şi-a lansat un site nou ce va permite împrumutul electronic, permisele electronice, dar şi un ghid al bibliotecilor din judeţ.

 • Cultul omului în era digitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultul omului în era digitală

  În era revoluţiei digitale, omul s-a integrat foarte uşor şi foarte rapid în lumea internetului. Dar cum ne afectează asta şi în ce sens ne-a schimbat ca persoană faţă de cum gândeam şi ne comportam înaintea ‘boom-ului’ digital? De unii considerată o revoluţie care va duce la pieirea umanităţii, de alţii o şansă la exprimare prin metode noi a amatorului prin relaţia user-creator.

 • Nunţile digitale, noul viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nunţile digitale, noul viitor?

  Cum tehnologia devine din ce în ce mai prezentă în vieţile noastre, nu este de mirare că evenimente importante, precum nunţile, au fost şi ele transferate în mare măsură în mediul virtual.