Stiri despre dezinformare

  65 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Fake news“ ca armă strategică în acţiunile de dezinformare contra României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fake news“ ca armă strategică în acţiunile de dezinformare contra României

  Manualele care prezintă diverse tehnici specifice ale războiului informaţional, codifică şi seria de procedee care implică folosirea de „fake news“ pentru atingerea unor obiective strategice. Ideea nu este nouă, deloc, zvonurile, ştirile false pentru manipularea oamenilor fiind folosite, pesemne, odată cu apariţia primelor lucrări de strategie militară.

 • Dezinformarea şi centenarul Marii Uniri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformarea şi centenarul Marii Uniri

  În contextul „războiului informaţional” purtat cu metode tot mai sofisticate, se cuvin luate măsuri de contracarare a propagandei neprietenoase. Factorii de decizie din România au menirea şi obligaţia de a scoate adevărul (atât cât este omeneşte posibil) la lumină şi de a-l face cunoscut.

 • Campanii de dezinformare prin intermediul presei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanii de dezinformare prin intermediul presei

  Împotriva României s-au dus constant de-a lungul timpului războaie informaţionale, campanii de presă, propagandă neagră, de către state şi organizaţii străine.

 • Războiul informaţional, sub lupă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul informaţional, sub lupă

  A apărut prima instituţie din România dedicată explicit cercetării dezinformării şi războiului informaţional: LARICS - Laborator de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică. Funcţionează sub egida Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române, a fost iniţiat cu sprijinul financiar al Academiei Române şi lucrează în colaborare cu parteneri interni şi externi.

 • Dezmeticirea. Câteva clarificări juridice pe tema Ordonanţelor 13 şi 14
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezmeticirea. Câteva clarificări juridice pe tema Ordonanţelor 13 şi 14

  În ultimele săptămâni s-au vehiculat multe teorii juridice şi para-juridice pe tema recentelor ordonanţe de urgenţă ale guvernului Grindeanu, de acum nefasta OUG nr. 13/2017 care conţinea anumite prevederi deloc subtil dedicate unei anumite categorii de inculpaţi, ceea ce a generat o imensă revoltă publică, cu proteste în majoritatea oraşelor mari.

 • Modificări de tactică în privinţa ordonanţelor de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modificări de tactică în privinţa ordonanţelor de urgenţă

  Sunt deja suficiente indicii că guvernul Grindeanu o va da la întors şi că nu va mai promova pe sub masă, prin ordonanţe de urgenţă, modificările la Coduri penale. Opoziţia publică e prea serioasă, iar încercarea de minimalizare a ei a eşuat lamentabil.

 • Irina Radu -
Strategii de dezinformare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irina Radu - Strategii de dezinformare

  Nu am nici cea mai mică simpatie pentru pretinsul realizator tv Rareş Bogdan, un ins ce mi se pare a fi, nici mai mult, nici mai puţin decât un amestec dizgraţios şi neterminat de Nae Caţavencu şi Rică Venturiano.

 • Se face lumină: Maia Sandu nu a vorbit cu Merkel despre problema refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se face lumină: Maia Sandu nu a vorbit cu Merkel despre problema refugiaţilor

  „Pentru toţi cei interesaţi: aceasta este o tentativă evidentă de dezinformare“, se arată în răspunsul şefului departamentului de relaţii cu publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, Bertil Wenger, la solicitarea Agora.md, care a vrut să lămurească zvonurile conform cărora Maia Sandu a discutat cu Angela Merkel problema refugiaţilor.

 • Informare sau dezinformare
la adresa proprietarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Informare sau dezinformare la adresa proprietarilor

  „Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia”, este prevederea legală ce ar trebui să sune permanent în urechile celor implicaţi în activitatea asociaţiilor de proprietari.

 • Dezinformare şi propagandă după 23 August 1944: „Regele a fugit în Turcia“, „guvernul a părăsit Capitala“, „ofiţerii sunt trimişi în Siberia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformare şi propagandă după 23 August 1944: „Regele a fugit în Turcia“, „guvernul a părăsit Capitala“, „ofiţerii sunt trimişi în Siberia“

  Proclamaţia către ţară a regelui Mihai, difuzată la data de 23 August 1944, a fost interpretată în mod diferit de marile puteri ale lumii. Posturile din Berlin vorbeau de bolşevizare şi de anexarea României la URSS, altele anunţau că Regele a fugit în Turcia, iar Moscova nu recunoştea nimic.