Stiri despre dezinformare

  69 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum detectăm amicii Rusiei şi trolii care îi susţin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum detectăm amicii Rusiei şi trolii care îi susţin?

  Imaginea Federaţiei Ruse în rândul opiniei publice româneşti este, în mare parte, negativă. Un fapt ce se datorează, în special, experienţelor istorice. De aceea, tot ce este livrat din partea Rusiei în România, cu excepţia culturii, este privit cu neîncredere. Realitatea este că mesajul transmis prin intermediul canalelor media oficiale ale statului rus nu prind în faţa publicului din Bucureşti, Cluj sau Iaşi, dar nici în restul ţării.

 • Suedia, tot mai aproape de NATO?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suedia, tot mai aproape de NATO?

  Chiar dacă nu este membră a NATO, Suedia se angajează să ofere sprijin militar şi civil statelor vecine. Acesta este motivul pentru care ar fi important ca ţări precum Suedia sau Finlanda să poată participa la discuţiile sau chiar la deciziile pe care NATO le ia în momente de criză, spune Anna Wieslander, director al Iniţiativei privind Viitorul Europei de la Atlantic Council.

 • Câteva instrumente practice de fact checking
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva instrumente practice de fact checking

  Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă jurnaliştii de investigaţii, precum şi cei care se ocupă de fact checking se referă la verificarea imaginilor şi a sursei conţinutului video publicat deseori pe Facebook, YouTube, Twitter etc.

 • Discursurilor antioccidentale şi dezinformările de inspiraţie rusă practicate în România, analizate într-un eveniment organizat la Washington
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursurilor antioccidentale şi dezinformările de inspiraţie rusă practicate în România, analizate într-un eveniment organizat la Washington

  Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) şi Centrul Pentru Participare Civică şi Democraţie (CPD) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au organizat joi, la sediul CEPA din Washington D.C., un eveniment dedicat analizei discursurilor antioccidentale şi dezinformării de inspiraţie rusă practicate în România.

 • „Fake news“ ca armă strategică în acţiunile de dezinformare contra României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fake news“ ca armă strategică în acţiunile de dezinformare contra României

  Manualele care prezintă diverse tehnici specifice ale războiului informaţional, codifică şi seria de procedee care implică folosirea de „fake news“ pentru atingerea unor obiective strategice. Ideea nu este nouă, deloc, zvonurile, ştirile false pentru manipularea oamenilor fiind folosite, pesemne, odată cu apariţia primelor lucrări de strategie militară.

 • Dezinformarea şi centenarul Marii Uniri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformarea şi centenarul Marii Uniri

  În contextul „războiului informaţional” purtat cu metode tot mai sofisticate, se cuvin luate măsuri de contracarare a propagandei neprietenoase. Factorii de decizie din România au menirea şi obligaţia de a scoate adevărul (atât cât este omeneşte posibil) la lumină şi de a-l face cunoscut.

 • Campanii de dezinformare prin intermediul presei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanii de dezinformare prin intermediul presei

  Împotriva României s-au dus constant de-a lungul timpului războaie informaţionale, campanii de presă, propagandă neagră, de către state şi organizaţii străine.

 • Războiul informaţional, sub lupă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul informaţional, sub lupă

  A apărut prima instituţie din România dedicată explicit cercetării dezinformării şi războiului informaţional: LARICS - Laborator de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică. Funcţionează sub egida Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române, a fost iniţiat cu sprijinul financiar al Academiei Române şi lucrează în colaborare cu parteneri interni şi externi.

 • Dezmeticirea. Câteva clarificări juridice pe tema Ordonanţelor 13 şi 14
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezmeticirea. Câteva clarificări juridice pe tema Ordonanţelor 13 şi 14

  În ultimele săptămâni s-au vehiculat multe teorii juridice şi para-juridice pe tema recentelor ordonanţe de urgenţă ale guvernului Grindeanu, de acum nefasta OUG nr. 13/2017 care conţinea anumite prevederi deloc subtil dedicate unei anumite categorii de inculpaţi, ceea ce a generat o imensă revoltă publică, cu proteste în majoritatea oraşelor mari.

 • Modificări de tactică în privinţa ordonanţelor de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modificări de tactică în privinţa ordonanţelor de urgenţă

  Sunt deja suficiente indicii că guvernul Grindeanu o va da la întors şi că nu va mai promova pe sub masă, prin ordonanţe de urgenţă, modificările la Coduri penale. Opoziţia publică e prea serioasă, iar încercarea de minimalizare a ei a eşuat lamentabil.

 • Irina Radu -
Strategii de dezinformare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irina Radu - Strategii de dezinformare

  Nu am nici cea mai mică simpatie pentru pretinsul realizator tv Rareş Bogdan, un ins ce mi se pare a fi, nici mai mult, nici mai puţin decât un amestec dizgraţios şi neterminat de Nae Caţavencu şi Rică Venturiano.